No nie do końca dobrze zrozumiałeś. Z tego wynika, że jeśli w ogóle odejdzie, to tylko za “rozsądną” kwotę i pod koniec okienka transferowego. Na pewno nie odejdzie na wypożyczenie. A czy pojawi się jakiś klub, który zechce go odkupić za dobry pieniądz to się jeszcze okaże. A może chłopak odpali u Slota? A może Edwards go opchnie za 20 milionów do jakiegoś West Hamu? We shall wait, we shall see.
Do takiej szóstki jakiej potrzebuje Slot to idealnie nadaje się Bruno albo Zubimendi. Mamy już sierpień zapowiadali że transfery będą w sierpniu po sparingach, więc pewnie już się tam wiele wyklarowało. Oby ruszyli do ofensywy…
No i cóż. Był chwilowy sen o opchnięciu Gomeza i sprowadzeniu Gordona… a to było miesiąc temu. Mam nadzieje, że neibawem ogłosimy kogoś solidnego na DM chociaż
No tak ale zaraz będzie, że niestety ale chcieliśmy tego lub innego ale ktoś był szybszy albo zaoferował wiecej a my się nie chcieliśmy licytować.
No. My oceniliśmy, że Neves to 55 i więcej nie damy.
JP już napisze coś ładnego…
Ja już się nie łudzę, że przyjdzie ktoś konkretny. W ocenie managementu Slot ma kadrę na walkę na wszystkich frontach co udowodnił rok temu Jurgen. Dodatkowo wrócili Fabio, SvdB a młodzież okrzepła w pierwszej drużynie tzn. nie potrzeba wydawać dużo kasy.
Jak tak sobie to przeanalizowałem, to nie wyobrażam sobie po kolejnych 2 genialnych asystach Harveya, żeby on nie grał w pierwszym składzie. Chłop ma taki potencjał, że to byłby absurd.
Mam wrażenie, że przy naszym obecnym stylu gry i zagęszczeniu środka pola, w stopniu o wiele bardziej widocznym niż za Kloppa, kiedy lubowaliśmy się w dominacji strony przeciwnika i dużo większej szerokości gry to może być trójka Elliott - Macca - Szobo.
Wydaje mi się, że sprzedamy Endo i kupimy kogoś bardziej technicznego w młodym wieku i będzie on supportem dla pierwszego zespołu razem z Bajceticem, Mortonem, Jones’em i Gravenberhem.
Jestem ciekawy, ale muszę przyznać, że abstrahując od transferów ta 3 w środku może świetnie razem współpracować, natomiast w razie kontuzji, bądź gorszego meczu, trzeba mieć plan B i liczę, że go zapewnimy.
@Kolumbjajo Za Kloppa jak najbardziej, ale teraz już nie sądze, z powodów opisanych powyżej.
To tylko moje obserwacje, po 2 meczach towarzyskich, jak będzie to już pokaże mecz z Ipswich.