Rozważania transferowe (dyskusja)

Myślę że FSG wie że musi dokonać tego transferu jeszcze w tym tygodniu, w innym wypadku możemy 1 września zobaczyć takiego tweeta:

2 polubienia

Ale dlaczego mają zamykać? Podaj jeden sensowny argument.

:clap::clap::clap:

Generalnie to właśnie te obecne akcje Realu powinny go przekonać, że czas na założenie czerwonej koszulki.

Bellinghama podobno też w jakiś sposób próbowaliśmy manipulować i postanowił iść do Realu

image

@Obszczyjmurek Nie znalazłem tego na jego twitterze więc albo to gdzieś lata na jego FB albo powiedział to na podcascie. A no nie będę teraz szukać dokładnej minuty i sekundy w nagraniu :smiley:

Miało nie być wrzucania edition anfield

Dokładnie tak, w naszym rozumowaniu tak jest, ale Zubi ma mega szacunek dla Realu, kibiców i ludzi z nim związanych, dlatego nie chce palić mostów za sobą… Ja to szanuję i rozumiem. Zobaczymy co to będzie, może socieda się złamie i da chłopakow szansę na rozwój.

Radzę pogodzić się że Zubimendi tu nie przyjdzie bo FSG po raz kolejny dała dupy

Oczywiście ze go nie będzie, jakby miał być to już by to było załatwione w tamtym tygodniu, teraz to zwykle naciąganie kibiców że coś próbujemy a na końcu i tak się obudzimy z niczym. Nie nastawiajcie się, bo żadnego Zubimendiego tutaj nie będzie.

2 polubienia

To nie wina FSG, Edwardsa, Hughesa, Slota, że Zubimendi nie ma jaj i boi się wyjechać.

Może dobrze, że on nie przyjdzie. Potrzebujemy gości z jajami wielkości arbuzów.

Co za nie fart :rofl:

Nie podoba mi się cała ta saga z Zubimendim, ale naprawdę trzeba być turbo pesymistą, żeby twierdzić, że nikogo w to okienko nie ściągniemy. Nikomu w klubie nie przyszło to pewnie nawet do głowy, wszyscy najbardziej rzetelni dziennikarze pisali, że ściągniemy 2-3 graczy + zaczęliśmy sprzedawać żeby podreperować budżet.
Jeżeli rynek transferowy budzi w was tyle frustracji, to po prostu oglądajcie mecze i dowiecie się przy trzeciej kolejce jaki mamy skład.

3 polubienia

Taki sposób przekonywania czyli szantaż o wpłatę klauzuli przez zawodnika to jest już prawie że równy sposób traktowania co modelki przez szejków arabskich.

Z zawodnika nie ma niewolnika, ale jak widać Sociedad tsk traktuje swoje legendy…:slight_smile:

Ale tam nie ma żadnego szantażu. W Hiszpanii tak działają klauzule wykupu że to gracz sam siebie wykupuje. Oczywiscie kasę dostaje wcześniej od swojego nowego klubu, ale oficjalnie to on/jego ludzie załatwiają formalnosci.

Równie dobrze mogli powiedziec że niebo jest niebiesie.

2 polubienia

https://x.com/anfieldsociaI/status/1823065400957096273

Nie ma żadnego dedline mówi Romano (video).

Romano wali ogólnikami.

Oczywiście, że nie. Natomiast już ich winą jest, że nagle boom, ogłoszenie oferty, wyjazd do Hiszpani aby dopiąć formalności, a tu… Już mija tydzień jak te formalności są dopinane. Ledwo 5 dni temu pytałem na czym polega ten geniusz Edwarda i Hughes’a, bo chyba nie na wpłacie klauzuli. W odpowiedzi usłyszałem, że na przekonaniu Zubimendiego do zmiany klubu. Tymczasem dni lecą, a on na przekonanego nie wygląda. Poważny klub jak Liverpool nie powinien w ten sposób robić transferów. Teraz to trochę wygląda jakbyśmy prosili Martina, żeby jednak łaskawie zechciał do nas przyjść - a co z hasłami, że w Liverpoolu powinni grać wyłącznie Ci, którzy tego chcą i zależy im na tym?
Parę lat temu była cisza, a potem boom i w 2-3 dni zawodnik zaklepany. Z kolei ostatnie 2 okienka (chociaż obecne jeszcze się nie skończyło) pokazują raczej naszą nieudolność.

@el_pistolero ale bądźmy poważni i nie porównujmy sagi medialnego, kapryśnego Mbappe do Zubimendiego.

1 polubienie

Przykład Mbappe pokazuje, że każdemu zdarzają się takie sagi. Moim zdaniem problem jest w tym, że brak defensywnego pomocnika w klubie był jasny od zeszłego roku, a Ci zaczęli na poważnie coś działać w sierpniu. Trzeba było zaczynać początkiem lipca działania z Zubimendim to nie byłoby nerwówki, a za chwilę zaczną się panic buy’e typu Arthur / Endo i pizda w oko, że tak ujmę

Przeciez Hanys juz wytlumaczyl, ze geniusz Edwardsa i Hughes’a polega na tym, ze zlozyli oferte. To, ze go nie przekonali i, ze oferta jest za niska nie ma znaczenia. Sa geniuszami i nie wiem czego wiecej oczekujesz?

Ps.
I tak nadal mam przeczucie, ze do nas przyjdzie, a cala ta drama sie tak dlugo rozgrywa bo kluby negocjuja strukture platnosci. :slight_smile:

1 polubienie

Po co wrzucacie tego Romano, typ nic nie wie o Live, kopiuje newsy innych i robi here we go.

To wina jego urologa ;/

2 polubienia