Rozważania transferowe (dyskusja)

To o Colwillu możemy zapomnieć. Zresztą po akcji ze Sturridgem my chyba za bardzo z Chelsea nie robiliśmy żadnych dealsów. Nie liczę wyciagnięcia Solanke za free

Edit: Zapomniałem o wypożyczeniu Mosesa z 10 lat temu.

Przecież transfer Alissona ciągnął się długo bo Roma nie chciała zejść z ceny, sami się tutaj podśmiewaliśmy, że Rzymianie musieli odrobić na cenie bo puścili nam Mo za pół darmo. Potem też przy podpisani kontraktu też cośtam się przedłużało, nawet był kiedyś wywiad z Beckerem, w którym mówił, że jak siedzieli i negocjowali kontrakt to Salach pisał mu SMS-y żeby się pospieszył. Nie ma w tym nic złego, „hałas” przy transferach to norma tym bardziej w tych czasach, grunt że klub proboje trzymać jak najwięcej w tajemnicy bo niestety jak przychodzi do licytacji z innym klubem to zwykle podwijamy ogon.

No to transfer obrońcy mamy już z bani

1 polubienie

Świetnie, przychodził jako jeden z większych talentów w Holandii, okrzepł, jest w świetnym wieku.

Niech go Virgil bierze pod skrzydła razem z Quansahem.

6 polubień

No i dobrze. Napaliliśmy się na zawodników pokroju Calafioriego czy Pacho, ale czy oni rzeczywiście są dużo lepsi niż Van Den Berg? Holender rozegrał bardzo dobry sezon w Mainz i był w czołówce ligi, jeśli chodzi o statystyki defensywne. Gdy był zawodnikiem Mainz to po takim sezonie chcieli by za niego 30-40 mln. Zasługuje przynajmniej na szanse w preseasonie. Jako 4-5 CB w hierarchii nie byłby zły.

8 polubień

Owszem na pozycje 4 czy 5 idealny. Szkoda, ze u nas pozycja numer 2 jest nadal pusta, nieważne. xD

Czy to juz jeden z tych wielu poteznych zapowiadanych transferow?

Ps.
Kiedy ten Gordon oficjalnie w koncu?

7 polubień

Eee temat się zamknął jak podpisał kontrakt do 2234 roku

5 polubień

Nie jest pusta. O nr 2 będą walczyć Konate z Quansahem. Nie zdziwię się jak Quansah będzie starterem. Myślę, że Slot się w nim zakocha ze względu na jego umiejętności wyprowadzania piłki. Ma też przewagę nad Konate ponieważ przepracuje cały okres przygotowawczy.

Nie wiem jaki jest sens pisania tego typu komentarzy skoro okienko trwa jeszcze dwa miesiące.

Moim zdaniem w to albo przyszłe lato.

1 polubienie

Czyli nasi już wiedzą, że Yoro otarł o naszą propozycje jaja i czeka na pape Pereza.

Ale nasi celowali w Yoro… generacyjny talent podobno. Pacho i Calafiory to raczej sny forum. Ot kolejne odsłony Inacio tylko innej narodowości.

@PonuryGrabarz bardzo dobrze. Szkoda tylko, że nie wyciągnęli go wtedy w styczniu jak pojawiły się pierwsze wzmianki.

No to źle, że celowali? Prawdopodobnie się nie uda - mówi się trudno.
Fajnie, że tego młodego Chelsea podebraliśmy. Osoby związane z Chelsea są mocno wkurwione.

1 polubienie

Takich talentów to co sezon jest na pęczki. Dobrze, że klub chce rozwijać Quansaha i dać szansę Rudemu. Do Holendra mam pewne wątpliwości, ale Jarell to jest top topów już w tym momencie i gniecie wielu starszych i bardziej doświadczonych obrońców.

Co do Seppa Van den Berga, to ogladalem kilka jego meczy w Mainz i zrobil na mnie pozytywne wrazenie, nie popelnia bledow, potrafi panowac nad piłką. Byl z pewnością liderem defensywy Mainz, moze Mainz do Liverpoolu ma daleko ale jako zmiennik mysle ze jest git.

