Rozważania transferowe (dyskusja)

Ja nie chce tutaj zadnego Summervillai innych wynalazkow. Wzorujmy sie na Realu. Kupujmy dobrze wyselokcjonowanych talentow, same czyste diamenty, podejmujmy ryzyko gdy warto jest wydac duzy hajs. Koniec z przecietniakami bo to przez takich Gravenberchow i Szoboszlajow czegos nam zawsze brakuje.

1 polubienie

Ale Szobo to Ty szanuj :smiley: Dominik umięjetności ma spore, udowodnił to pierwszymi miesiącami u nas. Tylko później trochę kontuzje, trochę jednak zmęczenie i siadł chłopak. Myślę, że jak go urazy ominą to będzie wymieniany w topce pomocników ligi w przyszłym sezonie.

14 polubień

Jeśli po kontuzji jest cieniem siebie z początku sezonu to chyba coś jest nie tak. Jakie zmęczenie? Ile on grał ? Nie róbmy z niego gamechangera. Umiejętności ma, strzał ma, ale koniec sezonu miał kiepski.

2 polubienia

Ale też po prawdzie on powinien mieć z kilka asyst więcej jak zagrywał na dwa tempa do naszego asa ataku.

To samo można napisać o Salahu, Diazie, Jota też zanim dojdzie do dobrej formy po kontuzji to łapie następną. Według mnie głównym zadaniem Dominika nałożonym przez Kloppa było pressowanie i akurat z tego zadania wywiązywał się dobrze, ale to też odbiło się na jego wytrzymałości jednak przeskok z bundesligi do PL pod względem tempa jest ogromne i dopiero w drugim sezonie przywyknie do niego. Myślę że u Arne będzie grał najwyżej wysuniętego pomocnika i zacznie robić liczby. Tylko żeby się to stało trzeba kupić zawodnika który przejmie jego rolę w pressowaniu i odbiorze, zresztą na kimś takim skorzysta cała drużyna nie tylko on. Wracając do spekulacji mam nadzieję że przyjdzie tu ktoś z trójki Varela, Ederson z Atalanty bądź Douglas Luiz z AV, ten ostatni ma dwa lata kontraktu więc może by była szansa na wyciągnięcie go , największym jego atutem jest to że nie będzie tracił czasu na adaptację do nowej ligi

1 polubienie

tu trzeba było brać 2 lata temu zanim przedłużył kontrakt, wtedy miał rok do końca, my potrzebowalismy pomocnika, były plotki, że go chcemy a do wyjęcia był za pewnie 25mln. Teraz trzeba będzie dac 70.

4 polubienia

2 lata temu kupilismy Nuneza i na tyle budzetu nam starczyło :stuck_out_tongue: Wtedy mielismy Fabsa po dobrym sezonie, Thiago po niezlym, więc wydawało się, że aż tak się nie pali nam na 6, a z przodu odchodził MAne i dołował Bobby.
Niestety wyszło jak wyszło i Fabs rozegrał mierny sezon, a Hendo jeszcze gorszy…

Moim zdaniem problemem było też, Klopp z Szoboszlaia robił Drugiego Hendersona. I tym samym kastrował Węgra z jego walorów ofensywnych. Powinien być trochę traktowany jak KDB w City. Szacować siłami i nie robić z niego “maszynki” do Pressingu by biegał po 12 km per mecz.
Ale gdyby tez nie Szobo to nasz środek pola by wyglądał śmiesznie, bo Mac zaczął grać od grudnia gdzieś. Węgier niestety został zajechany.

11 polubień

To prawda i był moment, że SZobo naprawdę dawał radę w takiej roli. Jednak po kontuzji coś siadło i przede wszystkim stracił sporo na pewności siebie. Tą pewnością siebie, takim dobrym cwaniactwem biło od niego na początku sezonu, a potem był jakby cieniem samego siebie. Na lzejszych nogach i właśnie w bardziej swobodnej roli to będzie przekozak, jeszcze też pamiętajmy, że chłopak za parę miesięcy skończy dopiero 24 lata, więc tam pole do poprawy jest spore.

