To sobie poczekają xD
Thanks Liverpool now is time so say goodbyee. Gdzieś tu latało zdjęcie trybun z zasłonami takie fejkowe, a to z kiedy jest ?
Skoro na podwójnym pivocie Slot nie szuka typowego przecinaka (co wg mnie w naszej grze IMO by się sprawdziło, bo mamy bardzo dobrych ofensywnie zawodników, tylko brakuje balansu w grze z tyłu, któremu by pomógł taki przecinak), to wg mnie obok Macca powinien po prostu być spróbowany Trent, a Bradley na RB lub poszukać tego RB, skoro na ten moment nawet nie ma nic o o wzmocnieniu CB i LB. Inna sprawa, że takiego porządnego RB na rynku nie ma, więc mocno się zdziwię, jeśli Real nie będzie robił podchodów pod Trenta, a my będziemy mieli problem go przedłużyć.
Wygląda to w sumie bardzo okropnie na ten moment, DM powinien być priorytetem na to okienko i nie czekać na ocenę składu przez Arne, a nie dość że czekaliśmy Bóg wie na co, to zmarnowaliśmy tyle czasu na zawodnika, który Nas odrzucił. Najgorsze w tym wszystkim są doniesienia, że odpuścimy tę pozycję w tym okienku, jakby czasu było mało - przecież z Porto negocjacje powinny być dużo łatwiejsze, jeśli chodzi o Varelę, nie wiem jak z Atalantą w przypadku Edersona czy PSG z Ugarte (oczywiście dwóch ostatnich nieco gorsi z piłką przy nodze, ALE dalej to nie są jakieś drewna - a jak tak bardzo chcieliśmy DMa z dobrym rozgrywaniem, to trzeba było przed Paryżanami wziąć się za Joao Nevesa), ale to DALEJ spokojnie do zrobienia i mam nadzieję, że te komentarze wyplute przez Joyce’a są tylko po to, by zakryć jakieś akcje klubu. Pomijam fakt, że DM miał nie być jedynym wzmocnieniem, a GK Valencii to jest w planach na przyszłość, a nie wzmocnienie obecnego składu (bo jest Alisson). No i sprzedajmy w takim razie Kellehera, bo nie chciałbym by Nam koło 20mln+ przeszło koło nosa (nawet jak mamy tego nie wydać, to niech lepiej spieniężają niepotrzebnych zawodników aniżeli trzymają tracąc na ich wartości i tygodniówkach, nawet jeśli niewielkie).
Już nawet nie mówię o uzupełnieniu KADRY, a nie pierwszej XI - wiem, że powinniśmy działać na zasadzie, że wzmacniamy pierwszą XI, a zawodnik z niej ląduje i wzmacnia ławkę i ogólnie kadrę dzięki rywalizacji w składzie, ale widzę coś takiego to mi się tylko może marzyć, a przecież jest tylu zawodników w miarę tanich, których moglibyśmy nawet kupić ze sprzedaży zawodników obecnej kadry… m.in.:
Zarówno na CB, RB i DM gra Geertruida, jeśli byśmy dali radę porządnie spieniężyć Gomeza, to byłby świetnym zastępstwem, 3 lata młodszy i prawdopodobnie 1.5x tańszy. + pracował z Arne, więc łatwo byłoby z wdrożeniem go do taktyki (mimo, że na pewno będzie się różnić od tej granej przez Arne w Feyenordzie, ale na pewno pewne kwestie chce przerzucić z Rotterdamu do Liverpoolu).
O tym, że wg mnie zmarnowaliśmy okazję na świetne wzmocnienie składu przez Olise, to nawet nie chcę mówić - zawodnik mogący “obskoczyć” zarówno prawe skrzydło, jak i 10/F9, więc pozycję wiekowego Salaha, jak i pozycję, która nie wiadomo jak będzie działać u Nas, bo 10tką dawno nie graliśmy, Szobo był ostatnie pół roku pod formą, a Harvey niby gra wszędzie, ale pierwsze skrzypce jeszcze nigdy i tylko jako joker robił głównie robotę (nie żebym tego nie doceniał, bo OGS to był np. idealny joker w talii Fergusona i jak widać każdy topowy klub takich potrzebuje).
Aaa… zresztą, zbyt do siebie biorę te wszystkie doniesienia z tego lata w klubie, dalej nie mogę się przyzwyczaić do tego co zazwyczaj się dzieje u Nas pod rządami FSG, może i finansowo to się wszystko broni, ale póki co sportowo to robił wynik głównie Klopp, on myślę w każdej lidze w każdej drużynie by się odnalazł. W Arne wierzę, ale nie mogę mieć 100% pewności czy uda mu się tak samo pracować z tym odgórnym minimalizmem w naszym klubie. To po prostu boli, widząc co potrafią robić inne kluby, ale może kiedyś w końcu te całe FFP zacznie działać w taki sposób, że to my zostaniemy tego beneficjentem, bo będziemy idealnie przygotowani do tego, gdy inne kluby będą dopiero musiały się tego nauczyć (niech wprowadzają salary cap jak w NBA, nawet zależne od wyników finansowych - bo odgórne raczej nie ma sensu, jeśli liga będzie rosnąć non stop w górę na wartości).
Kurła z defensywnym pomocnikiem można się było chociaż łudzić, że powalczymy o coś więcej niż top 4. Cholernie szkoda.
