Rozważania transferowe (dyskusja)

Jak dla mnie puszczenie TAA to będzie dramat. Z trójki VVD, Alisson, TAA to właśnie on ma największą wartość i perspektywę gry na najwyższym poziomie przez kilka lat. W dodatku dokładając do tego, że jest wychowaniem i ma duży staż w klubie to warto mu dać dużą tygodniówke (jeśli o to mu chodzi). Jakby nie patrzeć to na jego miejsce jest niewiele opcji, a jeśli już to trzeba będzie wydać pewnie chore pieniądze.

Mam przeczucie że TAA jednak odejdzie i jego nowym klubem będzie ManCity

1 polubienie

Jaros kontrakt do czerwca 2025. Za rok też go tu nie będzie.

Arnold już nie jest tym motorem ,co był 2-3 lata temu , i w tym sezonie daleko mu do charyzmy i waleczności Milnera , i na dodatek coś u TAA pod sufitem perd…ło z Jego podejściem do przedlużenia umowy, musi mieć szacunek dla Klubu i Kibiców LFC , i jasno określić swoje widzenie przyszłości , chce do realu, niech idzie w p, tam na niego czeka złota piłka i gablota pucharów z jego nazwiskiem, i uwielbienie kibiców…

To nie wina Arnolda, Salaha, czy Van Dijka że klub jest niepoważny i czekał z ofertami kontraktu do samego końca.
Wygasające jednocześnie kontrakty 3 najlepszych zawodników klubu za pół roku to precedens jakiego ta liga jeszcze nie widziała

3 polubienia

Jedno jest pewne. Nie po to przyszedl Gruzin za ponad 40 milionów by byc rezerwowym.

Też masz rację , przyznaję Ci , jednak odnośnie Mo i Van Dijka jakoś jest pewność , że zostaną z nami ,a TAA złapał gwiazdę

jednak brakuje nam do środka pola takich piłkarzy walecznych jak Milner i Hendo , Boss Jurek jednak miał rację, Mac Allister sam nie wyciągnie nam sezonu

W sumie ciekawe czy te plotki o chęci “pozbycia” się Tchouameniego są prawdziwe.
Wiem… odrzucił Nas dla Realu - nie on pierwszy, nie ostatni. Tyle, że w Realu przez natłok gwiazdeczek coraz częściej zawodnicy nie grają na swoich pozycjach i tu Francuz też może cierpieć. Jak na moje, jeśli Aurelien byłby tylko nieco droższy niż np. Zubimendi, to sam nie wiem czy nie wolałbym dołożyć. Szybszy, silniejszy, wcale nie gorszy technicznie, razem z Gravenem stworzyłby genialne duo, przed nimi Maca lub Szobo, rotacja w składzie byłaby świetna mając takich 4 pomocników (+ Jones, Elliot).

Czytałem też, że ogólnie w Realu chcą zrobić “czystki” i kusi Pereza oferta z Arabii za Viniego, by Mbappe mógł grać na lewej, a na szpicę ściągnąć Haalanda. Jestem bardzo ciekaw ile w tych plotkach prawdy, bo pewne jest na pewno - albo pozbędą się jednej gwiazdy z lewego skrzydła albo cały zespół będzie cierpiał (nie żeby mnie to ruszało, j3bać ich, ale dobrze byłoby to wykorzystać na naszą korzyść ściągając “niesprawdzonego”, nam potrzebnego zawodnika ^^ szkoda tylko, że oni umieją sprzedawać i tanio na pewno nie byłoby).

1 polubienie

Jak na moje, jeśli Aurelien byłby tylko nieco droższy niż np. Zubimendi, to sam nie wiem czy nie wolałbym dołożyć. Szybszy, silniejszy, wcale nie gorszy technicznie, razem z Gravenem stworzyłby genialne duo, przed nimi Maca lub Szobo, rotacja w składzie byłaby świetna mając takich 4 pomocników (+ Jones, Elliot).
:smile: :+1: nasze marzenia, ciekaw jestem ile mamy na kącie kasy przeznaczonej na transfery w okienku zimowym :slightly_smiling_face:

Czy to będzie Czułameni, czy Zubimendi czy Varela czy ktoś inny… absolutnie mnie to nie obchodzi. Byle ktoś przyszedł kto pasuje do naszej taktyki oraz świeci się jak psu jaja skautom na zielono w exelach.