1 polubienie

Zresztą Luiz jest w związku z Alishą Lehmann, największą gwiazdą kobiecej drużyny AV, więc to pewnie czynnik dodatkowo utrudniający wyciągnięcie go z The Villains. Swoją droga będę zdumiony jeśli Emery wypuści któregokolwiek z kluczowych zawodników, przed startem sezonu, w którym wracają do Ligi Mistrzów

Na początku sezonu Endo nie był zawodnikiem pierwszej 11 i nie graliśmy typowym def pomocnikiem, taką funkcję miał niby pełnić MAC ale cały czas był wspierany przez Szobo. Jak wrócił po kontuzji to było widać, że oddychał rękawami. Slot będzie musiał ustabilizować środek pola i bardziej rozdzielić zadania pomocników. Albo Edwards sprowadzi mu kogoś na 6 albo będzie musiał wyskilować Bajsetica lub Mortona, Endo pomimo starań i chęci to motoryki i szybkości już nie poprawi i nie możemy oprzeć na Japończyku tak ważnej pozycji na przestrzeni całego sezonu.

1 polubienie

Dokładnie mam takie samo wrażenie. Ściągnęli chłopa z genialnym zmysłem do posyłania ciekawych podań, może nie jakichś wybitnych jak Trent czy KdB ale mi nikt nie powie że gościu zapomniał po jednej kontuzji kreatywności i strzału z daleka. Jurek kastrowała go jak Wijnalduma. Generalnie jego wymarzonym środkiem pola było betonowe Fabs Hendo Milner/Wijnaldum

1 polubienie

Za takiego Bruno 100 milionów funtów, tak tylko głośno pomyślałem

Co wy na to żebyśmy poszli po Chiesę? Wiadomo że nie jest jakiś mega młody, trochę szklany a do tego z Włoch, ale za taką cenę może warto?

troche mało asyst ma, cena dobra ale chyba bym wolal zaplacić nawet 3x wiecej za OIise. Chociaz widze, że cały sezon grał jako cofnięty napastnik. Nie wiem czy nam potrzebna taka pozycja.

Liverpool wśród klubów zainteresowanych pozyskaniem Rayana Cherkiego

Co o tym myślicie :laughing:

Nie wierzę w żaden transfer z nicei do jakiegokolwiek klubu z top6 oprócz united . Nie będę wzmacniać skladu największych rywali

Zdecydowanie niepotrzebna. Najpierw szóstka, potem ŚO, potem ew. nowa 9.

Eye-watering Antonio Silva price tag

Benfica will hold out for €100m (£85m) for centre-back Antonio Silva, according to Correio da Manha, amid links with Liverpool.

That sort of fee is likely to put the Reds off a transfer for the defender, who is yet to reach his 21st birthday. Silva already has nine caps for Portugal and could be taken to Euro 2024, which would delay any deal anyway.

He played a total of 50 games for Benfica this season, scoring twice and helping to keep 20 clean sheets. Arsenal are also said to have taken an interest in Silva.

Ale wywalili cene za niego xD źródło Echo xD

Liverpool ‘interested’ in Luiz
Liverpool have been connected with attaining interest in Aston Villa midfielder Douglas Luiz.

The 26-year-old can play as a pivot, with Arne Slot tending to play two anchors in his tactical system. A report from Calciomercato adds that Liverpool would have to pay around £60m for the Brazilian.

Arsenal and Manchester United are also linked, albeit the latter is in a weaker position being without Champions League football. Villa, who are in the competition, are expected to put up a fight over Luiz’s potential exit.

Gimenez ‘on Slot’s mind’
Arne Slot is apparently considering a move for one of his former Feyenoord players. Santiago Gimenez finished as the third-highest scorer in the Eredivisie this season with 23 goals.

Liverpool are thought to have challengers for his signature if wanted, though, with Caught Offisde mooting that Tottenham, Arsenal, Milan and Atletico Madrid are also keen.

It is claimed that Slot has mentioned Gimenez during talks with Liverpool. The 23-year-old Mexico international has scored 54 goals across all competitions over the past two seasons.

wynika, że ​​holenderski klub chce wynegocjować kwotę 45 mln euro (38,4 mln funtów), co byłoby klubową rekordową sprzedażą.

Przegiencie 45 mil xD

Widać że Edwads wrócił do pracy. Znowu jest cisza w transferach, zero spójności w nazwiskach, jak ktoś coś pisze to same niewiarygodne źródła. Czyli znowu nikt nic nie wie. Brakowało tego po Sagach z Bellingamem, Macem i ogólnie transferami po jego odejściu jak się ciągnęło i nazwiska się pojawiały na tygodnie prze transferem powtarzając się w tydzień w tydzień do momentu zamknięcia Dealu.

2 polubienia