Rozważania transferowe (dyskusja)

Spokojnie, my go tylko obserwujemy. Poszła informacja przecież, że obserwujemy Gruzina, ale nie ma planów kupienia go w trakcie tego okienka

2 polubienia

Z pewnością w tym momencie transfer bramkarza, którego może tu nie być 2 lata mając do tego ograniczony budżet to pierwsze czego nam trzeba. Jak można bronić ten ruch? Takie zagranie sprawdziłoby się w dobrze działającym klubie, który ma poukładaną kadrę w teraźniejszości i myśli o przyszłości. A my mamy obecnie takie dziury w składzie, że myślenie co będzie za rok/dwa jest śmieszne. Za rok to Salah, Taa i Vvd odejdą jeśli ten klub się nie wzmocni.

1 polubienie

Aha, bo wcześniej ten wątek, to nie był “śmietnik” - dobrze wiedzieć :slight_smile:
Kiedy dyskusja schodziła na wątki totalnie poboczne, a wrzucane były “spekulacje” wymyślone na poczekaniu przez jakichś twitterowych “nołnejmów”, wtedy “było wszystko ok”.

Jak ktoś lubi marudzić i narzekać dla samego marudzenia, to ja już na to niestety nic nie poradzę, a z tego co widzę, to lament i łzy w nielicznych, pojedynczych przypadkach nie ustają i to pomimo tego, że przecież część osób twierdzi, że tak na dobrą sprawę nic takiego się nie zmieniło :slight_smile:

Ja teraz też, w ramach odpowiedzi, musiałem zejść z tematu, dlatego niebawem usunę, również i TEN mój komentarz. @Bubek555, proszę tylko o jedno, żebyś zostawił ten lament dla siebie, bo to już naprawdę robi się irytujące. Wspólnie z @AquerdationLFC (również w ostatnich dniach) staramy się przekierowywać posty niezwiązane z transferami do innych tematów, a widzę, że Tobie jest wiecznie źle. Zluzuj trochę.

11 polubień

Brzmi świetnie… Problemem jest tygodniówka De Jonga. Ponad 700 tysięcy euro tygodniowo :slight_smile:

Zluzuję w tym samym momencie w którym ty przestaniesz podkreslać jak to “większość” użytkowników narzekała i chciała zmian i teraz są zachwyceni, albo jak to “mało kto narzeka, prawie nikt”. Strasznie mnie to w twoich komentarzach irytuje takie generalizowanie pod swoja osobę. Zrobiłeś samowolne zmiany na forum bez żadnych konsultacji z jego użytkownikami, praktycznie z dnia na dzień, nie zmieniło się aż tak dużo, a jednak jest gorzej niż wcześniej. A chyba zmiany mają z założenia działać w drugim kierunku? Tylko w ostatnich godzinach, masa wyzywania, obrażania sie wzajemnie, o FSG nie wspomnę bo to organizacja wiec można ich wyzywać, jest mas 1 zdaniowego spamu. Kilka dni temu jeszcze zerkałem na wątek jednym okiem. Teraz to już nie ma sensu. Ile komentarzy od wczoraj powstało? 3000? To nie spam jak w co drugim poscie ta sama osoba się wypowiada?

(tak, ten komentarz do kasacji po jakimś czasie, wiem, zę nie ten wątek, ale chciałem wyrazić swoje zdanie)

Zasada z FSG jest taka że jesli na rynku pojawia sie okazja to w łeb biorą racjonalne przesłanki i pieniadze sie znajdują. Podobnie było z Gakpo. Wyceniali piłkarza i jego potencjał wyżej niż kwota transakcyjna. Wg roznych źródeł kwota za gruzina sie wacha pomiedzy 25-30 mln euro, wiec to okazja pod warunkiem że prezentuje taka formę jak na ME.

No właśnie nie. Jego interesuje EPS i EBITDA jaka LFC dowozi. On zupełnie nie jest zainteresowany tym co LFC robi jako BAU. Od tego jest zarząd i WKK LFC. Oni ogarniają kwestie operacyjne jak dowieźć wyniki jakich oczekuje FSG a pośrednio właściciel FSG.

