Rozważania transferowe (dyskusja)

Powiem tak - jeśli odejdzie Trent to kupimy zastępstwo. Do środka pola kupimy kogoś ale nie z najwyższej półki bo przecież Gravenberch sobie dobrze radzi. I obawiam się że budżet FSG nie przewiduje więcej wydatków. Przedłużenie kontaktów Salaha i van Dijka to będą nowe transfery :sweat_smile:

Przy takim wystrzale formy Grava LO to powinien być priorytet na zimowe okienko, nawet jeśli to miałby być jedyny transfer. Robertson to nasz najsłabszy punkt i z nim nie dociągniemy tego tytułu

2 polubienia

Duran to idealny napastk dla nas za nuneza

Trzeba naprawdę być optymistą, żeby wierzyć w jakiekolwiek transfery zimą. Klub jest liderem w PL oraz LM, Slot zaczął naprawdę dobrze i co najważniejsze - wszystko jest na dobrej drodze, żeby zespół osiągnął główny cel w tym sezonie, czyli miejsce w top 4. Czy to będzie 4 czy 1 to tam bez większego znaczenia. FSG miało wyj***** na to, że VVD, Matip i Gomez wypadli do końca sezonu swego czasu i nie było komu grać, to teraz jak zespół jest w 100 razy lepszej sytuacji można zapomnieć o nabytkach zimowych. Jedyna opcja to jakiś cel transferowy letni, który byłby dostępny zimą i klub tak czasami robił, ale to już zależy czy klub sprzedający będzie chciał się osłabiać w środku sezonu. Na pewno jak będą transfery w styczniu to nie dlatego, że zespół ma szansę na mistrzostwo i w sumie to ktoś za Robertsona by się przydał, no litości :sweat_smile:

11 polubień

Chyba dla Nuneza. Napełnić im basen kisielem i niech się przewracają chłopaki.

Dokładnie, jedyny transfer to może ten Zubi zimą, ale 1 % szans bo teraz święta, rodzina, itp. chłop nie bedzie się ruszał bo mu smutno bedzie;)))) Ktoś bedzie wracał, ktoś bedzie sie kontuzjował, slot bedzie zalepiał dziury, a nowe beda powstawać, taki przeciekający dach, pytanie czy wytrzyma;))))

3 polubienia

Powiem wam szczerze, że nie mogę się już doczekać okienka transferowego. Niesamowicie mnie ciekawi, czy tym razem Liverpool pokażę ambicję na utrzymanie impetu z pierwszej części sezonu, czy też zostanie obrana droga wznoszenia modłów o zdrowie i formę naszych liderów. Absolutnie nie wymagam i nie oczekuję po właścicielach 3 jedenastek jak u Chelsea ale nowy ŚP o wymaganych cechach i jakości oraz nowy defensor to coś na co będę mocno liczył.

Z całego serca chcę przegrać zakład z @Kratos

Prędzej sprzedamy Gravenbercha i puścimy Arnolda do Realu za 15 mln żeby cokolwiek zarobić niż się wzmocnimy.

2 polubienia

Dobry troll. Nie ma co.

Mam nadzieje że po dzisiejszym meczu Kerkez na dobre zniknie z naszych notesów i poszukamy gdzie indziej.

A co się stało? Znaaaaki

Wymieniamy się z barceloną na Nuneza i każdy zadowolony.

1 polubienie

W mojej ocenie zimowe i letnie okienko dopiero pozwolą nam ocenić jak wygląda nowy skład zajmujący się transferami. Poprzednie okienko miało sporo niewiadomych do tego trzy filary wchodzące w ostatni rok kontraktów, nie maja łatwego startu, ale w żadnym stopniu to ich nie usprawiedliwia.

1 polubienie

Po co ci Olmo? Podatny na kontuzję środkowy pomocnik ofensywny… Rozumiem jeszcze Frankiego De Jonga bo to pomocnik do pary w pivocie, ale Olmo?

Milion mozliwosci. Gość jest ze stajni Lipska.

Do Lipska on trafił jako już praktycznie ukształtowany zawodnik. Poza tym co chwilę są takie newsy w stylu Barca kogoś nie zarejestruje, zawodnik X będzie musiał opuścić Katalonię. Zazwyczaj się to kończy zgłoszeniem go na ostatnią chwilę i pozbyciem się jakiegoś emeryta, czy głębokiego rezerwowego.

No ja się kilkukrotnie zastanawiałem - po co Nam Frimpong? Kosztem defensywy chcemy wspomóc Salaha? Obieganie go/wyciąganie obrońców to na pewno byłoby na plus, robiąc w cholerę więcej miejsca Egipcjaninowi. Jednak z tyłu byłby taki sam krater, TAA potrafi zostać z tyłu i rozegrać świetnie piłkę, co prawda nie da rady ścigać się z Doku czy innym Traore, ale w tym sezonie mocno się poprawił w aspekcie ustawienia na boisku i przestał tak często się dawać na raz. Także nie dziwię się, że Arne woli bardziej tradycyjnego PO od wahadłowego, by nie zaburzać balansu w drużynie.

Tylko wtedy kto? Mam być szczery, to mnie bardzo podobałby się Kounde. Porządny z tyłu, szybki, mniej da z przodu, ale to nie znaczy, że w ogóle nie potrafi się podłączać pod akcje ofensywne. No a jak nie on, to ciężko mi powiedzieć kto.

1 polubienie

Po co nam transfery, skoro mamy ponad 20 zawodników, a wychodzi XI?

1 polubienie

Trent Alexander-Arnold. A jak nie on i nie Frimpong, to z tych bardziej znanych chyba zostaje Geertruida, o ile będzie się dało go wyciągnąć z Lipska, bo dopiero co podpisał z nimi. No i nie wiem czy już nie za dużo u nas tych Holendrów :stuck_out_tongue: chyba, że pokusimy się o Pedro Porro.