Rozważania transferowe (dyskusja)

Przecież sam zawodnik to zdementowal, więc po co próbujesz wywołać wojnę.

Też ostatnio czytałem wywiad z nim, mówił że jest szczęśliwy i spokojny. Gość sobie po prostu ceni stabilizacje i święty spokój. I ja go w pełni rozumie. Do tego Baskowie, to ludzie wyjątkowo związani z tym regionem, i chwała im za to. Taki zawodnik po transferze, to prędzej będzie miał problemy z aklimatyzacją i będzie niewypałem, niż dobrym transferem. Raczej się nigdzie nie ruszy, chyba że Sociedad spadnie z ligi.

Czym niby wywołam wojnę ?:smiley: A co ma powiedzieć Hiszpan? Że jest mu źle w Sociedad, że to nie tak miało wyglądać? Będzie mówił jak to mu cudownie w Realu, jaki to nie zakochany w klubie, w styczniu dostanie ofertę i do widzenia Sociedad.

Musimy ruszyć po pomocnika. Mi jest obojętne czy to będzie Zubimendi, czy ktoś inny. Musimy kogoś dodać do kadry. Na pewno spec od 6 w stylu Baska by się przydał, bo mógłby uwolnić Graven wyżej albo grać obok.

Zubi-Graven
Macca

Środek idealny.

2 polubienia

Po zdobyciu 2 goli i asysty przeciwko Bayernowi Omar ma teraz na koncie 9 goli i 6 asyst w tym sezonie w 9 meczach

Ten gość to może być nasz nowy egipski król. Trzeba pozbyć się Nuneza, który nie pasuje do taktyki Slota i skupić się na kimś kto da nam bramki.

1 polubienie

To jakieś subkonto?

Co ma Nunez do skrzydła ?

Nuneza można sprzedać, ale wtedy trzeba kupić kolejnego napastnika.

Przy podatności na kontuzję Joty to już prędzej uwierzę w jego sprzedaż , a kupno kogoś do podstawy i Darwin ławka.

A powyższa plotka to taka klasyczna wymyślona na szybko , bo jakiś zawodnik ma chwilową formę.

Absolutnie się zgadzam. Już kontuzje to jedna sprawa. Ale spadek formy może się przydarzyć każdemu. Nowy CM to mus według mnie (ciekawe jak na to się zapatruje Hughes, Edwards i Henry :stuck_out_tongue: ) oraz nowy LO. VVD, Konate, Quansah i Gomez wyglądają na kwartet który ewentualnie może ogarnąć środek obrony. Starzejący się natomiast Robertson i przeciętny Tsimikas to zdecydowanie nasza pięta achillesowa.

2 polubienia

Może, ale nie musi. To jego pierwszy tak dobry sezon. Piszę o tym Omarze.

Ten cfbayern jako jedyny od początku do końca pisał o tym że Gravenberch dojdzie do Liverpoolu.

Witam -po raz pierwszy jestem tu ze swoim komentarzem ale zobaczyłem przed chwilą artykul-Alex Baena -Villarreal -klauzula 60 baniek 23 lata

1 polubienie

dobrze że nie zapomnieli o ibou, i nie doprowadzą do kolejnego gnoju. oby też coś w końcu się udało dobić z naszą trójką

Zgadzam się, dlatego dobra opcja teraz w zimie mógłby być rayan ait nouri który w zeszłej kolejce nam walnął bramę, a teraz też strzelił i miał 2 asysty. Równie dobrze możemy pójść po kogoś kto może zagrać i na LO i na CB. Dzięki temu łapał by minuty i byłby cały czas pod prądem, a jednocześnie quansah też swoje by łapał i mógłby dalej się rozwijać.

Co do środka to idealny byłby ktoś kto zagra i na 6 i na 8. Alex baena wygląda świetnie, zubimendi też mógłby być super.

Co do skrzydłowego to wszystko zależy od Mo salaha, jego zdrowia, formy i kontraktu. Chiesa jako zmiennik wydaj się wystarczającą opcją.

Jeśli chodzi o napad to sezon to zweryfikuje. Zdrowie joty i forma nuneza na przełomie sezonu może przesadzić o ich losie.

https://x.com/TheAnfieldBuzz/status/1843235873791639577?t=K8SmQIfkOvE4qHZ2nYTBrg&s=19

Już kilka źródeł hiszpańskich podało, że Real Madryt chce przetestować Liverpool i złożyć ofertę w wysokości 10 mln £ za Trenta.

10 milionów. Bez komentarza.

2 polubienia

Trzeba się powoli godzić z jego stratą…

Nie odejdzie teraz, zobaczycie. Przedłuży kontrakt o 3 lata i sprzedamy go w po sezonie 25/26 do Realu, o ile Real ogarnie się ze swoimi wszystkimi zawodnikami, zabezpieczy się na nowego trenera (Xabi in myślę wtedy).

Mogłby przedłużyć kontrakt i dodać jakąś klauzulę odstępnego. Nie musi być wysoka, choćby 50 milionów tak żeby klub coś zarobił.

Dla Trenta temat realu jest albo w przyszłym roku albo wogóle. Oczywiste jest, że real nie od wczoraj z nim jest w kontakcie i jeżeli ostatecznie wyląduje w madrycie to znaczy, że po prostu nie chciał z nami przedłużać umowy. Patrząc na ruchu realu to pewnie z dobre 2 lata pracują już nad jego pozyskaniem. Jeżeli przedłuży umowę z nami to zostanie jak Steven do końca kariery u nas.
Ehh, tak zmarnować taki potencjał zespołu, który zbudowaliśmy… Do tego widmo utraty 3 kluczowych zawodników w 1 okienko?

Kuczq, dokładnie tak. Wspominałem już to jakiś czas temu. Real jest bardzo bezczelny na rynku i negocjują z piłkarzami już parę lat wcześniej. To nie jest przypadek, że Davis, czy nawet Trent jest na ich celowniku i akurat na koniec kontraktu jest temat ich przejścia do realu. Mbappe już wyciągnęli.

Co jest nielegalne, ale chyby wszyscy się do tego przyzwyczailiśmy.

3 polubienia