Rozważania transferowe (dyskusja)

To był mecz założycielski Robinsona i pożegnalny Robbo. Już pewnie dzwonią do agenta i pytają o cenę. Fulham nie grozi spadek, puchary raczej nierealne, więc może się dogadają.

W mojej ocenie Robinson jest lepszy od kerkeza. W grze defensywnej z Salahem dawal radę to oznacza ze jeszcze ten Nouri ale on raczej do przodu niz do tyłu.

Ehh ludzie nie rozumieją że my nie chcemy kupować byle kogo tylko właściwych graczy. A takich czasami nie ma. Oczywiście że potrzebujemy lewego obrońcy i dmf.
Jednak ludzie tu nie rozumieją że to nie FM że wykonanie transferu to 3 kliknięcia. Mówimy tu o dziesiątkach milionów funtów. Klub nie kupił nikogo w lecie bo zmieniła się nam całą polityka transferowa, cały dział i jak widać nie było wstanie nikogo odpowiedniego wyselekcjonować.
Jak się kupuje na szybko to się kończy z Endo.

Ja też chciałbym kupowac więcej i szybciej, ale jednocześnie patrząc na inne kluby widać że bardzo ciężko jest trafić taki Arsenal kupił zinchenko kiwiora timbera calafiora w 3 lata i żaden nie jest topowy (może timber, ale on stracił rok na więzadła)

Pisanie o tym ze kilkaa razy zesralismy się przed meta jest średnie bo my zdobywaliśmy rekordowe ilości pkt i mniej tylko od oszustow.

Nie jestem żadnym obrońca fsg, ani ich krytykiem. Wszyscy chwala właścicieli Arsenalu i ich transfery. Mieli mieć taki łatwy terminarz i ans minąć a 2 mecze remisują z rzędu.
Jesteśmy w tym sezonie najlepsi w Europie i trzeba poczekać jak to będzie wyglądało dalej.

1 polubienie

Jest lepszy, ale starszy dużo. Ja każdego z nich powitam z radością. Byleby już dziadka Robbo odsunąć

Tylko ze my powinniśmy dostac zawodnika na juz a nie liczyc ze wskoczy na poziom. Lewa strona jest do wymiany. Teraz Robinson a potem w lato ktos młody bardziej na przyszłość. Tylko to jest Liverpool pod wodzą FSG

Dziadek ?? Skoro dla ciebie to dziadek to ty jesteś w wieku jego wnuka ? Wszystko wyjaśnione. :+1:

3 polubienia

Dziadka pod względem gry…mimo, że go bardzo lubię to zbyt często nie dojeżdża nasz Andrzej

Dla mnie Endo też jest dziadkiem a jesteśmy rówieśnikami. Chodzi o sposób poruszania się. Robertson to wrak piłkarza. Fizycznie nie dojeżdża ma problemy z koncentracją. No Robertson to piłkarski emeryt obecnie. Niestety możemy podziękować za to Kloppowi, lata zajeżdżania i grania na tak wysokiej intensywności przez Robertsona dają o sobie znać.

1 polubienie

To jak nazwać Lewandowskiego, Ronaldo ? Dla mnie to na wyrost pisanie dziadek na 30 latka. Nawet w kontekście piłkarskim. Dziadek to jest @ynwa19 :joy::joy:

1 polubienie

Ja Lewandowskiego nie nazwałbym dziadkiem w przeciwieństwie do Robertsona bo Polak rusza się przy nim jak w przyśpieszonym tempie.

Robbo moim zdaniem nie ma tyle problemu z szybkością, co ze zwrotnością.
Jawnie to widać w sytuacjach, jak ma nagle zawrócić, czy też szybko zmienić tor biegu.
Sam jestem trochę starszy od niego i czuję po sobie, że to pierwsze, co mi zanika :sweat_smile:
Robbo moim zdaniem nadal potrafi przyspieszyć i się porządnie rozpędzić. Tylko właśnie ma problem jak piłka nagle zmieni kierunek, jak to było właśnie w sytuacji po złym przyjęciu.

