Rozważania transferowe (dyskusja)

Ramos jest 5 lat starszy od VVD i od momentu transferu do PSG(3 lata temu) to równia pochyła, Bonucci od dobrych paru lat nie istnieje(4 lata starszy od VVD) no ogólnie tak 50/50 Twoje przykłady. Pepe też w sumie gra w Porto od wielu lat, tam intensywność znacznie niższa. Jedyny przykład z EPL to Thiago Silva w sumie.

@everlast po prostu chodizło mi o to, że jest niewielka szansa na te 4-5 lat w wykonaniu VVD na najwyższym poziomie. Co do kupienia stopera to zgadzam się, że przydałby się, ale sądzę, że możemy poczekać z tym choćby do zimy. Coś czuję, że VVD nie podpiszemy, a nawet jeśli to więcej niż 2 lata z niego nie wyciągniemy.

tylko wiesz, ja od początku okienka piszę, żeby kupic CB. juz nie mówiąc, że rok temu pisałem, żeby sprzedac Matipa i kupic juz kogos nowego.
Więc nie za bardzo rozumiem do czego sie przyczepiasz? Że VVD moze nie grać, czy że sugeruje, że nie potrzebujemy CB?

1 polubienie

Czyli stawiamy krzyż na Bajceticiu i Mortonie?

czyli to wymiatacz na poziomie Bellinghama, Barelli, Writza, Musiali… nawet do Olmo i Odegarda mu daleko. O Gravenie, Endo, Jonesie nie wspominając. W mojej opini nasza pomoc jest najsłabszą formacją i daje się często zdominować, zamiast się denerwować przekonaj mnie że nasi gracze są na podobnym poziomie co wymienieni z innych klubów

Na mortonie tak. Na bajceticiu zdecydowanie nie. Po prostu ja uważam że dla rozwoju bajcetica lepsze będzie wypożyczenie na którym zagra powiedzmy 3500minut niż np 800 u nas. Dlatego wolałbym aby jeszcze sezon Endo został jako rezerwowy.

I tu się zgadzam tylko ja zdecydowanie pozbylbym się tsimi zostawił Endo i jeśli zostanie sepp to wolalbym wzmocnić prawe skrzydlo

A nie było ostatnio pisane, że zaoferowali parę baniek więcej :smiley: ?

Niby więcej, ale który ma rację?

1 polubienie

Ktoś już o tym pisał ale powtórzę wyobraźmy sobie że to LFC zabiega o Seppa, trzeba by było zapłacić minimum 35 mln. Dla mnie chłopak do walki o 1 skład w LFC.

2 polubienia

Fakty są takie, że nie dość, że LFC o chłopaka nie zabiega, to wygląda na to, że chce się go pozbyć…

@Beol z tego wynika, że nie umie grać za bardzo z piłką przy nodze, co u nas było niezwykle ważńe i pewnie tak pozostanie, bo Slot ponoć lubi grać w ataku pozycyjnym

@Hmmmmmm chcą się pozbyć, ale za uczciwą cenę. Nie sztuką jest coś/kogoś sprzedać za pierwszą ofertę…

@Hmmmmmm ja nie mówię, że jesteśmy na sprzedaż napaleni, ale wygląda jakbyśmy się skłaniali ku tej opcji. Co do tego, czy była wyższa, a teraz jest niższa to do końca niewiadomo. Przeczy to trochę logice. Raczej chcemy przesondować rynek i liczymy, że ktoś jeszcze się odezwie, stąd te informacje wychodzą.

10 mln za chłopaka w kwiecie wieku, jednego z lepszych obrońców zeszłego sezonu w BL, za którego zapłaciliśmy 4,4 mln parę lat temu.

Śmiech na sali :joy:

Jarrel dla porównania.

Jakby się chcieli go pozbyć, to z miejsca przyjęliby tą ofertę. Nie sądzisz?

@Loku64 ale przecież poprzednia oferta była wyższa, więc jeśli tak by zależało na sprzedaży, to już by Rudego nie było.

1 polubienie

Kurde z 50 wpisów od rana, myślałem że coś się ruszyło a tu większość o transferach Chelsea z zeszłego lata i błędach sędziów. Widać że się dzieje

17 polubień

Bardzo ważny w takim zestawieniu jest styl drużyny prezentowany, on realnie szczególnie mocno u obrońców wpływają na wyniki statystyk idywidualnych. Quansah nie będzie miał takich statystyk w defensywie grając tak wysoko i grając w drużynie grającą piłką, a VDB, nie będzie w aspekcie rozgrywania dobry. Co niestety zresztą widać, to trochę taki casus Skrtela, czy Carraghera. Co sobie radzili dobrze w głębokiej obronie, ale z piłką przy nodze byli za słabi.

6 polubień

Oczywiście, że nie będzie miał, wrzuciłem to jako ciekawostkę, Sepp też nie będzie miał wybitnych statystyk związanych z wyprowadzeniem piłki, bo Mainz było zespołem walczącym o przetrwanie. To nie był zespół, który dominował spotkania i wyprowadzał powoli piłkę z obrony.

Co nie zmienia faktu, że jego poziom wygranych pojedynków powietrznych robi wrażenie.

1 polubienie

Myślę, ża warto sprzedać Endo i Seppa, a kupić Rodriego i Rudigera.
Wiem, że to nierealne ale dorzuciłem do dyskusji więcej niż co niektórzy tutaj.

Tak na poważnie. Nadal uważam, że będą transfery. Poczekajmy miesiąc z ocenami. Będzie dobrze.:slight_smile:

PS. Każdy z nas ma ambicje, a w szczególności emocje związane z klubem. Wyobraźcie sobie jednak sytuację, w której na przykład Gakpo do Nas nie przychodzi i byśmy tutaj wszyscy płakali, że klub nic nie robi.

Pożyjemy zobaczymy, bo okazuje się, ze Gakpo nas nie zbawił, a każdy widział w nim gościa co z miejsca zrobi robotę.

1 polubienie

raczej były głosy, że po co nam ten transfer w tamtym momencie, a nie kupilismy pomocnika. Do tego jakos ten typ gracza to średnio nam pasuje jak widać. Niższy i szybszy napewno by sie bardziej przydał.

1 polubienie

Raczej zbiorowy zachwyt niż narzekanie.

1 polubienie

Witam, z wiekiem mam coraz mniej czasu i właściwie oglądam już tylko lfc i angielską. Poważne pytanie czy jest ktoś ogarnięty co poda mi tu listę 10-15 najlepszych defensywnych pomocników świata z zaznaczeniem typu nie do wyjęcia bo jest np w realu i zaznaczeniem do wyjęcia. Top 15 na świecie ewentualnie top 10

1 polubienie

Proszę. To jest lista defensywnych pomocników przefiltrowana pod kątem wartości rynkowej. Nie jest to bezpośrednia odpowiedź na Twoją prośbę ale blisko. :slight_smile:

Dla nas kilka nazwisk na pewno sensownych, na wysokich miejscach się przewija. Min. Zubimendi czy Ugarte

@Loku64 mają zajebisty sernik, może to? :smiley:

2 polubienia