6 polubień

Nie sądzę że mamy jakiekolwiek szanse na tchuameniego. Bo nawet jeśli real będzie się chial go pozbyć za osiągalne dla nas powiedzmy 60m tak dalej nie damy mu pensji której by oczekiwał. Osobiście uważam że byłby to mega transfer, a sam aurelien jest niewłaściwie oceniany. Na ten moment największy problem jest z ego. @ myślał że zagra dobre 3 miesiace potem na copa zagra nic i dostanie złota piłkę. Mbappe się zorientował że na ataku to nakrywa go czapka nasz Robercik 36 letni i jestem przekonany że będzie naciskał na granie na skrzydle. Judę który w Borussi wydawał się najlepszą 8swiata w zeszłym sezonie po strzelanie kilkunastu goli tak obrósł w piórka że mu się już biegać nie chce i co chwilę macha łapami (tak wiem że work ratę ma dalej świetny ale chodzi o mowe ciała).
Jeśli w tym sezonie nie wygrają nic to pierdyknie niesamowicie

Puszczenie kogokolwiek z tej 3 to będzie ogromny strzał w kolano sportowo, ale też wizerunkowo

Nie mamy ani w klubie, ani na rynku piłkarza, który mógłby kogokolwiek z nich godnie zastąpić

Oraz jak tak sobie myślę, to mecz z Arsenalem jest dowodem jak ich potrzebujemy. Obie nasze bramki zostały zdobyte dzięki tej trójce.

2 polubienia

Jak galacticos dokładało ostatni element do swojego składu czyli Beckhama, pewnie wielu myślało, że teraz to będą mieli pakę z kosmosu. Czy to casus Mbappe? Chłop sam sobie wsadził fiuta w dupe zostając o 2 lata za długo w Paryżu. W Realu na gwiazdę jego formatu wyrósł Vinicius a i sam Mbappe jakby jest po swoim Prime ma się wrażenia.

Nie dołożyli również do składu nikogo o charakterystyce Kroosa. Czulameni i Camavinga wydają się fizycznymi biegaczami. To samo Valverde. Uderzy z daleka jak Gerrard ale nie zagra takiej jak Gerrard piłki. Modric w zasadzie jest już prawie po drugiej stronie rzeki.

W Realu jakby postawili wszystko na atak zapominając o kreatywności i finezji w środku pola. W dodatku nie ma u nich w składzie 9ki. Nierozumiem dlaczego nie starali się zastąpić Niemca a kupili 3ciego lewo skrzydłowego do składu, taki chociażby Kimmich byłby naturalnym następcą imo Kroosa w ich składzie.

3 polubienia

Zgadzam się ze wszystkim w 100% po za tą kwestią z kimmichem. Ostatnie 2.5 roku próbuje się go dawać na środek pomocy i są to 2 najsłabsze lata Bayernu w ostatnim dłuższym czasie(oczywiście to nie jedyny powód).
Z nim jest trochę jak z trenerem gra na prawej gra super piłki więc wydaje się że mógłby być super środkowym pomocnikiem. Potem jak mówisz sprawdzam to się okazuje że nawyki nabyte z boku i brak nabytych z gry w środku sprawiają że ci gracze już ani fajnych piłek nie grają, a przez źle pozycjonowanie albo grają też w def.

Oczywiście na 3/4 bundesligi to wystarczy bo Bayern właściwie nie musi bronić, ale z topowymi ekipami sposób w jaki broni, a raczej nie broni Niemiec sprawia że jest mocno w czapkę, albo wyniki sa kilku bramkę.

Latem trzeba iść z buta po Kerkeza. Niech sobie United bierze tego Algierczyka z Wolves.

6 polubień

Chyba wczoraj wygrał transfer do Liverpoolu

14 polubień

Musimy iść to koniecznie po Marmousha

1 polubienie

Dokładnie. W mojej klasyfikacji gość pod kątem transferu do nas powinien być zdecydowanie wyżej na liście niż Robinson z Fulham czy Ait-Nouri z Wolves.

1 polubienie

Ja już dużo od Hughesa nie wymagam, ale on tego Kerkeza sprowadził do premier league, pewnie dobrze zna się z agentem. Obowiązkowy transfer.

3 polubienia