Rozważania transferowe (dyskusja)

Nie znam każdego liverpoolskiego medium, które o nas pisze, ale wszedłem sobie w to co wrzuciłeś i:

mamy powołanie się na jakąś gazetę (nie znam jej), która nie wspomina w tym artykule nic o tygodniówce, do tego nazywa Edwardsa dyrektorem sportowym. Czyli pierwsze co zakładamy, ze to jest albo wadliwie przytoczone źródło albo po prostu gównoźródło.

Lecimy dalej: przywołują Ornsteina co do tego, że Liveprool celuje w Zubimendiego - tutaj nie skłamali.
Potem powołują się na tą hiszpańską gazetę, która nic nie mówi o żadnej tygodniówce, plus mówi to co ro reszta - Liverpool lubi Zubimendiego. Lecimy dalej:

Co mamy dalej?

The Merseyside club are prepared to double the midfielder’s [£50,000-a-week] wage to persuade him to join the club. Therefore, they are ready to agree a contract worth £100,000 a week with the Spaniard.

Spoko, ale już nie wiemy czy to niby mówi ta hiszpańska gazet? To ich jakiś news wewnętrzny? Skąd to info?

Fabrizio Romano and Ornstein have backed this news and have reported that Liverpool have started working on a deal to sign the Spain international.

Czyli to informacja od Ornsteina i Romano? Oni to potwierdzają? Ja sam nie widziałem nic takiego. Może mają takie wtyki u Ornsteina i sprzedaje im za frajer cieplutkie info, które będzie się klikać jak głupie xD? Bezpiecznie założyć, że po prostu sobie to zmyślił. Chyba, że ktoś z Was widział takie informacje - ja wpisałem w wyszukiwarkę i nic takiego nie ma.

Analizujcie te teksty. To jest w większości rynsztok, który żeruje na waszych clickach.

Sami się potem nakręcacie, bo wyczytaliście z jakiegoś gównomiejsca, że klub oferuje 100k- zaraz wyleci kolejna gównoinformacja, że Zubi chciał 150k i dlatego transfer upadł i będziecie narzekali na FSG xD

5 polubień

Ciekawe czy piłkarz będzie chciał dołączyć potem do Barcelony? Ciekawe czy Laporte będzie chciał rozmawiać z Edwardsem i jego spółką po tym jak dał się wystrychnąć na dudka z Coutinho. Ciekawe czy piłkarzowi włączy się syndrom Madrytu jeśli dołączy do niego jego znajomy Xabi Alonso. Ciekawe czy Liverpool już patrzy w innym kierunku, skoro piłkarz nie jest zdecydowany. Tyle niewiadomych

Czemu miało by tak być?
Dla mnie chłopak właśnie pokazuje lojalność i przywiązanie do barw a nie ich brak że już po roku zamarzy mu się Madryt i żegnam. Oczywiście przy założeniu że tu przyjdzie

Bo tak napisał Dave Ockop ? XD

Wiemy tyle że kontakt był od dwóch tygodni, że podobno on chce do Nas dołączyć i podejmie decyzję w ten weekend. Dziękuję można się rozejść.

To że czuje przywiązanie do swojego klubu w którym gra od etapu juniorskiego nie oznacza, że będzie czuł przywiązanie do naszych barw (jeśli tu trafi)

1 polubienie

Ja mam wrażenie, że nawet jak przyjdzie, to odejdzie do Realu, jeśli go Real zachce. On w ogóle przed sezonem mówił, że zostanie, więc też jak do nas przyjdzie, to ciężko go słownym nazwać. Dodatkowo niby idolizuje Xabiego, a Xabi właśnie przeszedł do nas z Sociedad, a potem poszedł do Madrytu.

Loku64 i jego tworzenie śmiesznych teorii . Takich ludzi te forum nie potrzebuje. To nie jest forum pod nazwą tworzenie scenariuszy / domysły

7 polubień

Odnośnie DP to LFC wytypowało dwóch piłkarzy. Zubimendi i opcja numer dwa Alan Varela.

