Rozważania transferowe (dyskusja)

Żadnych dealów z Sociedad. To nie jest poważny klub. Już wolę, żeby John H. za te pieniądze kupił klub golfowy

Bardzo dobrze, że nie jesteś właścicielem tego klubu. Mbappe biega sobie teraz w Realu, chociaż “pociąg odjeżdża tylko raz”. Co więcej, żółw sobie jawnie zakpił z Realu i Pereza w pewnym momencie. Mimo tego, Perez go ściągnął w tym roku, bo jest doskonałym biznesmenem i wie, że to najlepsze dla klubu.
A Ty, będąc kibicem Liverpoolu, wolisz żeby właściciel sobie kupił pole golfowe niż zainwestował w skład i sprowadził solidnego DMa, którego potrzebujemy od lat? Bo raz nie wyszło sprowadzenie go - nomen omen też za sprawą naszych genialnych dyrektorów, kłócących się przez 2 tygodnie o sposób płatności?
Naprawdę czasami nie dowierzam w niektóre wypowiedzi na tym forum xd

6 polubień

31.01. 2025
Liverpool próbował kupić defensywnego pomocnika ale na rynku nie było odpowiednich opcji gdyż kluby w zimie nie chcą pozbywać się sowich najlepszych piłkarzy lub żądają za dużo. Jesteśmy jednak pewni że w letnim okienku są środki na pozyskanie klasowej 6 która będzie right playerem
Podpisano Pearce, Joyce i Edwards

13 polubień

Nie prawda, PSG sobie kpiło i skończyło się, że Mbappe przeszedł jako wolny agent. Nie mam nic przeciwko transferowi Zubimendiemu pod warunkiem, że przyjdzie na bardzo niekorzystnych dla Sociedad warunkach.

Dumą się nie najesz, do dumy się nie przytulisz, duma nie poda ci szklanki wody na łożu śmieci. Generalnie duma to najbardziej przereklamowana z cnót.

1 polubienie

Nie chodzi o dumę tylko o sygnał dla innych klubów.

Nie ma nic złego w tym, że ludzie mają poczucie wartości myśląc o klubie, bo na tym polega duma w tym kontekście. Ot marka i renoma, na którą pracuje się latami. Można jak Perez robić kilka podejść pod Mbappe, ale on jest akurat wyjątkowym produktem marketingowym i piłkarskim, jakiego po CR brakowało w Realu. Zubimendi to nie ten kaliber i nie ta ambicja, skoro odprawił pukający do drzwi Liverpool.

Panowie ale o jakiej dumie my tu mówimy? Wbrew temu co sobie tu piszemy to zmiana klubu dla zawodnika to zmiana całego życia dla cb i twojej rodziny. Jeśli Martin najpierw powiedział tak a potem nie to co najwyżej świadczy o tym że jest dziecinny, albo niezdecydowany.
Dla mnie sprawa jego jest prosta. Jeśli zarzad dalej uważa że to jest odpowiednia osoba i cena adekwatna to niech go kupują jeśli nie to nie.
Trzeba pamiętać że nasz dział dostał dodatkowe pół roku aby znaleźć właściwego zawodnika i ja liczę że to zrobią i że bd to ktoś inny niż Hiszpan.
Jednak ja mu nic za źle nie mam

1 polubienie

A co maja oznaczać niekorzystne dla Sociedad warunki? Zubimendi ma jeszcze 3 lata kontraktu z nimi (zima będzie 2.5 roku), ma klauzulę wykupu i w sumie Sociedad nic nie musza robić. Jeśli zawodnik będzie chciał odejść to wystarczy, że piłkarz znajdzie chętnego na przelanie środków wykupienie kontraktu, ale czy będzie to niekorzytsne dla RSSS?

14 polubień

Byłem przeciwnikiem transferu Zubimendiego, bo dla mnie ten zawodnik to nic specjalnego. A teraz jak odpalił się Gravenberch, to w ogóle nie mamy już o czym rozmawiać.