I tak z innej polki wiadomo czy Carvalho zostaję czy nie?

Na środkowego nie ma co nastawiać jesli juz to srodkowy ktory możne grac z na lewej obronie. Mamy 8 obrońców do gry jesli nikt nie odejdzie to nikogo nie kupią. A środkowy obronca z lewą nogą do gry tylko na pół lewym nie przyjdzie bo tam gra vergil w reprezentacji jest to dobrze pokazane jak ake czy van de ven jak grają to tylko na lewej obronie bo pół lewa jest zarezerwowana dla vergila

No nie wiem, skoro sami nie są skłonni zaproponować za niego 20 milionów jak zresztą żaden inny klub. Co do porównywania go do Calafioriego który był najlepszym zawodnikiem Bolonii z którą awansował do ligi mistrzów, był wybierany niemal do każdej 11 sezonu serie A i świetnie pokazał się na Euro to już naprawdę ambitnie

3 polubienia

Dirk Kuyt jest przekonany, żet pierwszym transfer Arne Slota do Liverpoolu będzie Geertruida.

Według doniesień Football Insider, Liverpool jest podobno skłonny zakontraktować tego lata gwiazdę Wolverhampton Wanderers, Rayana Ait-Nouriego.

Liverpool zainteresowany Odilona Kossounou.

To zdanie to powinno byc “haslem roku” jezeli chodzi o nasz LFC :joy:
Powtorze sie:nikt nie kupuje tylu zawodnikow ilu my(podobno) obserwujemy!

1 polubienie

Trochę inaczej jest jak sprzedajesz swojego najlepszego zawodnika a inaczej, kiedy sprzedajesz zawodnika, który jest klubowi nie potrzebny.
Nie twierdzę, że Holender jest lepszy tylko, że obaj są jeszcze niesprawdzeni. Zarówno Włoch jak Niemiec zagrali swój pierwszy sezon w poważnej piłce. Obaj spisywali się świetnie i byli liderami w swoich drużynach. Gdybym miał wybrać to wolałbym Włocha, ale nie dlatego, że jest lepszym CB (bo jakoś znacząco nie jest) a dlatego, że jest bardziej wszechstronny i mógłby grać jako LB. Pytanie też jak będzie ze zdrowiem Calafioriego, bo to był jego pierwszy sezon gdzie nie dokuczały mu urazy.

1 polubienie

Osobiście uważam że w tym okienku stoper nie jest priorytetem. Virgil, konate który będzie stosunkowo wypoczęty bo nie gra na mistrzostwach. Slot slynie z treningów które świetnie wpływają na zdrowie zawodników. Jeśli konate byłby dłuższy czas zdrowy to jestem przekonany że jest to topka stoperów na świecie. Zdrowie virgila jest końskie, no i jarrel który zasługuje na pewnie około 35 meczy żeby się dalej rozwijać. Zostajemy z gomezem który miał b. Dobry sezon i seppem który też wyglądał super w Mainz. Myślę że jeśli przyszłaby dobra oferta za ostatnia 2 to trzeba ich sprzedać, ale póki takiej nie ma to myślę że to dobre zabezpieczenie. Bardziej potrzebujemy lewego obrońcy, dmf!!! I prawoskrzydłowego. Najlepsza opcja na lewą obronę byłby Theo Fernandez ale aint nouri też jest bardzo dobry więc sprzedać sympatycznego greka i brać Marokańczyka. Co do dmf jest sporo opcji i liczę na zawodnika na już. Bajcetica wypożyczyć do klubu gdzie będzie regularnie grał, a Endo to dobra opcja na ławkę i rotację. Niestety liczyłem że uda nam się kupić olise tmybardziej że kosztował tylko 45mil ale widać dalej liczymy dalej na koński zdrowie Mo

A skąd ta informacja i co to w ogóle oznacza :sweat_smile:?

3 polubienia

Znachora zatrudniliśmy? :joy:

2 polubienia