Po prostu nie „zbiera się” już tak jak kiedyś, tak jakby wypadało się zbierać na takim poziomie :grinning:

Też miał sporo urazów, więc praca mięśni już nie ta. Tu chyba rzeczywiście nie obędzie się bez następcy. A przynajmniej kogoś, co go odciąży w dużej ilości spotkań i będzie się rozwijał. A nie 2 lata młodszego chimerycznego Greka :man_shrugging:

1 polubienie

ehh ale jakos inne kluby kupują zawodników, a my nigdy tego własciwego nie możemy znaleźć, noż co za przypadek. a tak swoją drogą to Endo to był ten własciwy? :smiley:
Ktoś powie, że jak taki forumek mądry to zgłoś kandydaturę do klubu, bo tam są tęgie głowy.
Tylko wychodzi, że jednak juz raz mielismy racje, że potrzeba pomocnika, a klub nic nie robił, aż w koncu skonczyły sie kontrakty Keity i Oxa i poszlismy na zakupe ale jakby nie wyciagneli do nas rękę arabowie- to pewnie by tylko Alexis przyszedl. Chyba kazdy i tak się zgodzi, że to conajmniej rok za poźno było
Teraz wszyscy pisali o LB i CB, to nikogo nie kupilismy i co, gdzie mamy problem? no jakims dziwnym trafem na lewej obronie, bo Andy juz nie dojezdza. No i na środku, bo wypadł Konate i musi grać Quansah, ktory zamiast się rozwijać to zalicza dramatyczny regres( żeby on chociaz grał tak jak w swoich pierwszych meczach to juz byłoby niezle)

1 polubienie

My nie chcemy dać 3 letniego kontraktu salahowi bo tygodniówka, bo stary, itd.itp. a kupujemy za 20 mln endo i chiesa 10 mln bo tani, co z tygodniówkami daje prawie 50 mln. za rok, a to już jest 2 lata opłaty za Salaha, chora strategia, jedyna szansa na transfery zimą to kontuzje podstawowych bo nie bedzie kim grać taka prawda, już takie kluby jak brighton, notingham wydają grubszy hajs, o top 6 już nie wspomnę. To cud że my jesteśmy liderem przy tak wąskiej kadrze i to na 2 frontach, cieszmy sie jak jeszcze możemy, a jak coś wygramy to Slot na prezydenta;))))

2 polubienia

I te zespoły które kupują tak ochoczo oglądają nasze plecy. Zrozumcie wreszcie. Nas zarząd woli zaczekać niż kupić kogos przeciętnego. Endo to nacisk jurgena.
Pomyślnie teraz co by było gdyby zarząd nie zaczekał i kupił e lecie kogoś innego ni vvd w zimie.

My nie szukamy takich Robinsonów. My szukamy robertsonow. Czyli gości którzy będą najlepsi na świecie. Jestem pewien że e zimie po kogoś ruszymy. W lecie było za dużo zmian, aby wszystko ogarnąć

2 polubienia

Ty pierwszy sezon kibicujesz? Ile to juz razy prowadzilismy i na koniec zabraklo tego jedneg-dwoch dodatkowych zawodnikow. Bo takie jest moje zdanie, ze przegrywalismy, bo brakowalo kogos lepszego w skladzie.

3 polubienia

Kto oglada nasze plecy? Napisałem top 6, w którym jest city, arsenal i to my oglądaliśmy ostatnio ich plecy bo brakuje jakościowych zawodnikòw, ten sezon powtórze dla mnie cud na razie, a jak dalej będziemy tak szukać jak piszesz kolejnych endo, to powodzenia

na razie to my jeszcze nic nie wygraliśmy. Może się okazać że ligę wygra Chelsea która akurat ostatnio wydała multum kasy. Śmialiśmy się z nich a tymczasem są w naprawdę dobrej formie. Za to u nas wypadł Konate i obrona straciła dużo na jakości…

3 polubienia

oni to zrobili FM na żywo, a że skład mają młody to potrzebowali tych dwóch sezonów, żeby się zgrać. Pytanie czy bez doświadczonych graczy udzwigną to mentalnie, jak juz będzie bliżej końca sezonu.

Mam nadzieję, że ruszymy w lecie po Joao Pedro z Brighton ma N i np. Kerkeza na LO. Do tego jakiś konkretny obrońca na środek.

Tej zimy chciałbym tego konkrernego ŚP np. Zubimendi.

Zapominasz, że naszymi właścicielami jest grupa FSG. To ludzie którzy robią transfery dopiero jak nie ma innego wyjścia