Tylko czy my mamy jakiekolwiek pole manewru i rotowania? Macca, Graven, Zubimendi mogą przesuwać się 6-8, Szobo 8-10, obecnie Zubimendi bardziej luzowałby Maccę, bo Graven z 6 bardziej przesunął się do przodu, a Alexis cofnął. I nie jest w tym nic złego, po kadrze i lekkiej kontuzji Argentyńczyk i tak musi grać po 70-90min, co jest irytujące, bo doprowadzi do kontuzji prędzej czy później i musem gry Endo czy Jonesem.

Olise gotuje w Bayernie. Na ten moment 2 bramki i 2 asysty przeciwko Werder’owi. Szkoda, że nie poszliśmy po niego latem za te €53M. Byłby idealnym następcą Salaha w przyszłości.

5 polubień

Ja bym jednak wolał mohameda za mohameda ale kudusa

W LM też zagrał świetnie, ogólnie nieźle wjechał w Bayern, powoli wprowadzany, ale jak już wszedł, to z buta razem z drzwiami. Ale to ten typ grajka, klasa sama w sobie. Byle był zdrowy. Do rotacji z przodu, na PS, na OP, to by się wpasował jak złoto. Żałuję od ogłoszenia transferu do BM, że nie powalczyliśmy chociaż o niego. W cholerę żałuję. Bo jak Eze widziałbym na 10tce u Nas, to Olise z CP był tym geniuszem, którego chciałem mocno. No ale nic… szkoda. Oby tylko nie pomógł za bardzo Hurricane’owi pobić rekordu Lewego, bo nie tylko on, ale sam Kompany również się świetnie wkomponował tam.

Dokładnie, kapitalny zawodnik. Potencjał na poziomie Saki/Fodena, albo i wyższy. Olise jest w stanie robić liczby na poziomie Salaha czy KDB w PL. W systemie Slota mógłby grać zarówno jako RW i AM. Do tego ma status HG. Wielka szkoda.

Jak się potwierdzi kontuzja Rodrigo to zimą będziemy mieli dużego konkurenta w walce o “szóstkę”.

Tym bardziej jeśli chodzi o Zubimendiego u nas, bo to Hiszpan zastępował Rodriego w kadrze. Z drugiej strony jak Rodri wróci to jego zastępca raczej wróci na ławkę.

Osobiście nie jestem zwolennikiem wracania po zawodnika, gdy on sam uprzednio odmówił, ale w przypadku Zubimendiego mam przeczucie, że jednak powinniśmy po niego wrócić. Jeśli on sam daje teraz sygnał, żeby wykupić go w zimowym okienku, to szkoda byłoby z tego nie skorzystać. Zwłaszcza, że my, poza trio Mac Allister - Gravenberch - Szoboszlai, mamy bardzo słabo obsadzoną linię pomocy i jeśli odpowiednio nie zareagujemy w styczniu, to nas to pogrąży na dalszym etapie sezonu (oby nie wcześniej!). Dlatego jeśli nasi są przekonani w stu procentach do Zubimendiego, to powinniśmy odsunąć na bok jego letnie lawirowanie i po prostu zimą po niego wrócić. Czuję, że docelowo nam się to bardzo opłaci.

6 polubień

Też uważam, że jeśli naprawdę uważamy go za nasz najlepszy target (a chyba tak, skoro przez kilka miesięcy pracy naszego działu transferowego nie ustaliliśmy innego right playera), to powinniśmy po niego wrócić, jesli zmienił nastawienie do transferu. Jednak nie ma co przeciągać tej sprawy jako kolejnej sagi na cały styczeń. Postawić sprawę jasno - krótka piłka. Zawodnik ma 24-48h na podjęcie decyzji czy jest gotowy na przenosiny i wpłacają klauzulę, aby mógl wykupić swój kontrakt (oczywiście w założeniu, że FSG jest skłonne dać te 50 mln na wpłacenie jej)

7 polubień