Fajna manipulacja. Dodaj też tą wstawkę:
“Speaking last winter, Zubimendi claimed he would not leave Sociedad mid-season.”
Fajna manipulacja. Dodaj też tą wstawkę:
“Speaking last winter, Zubimendi claimed he would not leave Sociedad mid-season.”
To są wypowiedzi z zimy i z kontekstu wynika, że nie chciał odchodzić szczególnie zimą więc nie wyklucza to możliwości transferu teraz.
Jeśli transfer będzie miał się wysypać To poinformują o tym rzetelni dziennikarze a nie jakieś zaproszenie gówno źródło
Kupowanie byle kogo mam nadzieję się skończyło. Dosyć mam Nunezow, Diazow, Gakpow czy Gravenberchow.
Co raz więcej informacji wypływa, że sociedad pogodził się z utratą Zubimendiego. Dodatkowo jest, że zawodnik od zawsze podziwia Premier League i być może będzie chciał podążyć drogą swojego idola jakim jest… Xabi Alonso…
Chyba transfer zmierza w dobrym kierunku
Nie będzie problemu z wpłaceniem klauzuli:
https://x.com/LFCTransferRoom/status/1821213197086466444
Sociedad pogodzony i piłka jest po stronie Zubiego:
https://x.com/LFCTransferRoom/status/1821214338394550769
Liverpool przygotowuje ofertę za Mama:
https://x.com/LFCTransferRoom/status/1821218891218944401
Moretto donosi, że Liverpool jest gotów zapłacić więcej niż wynosi klauzula, ale na innych warunkach finansowania:
https://x.com/LFCTransferRoom/status/1821220314203762899
Liverpool rozmawiał w ostatnich tygodniach z Beierem, ale ten najprawdopodobniej trafi do Borussi Dortmund:
Dopóki nie będzie oficjalki to nie ma się co podniecać. Byłoby fajnie, ale trzeba czekać.
Hughes jedzie do Hiszpanii sam, wraca z dwoma🥰
Jeżeli to faktycznie stanie się, to co to oznacza? Ali za rok odchodzi? Czy już teraz? Nie wierzę, że taki zawodnik będzie siedział u nas na ławce. Może myślimy już o zastępstwie Aliego ze względu co by nie mówic jak na bramkarza dużej liczby urazów? Strasznie mnie ciekawi to.
Kuba ,Fabool, dokładnie, jednak bardziej zastanawia mnie sytuacja Aliego. Może być tak, że jeszcze tego lata odejdzie np do Arabi. Coś musiało się wydarzyć, że już teraz szukamy nr 1 do bramki
mówiło sie coś o wypożyczeniu na ten sezon
W gre wchodziło przykładowe wypożyczenie do Bournemouth
Tak tak tak
W jedno Okienko załatwiamy klasową szóstkę, następcę Alissona, Anthonego Gordona i może jeszcze Alphonso Davies na LO oraz frytki z dużym Big Maciem do tego?
Klasowa 6 to mus od 2 sezonów. Gordona nie kupimy za żądane przez Newcastle pieniądze i dobrze. Na LO potrzebujemy bardziej defensywnego zawodnika w stylu Hincapie/Lukeby. 2 takie transfery są zdecydowanie bardziej niż możliwe.
Gruzin kosztowałby według plotek około 30M co też nie byłoby żadnym problemem patrząc na fakt, że jest jednym z najlepiej zapowiadających się młodych bramkarzy. Niewiele mniej dostalibyśmy za np. Mortona z akademii.
Przecież pisali że zastępstwo za sezon-dwa. Teraz kupno i wypożyczenie do Bournemouth bo cena jest promocyjna.
Liverpool przygotowywał się do aktywowania klauzuli odejścia Martina Zubimendiego.
W Hiszpanii było kiedyś takie prawo, że jak się aktywowało klauzulę (a nie wynegocjowało z klubem taką samą lub niższą kwotę), to do LaLiga odprowadzało się jeszcze jakiś podatek. Wie ktoś coś o tym?
Ta xD na pewno tak było Jakbyśmy chcieli ukryć, to po co jakiekolwiek informacje wypuszczać związane z Sociedad, a jak już to dlaczego takim bezzasiegowym źródłem.
@AleksanderFa ale nikt specjalnie ta plotka się nie zainteresował i nikt tematu nie drążył, moim zdaniem totalnie nie powiązane. Wypuścili sobie plotkę jakich milion, już nas wiązali chyba w tym okienku z 20 zawodnikami i tak jest co roku.
Ja mam pytanie jak u niego z grą nogami? Widzę, że ma problemy z długimi piłkami (którymi akurat u Slota za często na szczęście nie gramy, może dlatego się nim interesujemy/), świetny na linii, ale rozgrywanie też u niego nie jest czymś genialnym - wypożyczenie do drużyny, która bazuje na podobnym rozegraniu od bramki jak my to byłoby mistrzostwo, by przez rok podszlifował to.
Alisson jednak to dalej czołówka światowa, jedyną bolączką są te częste krótsze przerwy w grze, a jeśli jeszcze przyjdzie genialna propozycja z Arabii, to nie zdziwię się, jak włodarze klubu się nad nią zastanowią - to może być kolejna kwestia, że takowe oferty napływały, że chcą zabezpieczyć tę pozycję. Pytanie tylko czy Becker chce tam odejść?
No tak to może nie, ale w 6tkę i następce Alissona można łatwo uwierzyć, a Gordon jak nie teraz, to za rok z lepszą pozycją negocjacyjną u Nas, kiedy to Newcastle znowu ściąga kolejnych grajków jak Guehi za gruby hajs. Mam jednak mimo wszystko nadzieję, ze może pod koniec okienka ugną się i puszczą Gordona za tyle, co Liverpool oferuje (jeśli w ogóle).
za 20mln funtów to by pewnie dawno go wywieźli i zrobili imprezę pożegnalną.
Żeby nasze rozmowy z Sociedad nie były podejrzane i żeby inne zespoły nie włączyły się po podpis Zubimendi’ego.