Wiecie czemu taki transfer byłby super na papierze? Dawałby mnóstwo możliwości do układania drugiej linii. Przecież taki zubimendi nie musiałby wchodzić w miejsce Gravena który obecnie błyszczy. Ale dajmy na to Graven - Zubimendi a przed nimi MacAllister
Macca na 10 ![]()
Post musi mieć co najmniej 20 znaków.
Chciałem zapytać gdzie są ci użytkownicy którzy tak bardzo nam wrzucali tego przeciętniaka do składu w trakcie lata. Był jeden użytkownik który się nawet zakładał że najpóźniej w następnym sezonie Gordon tu trafi i że zjada on diaza na śniadanie. Ciekawe czemu teraz są tak cichutko bo jak szczuli na użytkowników o innym zdaniu to mieli mnóstwo do powiedzenia
@PonuryGrabarz piszą o tobie
Gordon nie jest przeciętniakiem. Nigdy byś tak nie napisał, gdyby latem do nas trafił, co było możliwe. Edwards i Hughes zidentyfikowali go jako nasz cel transferowy, a przecież Edwards ma tutaj swój kościół i wyznawców. Transfer nawet był ustalony z Newcastle, z czego Sroki się wycofały, gdy znalazły kupców na Minteha i Andersona i nie musiały więcej dbać o finansowe fair play. Gordon mimo młodego wieku zrobił w zeszłym sezonie double-double, miał za sobą bardzo dobry sezon, w przeciwieństwie do Diaza, który był przeciętny i momentami irytujący. W tym sezonie zaś jest świetny, jest jeszcze lepszy niż w pierwszym półroczu na Anfield, ale nie przypominam sobie, by ktokolwiek przewidywał, że Diaz będzie w tak doskonałej formie. Swoją drogą, Gakpo grał dwa razy od pierwszej minuty i też spisał się bardzo dobrze, może jakieś korzystne żyły wodne są po tej naszej lewej stronie.
To Newcastle zwróciło się do nas, nie my do nich. Zaoferowali za Gomeza znacznie więcej niż jest wart. My dostalibyśmy Gordona za 30M. Dobrze, że tu nie trafił, bo nie jest lepszy ani od Diaza, ani od Gakpo + nie pasuje do stylu gry Slota.
Wiesz, że dopiero sezon ruszył ?
Żebyś się nie zdziwił, że na koniec sezonu sytuacja może będzie zupełnie inna.
Można się cieszyć obecną dobrą grą Diaza, ale też może być, że wróci do swojego standardowego poziomu i temat kupna skrzydłowego wróci , ewentualnie Gakpo wskoczy do podstawy.
On przestal sie udzielac jak zaczal sie sezon, bo zadna z jego prognoz sie nie sprawdzila. Albo sie zalozyl, ze przestanie sie odzywac jak nke bedzie 3-4 transferow.
Kolego nic mi nie wmawiaj. Moje wpis są dostępne na moim profilu. Całe lato pisałem w obronie diaza i gravena. Diaz ma mnóstwo wyjątkowych cech które widziałem. Prawda jest że jego decyzyjność pod bramką w zeszłym roku zawodziła, ale inne umiejętności które wielu z forumowiczów bagatelizowalo ja dostrzegałem. Czułem że problemy rodzinne mogły się odbić na jego skuteczności. Na ten moment tak to wygląda. Oczywiście dopuszczałem możliwość wymiany diaza, ale tylko za bardzo dobra opłata 75m+ i za naprawdę świetnego gracza, a za takich na tej pozycji uważałem przed sezonem musiala, wirtz, kvicha, Williams.
Zobacz statystyki Gordona on miał słownie jeden dobry sezon. Swój pierwszy sezon w Newcastle miał tragiczny, w tym sezonie wygląda solidnie, ale solidnie to za mało na Liverpool. Oczywiście Diaz napewno nie utrzyma tej świetnej średniej, ale przy jego pracowitości wynik 15goli i 10 asyst w tym zespole uznał bym za wyśmienity
@Lapaino masz rację że Diaz napewno będzie miał tu jeszcze gorsze tygodnie. Tylko u nas na forum bardzo mi się nie podoba że każdy obcy zawodnik to lepszy zawodnik. My zajęliśmy 3 miejsce a jakbyś zapytał to nasze pół składu jest nie warte gry o utrzymanie.
W systemie kloppa Diaz musiał tyle biegać że mogło mu brakować już pary na wykończenie. Liczę że teraz będzie w tym aspekcie lepszy bo w każdym innym jest to gracz wyśmienity.
