Tak. Dołączyłem ale z zupełnie innych powodów. Słońce widocznie ci za mocno przygrzało i martwię się o Ciebie po prostu.
A całej przepychanki Klopp vs. Edwards w ogóle nie rozumiem. A trwa to już z 3 dzień w temacie spekulacji transferowych. To już moje spamowanie linkami z 5 Tieru było bardziej na temat, a była z tego awantura.
Zawodnik chce, po prostu dalej sie targujemy o pare groszy. Jego niepewnosc wynika z tego że sami przeciągamy negocjacje z Sociedad przez co druga strona ma wiecej czasu na robienie wody z mózgu Zubimendiemu.
Myślę że klub nie zrezygnował z Zubimendiego tylko dlatego że wiedzą że mają dużą szansę na jego pozyskanie. 99% doniesień od tych wszystkich pseudo dziennikarzy-patoinfluencerów z Romano na czele nic nie wie i tylko powiela ten sam przekaz. Pewnie wszystko się rozbija o sposób płatności - Liverpool chce na raty gdzie Sociedad oferuje tylko przelew natychmiastowy. Na dzień dzisiejszy jestem pewny na 99% że on tutaj i tak trafi.
Może macie rację, FSG nie ma pieniędzy żeby wyłozyc ze swoich te brakujace miliony, jednoczesnie ma zablokowaną linię kredytową w banku bo już za dużo pożyczyli i stracili wiarygodnosc, albo nie mają aktywów żeby zabezpieczyć kredytowanie, dlatego chcą rozlożyc platnosc na minimum 10 lat albo nawet 20.
Albo za wyrózniającego się zawodnika na pozycję która paląco wymaga wzmocnienia, wycenianego na 50 mln, z kontraktem do 2027 liczą ze Sociedad zejdzie do 30 mln.
Sam zawodnik z kolei zapewne marzy o LFC od dziecka, a do dzisiaj ma plakat Alonso nad łózkiem.
Zaiste może tak być.
Możemy nie normalizować tego pisania:wygramy 0:4 jak MY jako drużyna jedna wielka wygrywamy to wygrywamy 4:0 a oni przegrywają 0:4 i
tak samo my jak przegramy to przegrywamy 0:4
Oczywiście że mają pieniądze, pewnie nawet spokojnie mogli by zadłużyć klub na 1 mld. I co z tego? Brzmisz jak człowiek który myśli że go stać na nowe auto bo bank jest mu gotowy dać kredyt. FSG tak nie działa i albo się z tym pogodzicie albo będziecie co pół roku zachowywać się jak frustraci. Klub ma być samowystarczalny, stabilny. Taka jest polityka właścicieli i koniec kropka. Jeśli wam to nie odpowiada to chyba pozostaje poszukanie innego klubu.
No dobra, ale my bez kredytowania się powinniśmy te pieniądze wyłożyć bez mrugnięcia okiem. Nie wiem co z tą kasą robią właściciele. Tyle lat było oszczędzane. Jeżeli nawet kluby z połowy tabeli stać na większe wydatki, to już dawno powinny one utonąć w kredytach i ogłosić upadłość. Tak się nie dzieje. Bo klub sam generuje przychody i to nie mało.
Wiesz, że budżet klubu to nie tylko transfery? Płace piłkarzy, utrzymanie infrastruktury, inwestycje. Przecież nowy ośrodek czy rozbudowa trybun też kosztowały.
A klub działa w modelu samowystarczalny i chce trzymać się przepisów.
@Spectre jeśli Rudy odejdzie, a wiele na to wskazuje, to na bank pójdziemy po obrońcę.
Ale mam nadzieję że czas na potwierdzenie to on ma ograniczony a najlepiej tak do końca dzisiejszego dnia (no max jeszcze jutro do jakiejś 20:00) a potem od razu leci oferta za Varele do Porto.
Tak się sklada, że ostatnio wklejalem tutaj fragment zeszlorocznego sprawozdania finansowego opisującego kwestię zadluzenia klubu, kredytowania w czasie choćby ostatniego letniego okienka, wiec to co piszesz ma sie nijak do rzeczywistosci. Poza tym jak najwieksza maruda na forum Flymf jest na 99% pewna co do transferu to ja wiem na 100% że to jebnie
Dalej gównoburza brnie, co wy się łudzicie, że ktoś tu przyjdzie w tym sezonie? Przecież Graven się świetnie sprawdził na tej pozycji dziś to po co transfer, w dodatku opcje awaryjne to Endo czy młody Stefan… więc wszystko będzie Si! Obrona miodzio, skrzydła są ok, tu nie ma co wzmacniać z taką paką top4 lekko i 1/8 LM też lekutko.
Czyli jeśli coś nam się nie podoba (tutaj brak transferów na tydzień przed rozpoczęciem sezonu, gdzie mamy gigantyczne potrzeby wzmocnień kilku pozycji) to nie możemy wyrazić swojego niezadowolenia albo mamy zmienić klub do kibicowania? Ciekawą masz filozofię, ale dziękuję, ja nie skorzystam.
Niedziela wieczór i zaczyna się wylew recitali na forum, bo żaden z plastusiów, udających posiadanie wiedzy ze środka negocjacji, nie zdążył jeszcze twittnąć czegokolwiek, co połowa forum uzna za prawdę objawioną i znak, by zacząć jojczyć na nowo