Rozważania transferowe (dyskusja)

Ciężko znaleźć DMa, który będzie dobrze rozgrywał. Latem takiego szukaliśmy, dlatego chcieliśmy Zubimendiego, a w ogóle nie patrzeliśmy w stronę Ugarte, który jest świetny w destrukcji, ale za mało kreatywny.

Teraz jak Ryan wypadnie to pewnie będziemy grać duetem Jones, Mac Allister.

Jestem ciekaw przyszłości Mortona, podobał mi się z Southampton, ale gra tak rzadko, że szkoda go marnować na ławce/trybunach.

Jakiś transfer w styczniu jest możliwy, kosztem letniego okienka. Pytanie, czy zarząd widząc zespół na pierwszym miejscu w tabeli i LM odważy się tego dokonać. Patrząc na niegdyś kryzys w obronie i kto tam wówczas grał bardzo w to wątpię. Jeśli Gravenberch ma tak silną pozycję jak Salah, nikt tu nie przyjdzie. Będą łatać Allisterem. Ciekawe czy ten Morton pójdzie na wypożyczenie w styczniu skoro i tak nie gra. Pozbyłbym się Endo i sprowadził chociaż tego Hezze. Elliott powinien przemyśleć swój pobyt tutaj, brak walorów defensywnych mocno ogranicza jego minuty.

kosztem letniego okienka? Przypominam że nie kupiliśmy nikogo latem oprócz pewnego pechowca z Włoch za grosze jak dla takiego Liverpoolu.

To właśnie kosztem poprzedniego okienka powinniśmy kupić zimą teraz. Letnie okienko 2025 to powinna być oddzielna sprawa.

A, zapomniałem o Gruzinie. To też nie był jakiś drogi transfer. Sądzę, że zimą po prostu nadrobimy to, czego nie zrobiliśmy latem. Chociaż zamiast DM’a w obliczu wybitnej formy Holendra, rzucimy się na obsadzenie innej pozycji.

Komuś chyba za mocno wigilia wjechała :rofl:

6 polubień

Zimą mamy kupić Vasco da Gama coś słyszałem więc na piłkarzy nie wystarczy raczej

1 polubienie

Jezu nie. PRzecież on jest gorszy od Darwina

Jeśli ma to być wypożyczenie do końca sezonu to okej. Może odpali, choć to bardziej one season wonder i nie wierzę, że coś uda się z niego wykrzesać. Dać mu te pół sezonu w Anglii i zobaczymy. Wypożyczenie z opcją kupna tak, ale na pewno nie z obowiązkiem wykupu, bo to byłby strzał w kolano.

Gorszy od Darwina nie będzie.

To raczej transfer w stylu Man United, gość ma problemy z trenerem i nic nie strzela, ale był kiedyś niezły.

Lubimy takie historie, ale on ma już 26 lat, a ostatni dobry sezon miał w Frankfurcie. Media szukają mu nowego przytułku i pewnie klubów łączonych będzie sporo.

1 polubienie

Widać że ci gracze ofensywni z Frankfurtu wql się nie odnajdują. Jovic, rebic i koło muani teraz.

Będę w wielkim szoku jeśli pójdziemy po niego.
Niby wypożyczenie wielkiej szkody nie robi, ale mamy 6 graczy na 3 pozycję a i elliott grywa na rw.
Bardziej coś w stylu nie radzi sobie w PSG gdzie napastnik mało strzela? Cykl mamy artykuł

Raczej bym się nie przejmował. Plettenberg to tier 3 (a to i jak jak chodzi o piłkarzy z Niemiec no ale Muani tam grał to powiedzmy że pasuje). Transfer do ofensywy w styczniu byłby bardzo dziwny patrząc na to że to chyba najlepiej przez nas obsadzona formacja.

A kto wie. Może akurat w tym zjebanym Psg mu nie idzie a zmieni środowisko i odpali? Sam jestem sceptyczny ale bym nie skreślał go jeśli to ma być wypożyczenie

Jeśli wypożyczenia z OPCJĄ wykupu (bez przymusu, ale jeśli odpali, to go będziemy mogli kupić), to nie widzę problemu, JEŚLI to wypożyczenie nie kolidowałoby z żadnym innym transferem (a obstawiam, że tygodniówkę dalej w większym stopniu płaciłoby PSG).

X D

1 polubienie

to do działu humor byku

Dobry kierunek dla Darwina. Język, słońce, ogórkowa liga. Żyć, nie umierać.

1 polubienie

Jeśli Barca to ze 120 baniek :smile:

W zimie nie będzie żadnych transferów chyba że Chiesa 2.0, ale next summer to już ohoho

11 polubień

United też było bardziej konkretne w sprawie Gakpo, a wiemy jak się skończyło. Zresztą, ma wybór między elitarnym klubem, a klubem walczącym o utrzymanie w lidze.

1 polubienie

Żeby ogarnąć 120 mln, to Barca musiałaby pół składu sprzedać.

1 polubienie