To Hmmm się założył, ale on dostał wcześniej bana. A faktycznie ponury zniknął gdzieś całkowicie.
@AquerdationLFC tak, o nieudzielanie się na forum do końca roku. Ale ja myślę że on sobie tworzy kolejne konta, @Kratos niedawno powstało i podejrzanie podobnie do Hmmm pisze.ale może się mylę.
@AquerdationLFC oki. No jakoś w czerwcu się założyliśmy o 4 wartościowe transfery, jak wyszło, każdy wie.
Hmmm się założył faktycznie?
@Fanlive94 bo to jego konto- ale nie wiedziałem, że się założył o nieudzielanie, więc nie banowałem, ale będzie trzeba.
Mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz, skoro wiemy, ze Salah wchodzi w ostatni rok kontraktu nie szukamy jakos za niego zastępstwa, Chiesa przyszedł w ostatni dzień okienka i jest zagadką, ale do wzięcia był ktoś taki jak Michael Olise który wchodzi z marszu do składu Bayernu i daje liczby, i wiekowo 22 lata idealny do rozwoju.
Bo Olise chce być zawodnikiem startowym, a nie rezerwowym. Tutaj miałby stracony sezon. Chiesa jest bardziej uniwersalny. Zagra na prawym lewym skrzydle i jako fałszywa 9. Olise tak jak Salah tylko prawe skrzydło.
Strzelam, że to dlatego, że w klubie panuje przekonanie, że Salah jeszcze kontrakt przedłuży. Zobaczymy jak sytuacja z kontraktami się będzie miała w listopadzie, ale byłbym raczej dobrej myśli. Zresztą Olise teraz gra w pierwszym składzie Bayernu i nawet jeśli Liverpool chciałby go ściągnąć, to bawarczycy mieli na ten moment po prostu mocniejsze karty w ręce. Przyjście do nas i walczenie o skład z Salahem nie brzmi zbyt optymistycznie.
Olise byłby kapitalny na 10 u Slota i byłby idealnym następcą Salaha. IMO Francuz ma większy potencjał niż Saka/Foden i mega szkoda, że po niego nie poszliśmy.
Przedłuży, ale jakoś zastępstwa za niego wielkiego nie ma, a odpukać nie przedłuży… będziemy narzekać, ze dalej przespaliśmy okres przemeblowania składu, jak kiedyś z pomocą
Zaś idealnym kandydatem do odświeżenia LO jest Ait-Nouri, techniczny, wybiegany, w ofensywie bez problemu, a i w defensywie również nie najgorzej. wiek 23 l
Zgadzam się z tym. Olise prawdopodobnie chłopak który powinien był być wymieniany w jednym szeregu z Musialą, Wirtzem i innymi wielkimi talentami. A już na pewno wyżej od przehajpowanego Inakiego Williamsa na przykład. On nie ma czasu na patrzenie z ławki jak sezon albo dwa Salah pomalutku acz konsekwentnie notuje regres.
Wciąż – jak wiele razy mówiłem – mamy wiele do udowodnienia, zwłaszcza gdy weźmiemy pod uwagę sezon sprzed dwóch lat. Grupa zawodników jest prawie taka sama.
Edwards, bierz się do roboty. Już wtedy mieliśmy starzejący się skład z lukami. Odświeżono przez te 2 lata zaledwie pomoc w której i tak brakuje jednego zawodnika. Atak zrestrukturyzował się bardziej bardziej a i tak za Salaha ktoś powinien przyjść kiedy odejdzie.
Jak myślicie, czy w zimie ruszymy po Zubimendiego? Pojawiły się gdzieś informacje że Hiszpan nie jest zadowolony z postawy Sociedad, i chyba sobie zdał sprawę no że stracił życiową szansę, bo chyba lepiej walczyć o tytuł w najlepszej lidze świata niż być typowym średniakiem w lidze hiszpańskiej. My z tej perspektywy jesteśmy na wygranej pozycji, bo to my możemy rozdawać karty, a jeżeli byliśmy nim tak zainteresowani i tak zdesperowani żeby go podpisać, to nagle w pół roku nie zmienią swojego nastawienia. Ktoś powie że Ryan gra super, i oczywiście tutaj pełna zgoda, no ale z całym szacunkiem do takiego Endo, to wolałbym Hiszpana który wchodzi z ławki niż Wataru.
Mam nadzieję, że pójdziemy, mamy wąską kadrę w środku pola. Liczę na to, że w zimie nadrobimy stagnację transferową z letniego okienka.