Na ten moment nasze okienko wygląda tragicznie, ale trzeba mieć na uwadze, że potrwa jeszcze prawie 3 tygodnie. To dużo jeśli ma się ustawione listy zawodników, a zakładam, że tak duży klub jak Liverpool musi je mieć.
Poza tym jeszcze wczoraj pojawiały się informacje, że jeżeli Zubimendi nam odmówi to uderzamy po opcje nr 2:
Zakładam, że informacje o zaprzestaniu chęci kupienia “6” to tylko zasłona dymna. Może to naiwne myślenie, ale z natury jestem pozytywnie nastawiony, do obecnej sytuacji Liverpoolu także. Ponadto nawet nie mamy na to wpływu, więc po co się denerwować… polecam uzbroić się w cierpliwość i poczekać do końca sierpnia z osądami.
P.S. Jak kupimy teraz gruzińskiego bramkarza, następnie go wypożyczając, a nie kupimy defensywnego pomocnika to wtedy będziemy mogli to nazwać kompromitacją.
Ogólnie powiem tak zawiodłem się na Zarządzanie to jest nie wiarygodne co oni wyprawiają co ku… klub wyprawia to jest wstyd! W tamtym sezonie i poprzednim ilu nas wystawiło do wiatru! Ile osób się cieszy w klubie z Edka i fsg tak ja jestem zawiedziony ich postawą w tym okienku. CZERWIEC NIE BO EURO. LIPIEC NIE BO CZEKAMY. SIERPIEŃ KLUB SKŁADA OFERTĘ ALE GRACZ ODMAWIA GRY DLA NAS. OSTAIE DNI OKIENKA.
NIE MA ODPOWIEDNICH GRACZY DOSTĘPNYCH NA RYNKU TRANSFEROWYM!!!
WSTYD I TYLE PRZESPALI 2 MIECHY.
ten typ nie ma zielonego pojecia co w Liverpoolu piszczy. To dziennikarz lokalnych mediow z san sebastian wiec skad ma niby wiedziec czy Liverpool ma jakas alternatywę. W tym zdaniu została użyta taka figura retoryczna, że jak Zubimendi nie zgodzi się przyjść, to będą musieli poszukać gdzie indziej.
Ciekawe czy zbierają pieniądze na tego bramkarza czy jeszcze nas zaskoczą i spróbują znowu zaatakować DP który będzie choć trochę lepszy od Endo i Gravenbercha
Jeśli nikogo nie kupimy to chyba sobie ten sezon odpuszczę. Człowiek zdrowszy, no a skoro właściciele mają w dupie klub, to nie ma sensu się przejmować. Może w następnym w końcu kupią 6, no ale od nich niczego nie oczekuję
A odpuszczaj sobie.
Moje zdanie jest takie, że nawet jak nikogo nie ściągną to będę trzymał kciuki za chłopaków. Lubię to i tyle.
Coś mimo wszystko czuję, że okienko dla nas się nie skończyło, ślepi nie są.
PS. Slot i spółka na pewno są załamani, że ktoś tam odpuści oglądanie spotkań. I to jeszcze z darmowego strima z neta.
18 dni do końca okienka, a u nas takie same ruchy jak przed poprzednimi sezonami, czy brak ruchów. Czy Edwards jest tym czarodziejem, który zrobi jeszcze top transfer ? Czy kibice mają uzasadnione pretensje ? Czy mimo zmiany trenera i dyrektora sytuacja jest taka jak za Kloppa ? Mam prawie trzy tygodnie i poznamy odpowiedzi.
Melisa zgasiła światło.
Właśnie miałem o tym też pisać… Jeszcze się jedno okienko nie skończylo i nie wypełniliśmy luki na DM a już nasze działania mają się skupiać na przyszłym roku i na kolejnych zastępstwach? To może poczekajmy w sumie jeszcze ze 2-3 lata i wtedy kupimy z 6-7 nowych top graczy… Przyszłe lato niczym innym nas nie zaskoczy.
Wystarczyło zastępować odpowiednio odchodzących/ słabo grających pilkarzy regularnie, a teraz nie było by problemów, że za rok trzeba będzie zastąpić 4 kolejnych… Albo oferować odpowiednio wcześniej nowe umowy tak aby nie puszczać ich potem za darmo jak chociażby Keita, Ox, Gini, Matip… A tak za rok odejdzie może 4 naszych kluczowych piłkarzy a pieniędzy z nich żadnych… I za co wtedy kupimy?
Już nie wspomnę o tym, że jeszcze człowiek na debila wychodzi bo się jara niby pewnym transferem, który po czasie okazuje się niemożliwym do zrealizowania bo ktoś tam już po słowie był albo jednak zbyt moco kocha swój klub…
Czy to znaczy, że Ci „najwięksi” odejdą?
Gdyby nasze okienko transferowe mogło być obrazkiem:
Wpis Melissy totalnie mnie nie dziwi, ciągle ta sama narracja. Right players, następne okienko już na pewno będzie nasze itd.
Przeciez my to co roku słyszymy. Ze koncereujemy sie juz w pełni na przyszłym roku. Niczego nas nie nauczył poprzedni sezon i moment w ktorym powinnismy wzmocnić srodek obrony. A zostalismy z Gomezem/Matipem i VVD. Wszyscy trzej sie połamali graliśmy tam Hendersonem. Szkoda poprostu patrzeć. Człowiek był z klubem kiedy ten był na dnie. Jurgen przywrócił nas na salony i kiedy mamy szanse sie tam wbic na stałe to my znowu sobie robimy pod górkę. #fsg out i tyle
Dobra niech to już wszystko pierdolnie.