Henry nie gra w LoLa. Lata, spotyka się i szuka kolejnych inwestycji. Podejmuje strategiczne decyzje. Kupienie takiego czy innego zawodnika, w tym czy kolejnym - nie jest strategiczna decyzja FSG.

FSG to fundusz inwestycyjny, który inwestuje w sport. Trofea nie są dla nich głównym celem. Może być celem pośrednim, który wspiera osiągnięcie celu głównego - a nim jest wzrost wartości przedsiębiorstwa, głównie, przez generowanie pozytywnej EBITDA i jej stabilny wzrost w czasie. W efekcie osiągają określoną stopę zwrotu z inwestycji w klub.

1 polubienie

Zgadzam się, że była to samowola Clashmana, a nie jakieś wsłuchanie się w prośby ludu, ale tak po prawdzie to zmiana była tylko kosmetyczna. Został dodany trzeci temat. Mamy teraz 2 tematy dotyczące tylko linków i niczego poza tym i ten w któym można rozważać i dyskutować. Czy to cos zmieni w stosunku do tego co było? Absolutnie nie. Był jeden temat Informacje transferowe, ktory był martwy i spełniał rolę obecnie tych dwóch oficjalnych. One tez umra, bo wszystkie doniesienia - zarówno te ze słabych źródeł, jak i z tych najwyższych tierów będa pojawiać się w temacie rozważań transferowych. Ja tam nie zauwazylem w zasadzie żadnej zmiany w funkcjonowaniu forum

3 polubienia

Ach ten Jurgen, nie daje nam spokoju. Ciekawe kiedy wreszcie odpuści i da im spokojnie budować ambitny i silny skład, a nie zaraz…

1 polubienie

LOL

2 polubienia

Mega bardzo cieszyłbym się z Mamardashvila( oczywiście jak przyjdzie xD), ale ponąć miałby iść do Bournmouth jest mały szczegół odnośnie wypożyczeń

i to np kelleher może iść do np bournmouth ale nowy bramkarz juz nie może ;D, czy to może źle rozumiem ten tekst.

Problem jest jeden- ludzie jednocześnie chcą możliwości swobodnej rozmowy, bez konieczności ciągłego szukania odpowiednich działów czy ścisłego monitorowania tego co piszą (z myślą- czy nie jest to na pewno offtop) oraz przy tym ścisłej kontroli tego co piszą inni.

No i mamy problem: jest grupa ludzi narzekająca, że w tym wątku jest offtop, że ludzie rozmawiają na inne tematy- jest grupa, która chciałaby swobodniejszej dyskusji, ale nadal monitorowanej i jest grupa, która chce pełnej swobody.

Widziałem Twój komentarz, który mówił, żebyśmy się wzięli do roboty (xd) i zajęli moderowaniem dyskusji- ale to jest nierealne w tak przyjętej formule.

Nie da się pogodzić tych podejść ludzi. Po prostu.
Każdy chciałby, żeby forum funkcjonowało tak jak oni by sobie życzyli, ale wymagałoby to po prostu całkowitej kontroli tego co tutaj się pojawia. Tak się nie da.

4 polubienia

Możemy się wymienić za Rodriego z nimi :stuck_out_tongue:

2 polubienia

No gdzie Papa Diaz to by go chyba kijem klepał xD jak Ojca marzenie to Barcelona jako next przystanek.

Gdyby to była prawda to chyba bym nie przestał się śmiać do nowego roku

9 polubień

Pep chyba jakiegoś questa nabija, żeby wygrać PL z Diazem.

Diaz inverted full back xd.

3 polubienia

Z nas czy z City? xD

4 polubienia

Z jednej strony fajnie, bo kupa kasy za średniaka. Tylko co z tego, jak nikogo nie kupimy :upside_down_face:

1 polubienie

No co, chcieliście wszyscy transferów to macie :smiley:

Nawet się wywiązują z obietnic, że w sierpniu zobaczymy transfery hihi

1 polubienie

Diaza pożegnam bez żalu, ale proszę nie do rywala. No chyba, że już oficjalnie uznajemy, że dzisiaj naszym rywalem jest bardziej Aston Villa niż City

1 polubienie