Rozważania transferowe (dyskusja)

Sergi Roberto zrobi robotę:D to byłby taki transfer w stylu Arthura

2 polubienia

Władze klubu może aż tak nie wierzą w ten projekt ;v

Będę mocno zdziwiony jeśli nie kupimy nikogo - nawet przy polityce FSG, która bardziej polega na stabilnym budowaniu marki i zysków w oparci o obecność w Premier League i CL. Moim zdaniem w tym momencie po odejściu Kloppa, FSG nie może sobie pozwolić na brak jasnego sygnału wysłanego w piłkarski świat: “wiemy co robimy, zamierzamy dalej walczyć o najwyższe cele”. Nie tylko ze względu na potencjalne wzmocnienia, ale również ze względu na zawodników w klubie, którym kończą się kontrakty. Odejście Van Dijka, czy Arnolda będzie olbrzymią stratą niemal na wszystkich płaszczyznach: jakość sportowa, wizerunek, relacje z kibicami.

Piłkarze nie mogą widzieć, że klub, który się nimi interesuje, to klub, w którym wszystkie możliwe dziury łata się najpierw Jamesem Milnerem, a później Joe Gomezem. To nie przejdzie. Dwa solidne transfery do klubu to must have, tym bardziej jeśl pojawiają się plotki o wypożyczeniu Bajcetica. Piłka po stronie Henrego, po odejściu Kloppa to okienko mocno zweryfikuje aspiracje FSG

1 polubienie

Ja mam nadzieję że nikt nie wpadnie na pomysł który lata po x by wymienić diaza na de jonga . On już jest po tylu mięśniowych urazach że skończył by jak thiago w PL

de Jong nie chciał do United które pewnie by mu dało chorą tygodniówkę. Więc gdzie Liverpool gdzie dostałby jałmużne?

Nawet 1-2 kiepskie sezony tj. brak LM i finisz gdzieś na 10 miejscu mocno nie zachwieje samą marką. Trochę może spadną przychody ale to nie jest tak że jeden słaby sezon i klub traci 50% na wartości. FSG to biznesmeni, my kibice chcemy żeby Liverpool cały czas walczył sezon w sezon. Natomiast FSG nie ma problemu z tym żeby trochę pocieniować przez sezon lub dwa.

Też trochę z tego powodu pewnie nie przedłuża VVD i Salaha tj. wiek + pensja. Natomiast TAA ich pewnie oleje bo za rok będzie mógł wybrać sobie dowolny klub na planecie ziemia.

1 polubienie

Jakiego Henrego? On nawet jednego piłkarza nie zna… On jest właścicielem spółki, która jest właścicielem kilku firm sportowych, które prowadzą drużyny sportowe - jedna z nich jest LFC.

Jak chcesz wskazywać kogoś z kadry zarządzającej to Michael Edwards jest tym właśnie człowiekiem. To jest Szef wszystkich szefów jeżeli chodzi o sprawy piłkarskie w FSG. A tak naprawdę to piłka jest po stronie Richarda Hughsa, który odpowiada za kwestie personalne w LFC… i póki co pokazuje, że klub pokroju LFC to jednak za duży kapelusz dla niego i nadal powinien siedzieć w Bournemouth czy inny Portsmouth…

Mogą? Była mowa, że Ryan nie sprawdził się w Bayernie, bo nie było dla niego roli na boisku, a grali 4231. Na dodatek w Liverpoolu nie nadążał z powrotami. Natomiast Jones fajnie pressuje, a teraz miałby zostać obarczony dużą odpowiedzialnością za asekuracje, łatanie dziur i bycie uwiązanym.

Nie obraziłbym się na transfer Bruno Guimaraesa, mimo że powinniśmy celować w młodszych ani na transfer Ugarte, mimo że poszukujemy kogoś lepszego w rozegraniu.

Bawi mnie to, że jakiś Hiszpan zabawił się z naszym klubem jak randka z Tindera, były sygnały, byliśmy po pierwszych rozmowach, padły jakieś tam obietnice słowne, a jak przyszło co do czego to wypiął się dupą po tygodniu, a wszyscy jadą na naszą kadrę zarządającą.

Według dostępnych informacji, zaproponowaliśmy mu znacznie więcej niż to co będzie miał w Sociedad przy nowym kontrakcie, daliśmy mu czas, a on zachował się tak a nie inaczej.

Oczywiście, teraz kwestia reakcji i liczę, że owa będzie i znajdziemy nowego right playera na tą pozycję.

1 polubienie

A co ty myślisz, że Henry tylko siędzi w fotelu i nak*rwia w LoLa? Może nie znać piłkarza, ale zna realia, po to buduje w okół siebie sztab specjalistów, by być na bieżąco wtedy, kiedy musi. Jeśli w jednym z ogródków gniją pomidory, Henry na pewno ma tego pełną świadomość. Już prędzej bym powiedział, że szejki są bardziej nie w temacie - tam jest rzeka pieniędzy, więc tak długo jak dzbanki wlatują do gabloty raczej nie trzeba się interesować.

A ja uwazam ze nic nie sciagniemy konkretnego. Ewentualnie kolejny odpad w stylu Endo. Porazka z Zubimendim pasuje jak ulał do znanej nam narracji chcieliśmy ale zawodnik nie chciał. A tak wgl to nie ma juz right playerow i wzmocnimy sie za rok

De jong tu nie przyjdzie. Nie z taką tygodniówką.

Zaraz pójdziemy po Bruno G. :smiley:

Nie wyobrażam sobie, że się nie wzmocnimy tego lata. Odeszli Thiago i Matip, odszedł jeden z najlepszych trenerów świata. Bez wzmocnień możemy się naprawdę na tym oszczędzaniu przejechać jak Zabłocki na mydle.

1 polubienie

Osobiście myślę tak samo. Kazali puścić info żeby nie było więcej spekulacji i będą działaś po cichu, żeby znów nie było rozczarowania. Gdzieś tam na X czytałem że plan B to Varela. Wiadomo że jak media podłapią to znów zrobi się syf. Chciałbym żeby to zadziałało jak CFC z Neto. Max 2 dni o klepnięte.

syndrom wszedł już za mocno

2 polubienia

Co do jonesa to pełna zgoda. Natomiast uważam że Graven ma mega potencjał. Oczywiście nie ma to nic wspólnego z tym co odwalił nasz dział transferowy

Proszę adminów o zablokowanie wątków o transfery bo to nie ma sensu…rzucanie nazwiskami typu De Jong,Guimares czy Tonalli to są jakieś żarty :rofl: po co zaśmiecać forum postami,które nic nie zmienią

4 polubienia

To straszne, ludzie na forum rozmawiają, powinni wprowadzić ustawę która to zablokuje.

4 polubienia

Rozważania transferowe (dyskusja) : To nowa nazwa wątku “Rozważania i spekulacje transferowe”. Tutaj możecie dyskutować o spekulacjach i dzielić się swoimi marzeniami transferowymi.

W tym wątku można dzielić się swoimi marzeniami transferowymi więc z założenia to może być zaśmiecany temat :smiley:

5 polubień

Ehh najgorsze w tym wszystkim jest to, że nawet po odejściu Jurgen nie pozwala ściągać nowych zawodników. Ja nie wiem co to za człowiek.

23 polubienia

To co panowie, jeszcze coroczna szopka na koniec okienka pt. „zabrakło czasu” lub „ściągnijmy byle kogo byle tanio” i można ruszać po top 4!

@PonuryGrabarz 3-4 transfery, nadal podtrzymujesz?

3 polubienia