Z czego spojrzałem na Twoje posty to pierwszych kilka to same domysły. Jednak najlepiej się zesrac, żeby próbować zabłysnąć. Tam było akurat podane kilka faktów oprócz domysłów i jak podkreśliłem to moje wrażenie. A nie prawda objawiona, więc po co te pajacowanie.

4 polubienia

Zdecydowanie 2 najlepsze opcje.

1 polubienie

a to niech idzie ale z 3 sezony pogra u nas

1 polubienie

Czy to coś złego? Piłkarze zmieniają kluby jak i zwykli szarzy ludzie miejsce pracy. To normalne. A co do Xabiego, nie wiadomo czy kiedykolwiek by przeszedł do Realu gdyby Benitez nie kręcił z Garethem Barrym za jego miejsce. Poza tym jak będzie grał dobrze u nas i da nam trofea to też na nim można zarobić i mieć wiele pociechy. Na takiej samej zasadzie działają transfery do Liverpoolu. Bierzemy ich z innych klubów.

A tak na serio nie romantyzujcie futbolu na tym poziomie.

Oks, bo trochę twoja wypowiedź dawała taki kontekst, ale jak nie ma to git.

Nie mam nic przeciwko, jeśli na tym zarobimy i da nam kilka dobrych sezonów.

Jeżeli transfer Zubimendi upadnie mam nadzieję że Liverpool ściągnie Varela.
Klauzula £60 mln.

Varela był moim 1 wyborem, Zubimendi 2, ale będę niesamowicie zadowolony z każdego z nich. To są zdecydowanie 2 najlepsze opcje na rynku. Myślę, że byśmy wyjęli Argentyńczyka nawet taniej niż wynosi klazula.

1 polubienie

Xabi podczas tournée po Azji też mówił że czeka na 6 sezon w Liverpoolu ale potem przeszedł do Realu. Niestety tak to jest. Piłkarze w wywiadach raczej mówią ogólnikowo albo wymijająco a koniec końców kierują się własnym interesem i czasami nie ma się co dziwić.

1 polubienie

Właśnie mam wrażenie, że ostatnie kilka lat pojawiła się jakaś dziwna retoryka, że piłkarz grający u nas jest zobligowany podpisać cyrograf do końca świata, że będzie u nas grał. Pamiętam to oburzenie kiedy się pojawiły przecieki, że Bellingham owszem chętnie dołączyłby do Liverpoolu ale jako przystanek przed Realem. Oczywiście są sytuacje jak z Coutinho czy Torresem, że piłkarz odchodzi w momencie łamiącym serce i w sposób łamiący serce.

Gdyby skład z Zubim dał nam ligę i inne trofea to należałby się mu najwyższy szacunek i miejsce wśród legend, pomimo odejścia.

@Spectre niech rośnie ale po finalizacji transferu. Bo narazie nic nie wiadomo

2 polubienia

A ja mam wielką satysfakcję jako kibic LFC, że Martin odmawiał Bayernowi, Barcelonie i Arsenalowi, a do nas chciałby przejść. W takich momentach serce rośnie.

5 polubień

Żadnego z nich tu nie będzie.

Będzie podpis to będzie można gadać, na tą chwilę żadnego Zubimendiego tu nie ma.

4 polubienia

Dobra, bo saga juz ze dwa dni trwa i widze nic do przodu nie idzie. To moge juz oglosic, ze Edwards robi gowniane transfery? :stuck_out_tongue:

A tak przy okazji, uwazam, ze jeden transfer Zubamendiego tego okienka i FSG nie uratuje. Moim zdaniem nadal kadra bedzie miala wyrazne braki, aczkolwiek DP to kluczowe wzmocnienie. Jezeli uda sie sciagnac Zubiego/Varele to wierze, ze miejsce w Top 4 nam nie ucieknie. Chyba, ze Slot okaze sie totalną wtopą.

ps.
8zpvkb

10 polubień