A Chelsea i Arsenal czołowe drużyny i ani jednej PL w ostatnim czasie, City taka topka a ma tyle samo zdobytych CL w ostatnim czasie co Liverpool.
Tak, jesteśmy czołową drużyną.
A Chelsea i Arsenal czołowe drużyny i ani jednej PL w ostatnim czasie, City taka topka a ma tyle samo zdobytych CL w ostatnim czasie co Liverpool.
Tak, jesteśmy czołową drużyną.
Jakby naprawdę im na tym zależało to by dali podwyżki naszym trzem gwiazdom a nie ryzykowali odejście ich wszystkich za darmo.
A skąd wiesz, że nie dali? Opierasz się na teoriach, a nie faktach.
Podałeś przykłady najgorzej zarządzanych zespołów na świecie i radzisz robić to samo? Ok ma to sens. Fsg chce wydawać pieniądze, ale chcę to robić mądrze.
Spójrzcie lwia część forum krzyczała to od długiego czasu żeby kupić tego ugarte. Taki miał to być kozak itp. Więc united kupiło 60 baniek poszło. I co grają lepeij? A wiecie że on teraz będzie tam 4 lata.
Zrozumcie że fsg chce wydawać normalne pieniądze ale tylko na właściwych graczy!!! Rozumiem że ludzie myślą że dawali 110m na caicedo dlatego żeby kibice nie byli na nich źli wiedząc że i tak odrzuca ofertę.
Jeżeli serio ktoś myśli że miliarder się przejmuje zdaniem takich ludzi no to gratuluję ja już nie przekonam. Może przekonać cię to że po stracie uwielbianego trenera postanowili właściwie nikogo nie kupować. Tka bardzo mają zdanie kibiców.
I ja oczywiście wiem że ilość kibiców przekłada się na wartość spółki (tak w skrócie) ale na ilość kibiców nie wpływają ploteczki transferowe, a wyniki a te mamy najlepsze w tym sezonie na świecie
To drugie konto Radbuga? Chyba tak. Ja nie oczekiwałem że kupimy Caceido za takie pieniądze. Ale już zakup Bellinghama był zapowiadany z wielką pompą dłuższy czas… I co? Chelsea najgorzej zarządzana? Wygląda na to że jednak wychodzą na prostą. PSG jest fatalnie zarządzane… Nikt nie mówi że my mamy rozbijać bank w każde okienko transferowe. Ale gdybyśmy wydali chociaż trochę więcej. Kasa na pomocników się znalazła dopiero jak wypadliśmy z top4. Wcześniej jakoś “nie było dobrych opcji”. A potem w jedno okienko się 3 znalazły… Przypadek
Opieram się na faktach. Zarówno Virgil jak i Mo mówili że chcą zostać w klubie. A skoro mimo tego nie przedłużyli kontraktów to znaczy, że nie dogadali się ze względu na pieniądze … Trent to inna kwestia, on faktycznie poważnie myśli o Realu
Niech za słowami idą czyny, bo politycy patrząc tylko na to co mówią to pracują za darmo dla naszego dobra.
A na razie mamy zawalone letnie okienko, być może też zimowe i kontrakty zaniedbane.
W wywiadach to Ten Hag kontrolował każde spotkanie ![]()
A propos polityków - Ronald Reagan po przegranej w prawyborach w partii republikańskiej w 1976 roku na konwencji która udzieliła nominacji Geraldowi Fordowi powiedział: There is no substitute for victory. Nie ma żadnego zamiennika dla wygranej. Ile ja się naczytałem że w sumie to dwa razy przegraliśmy z City mistrzostwo o punkt - to jakbyśmy wygrali. Za kadencji Kloppa United dwa razy było wicemistrzem, ostatnio Arsenal też był dwa razy wicemistrzem. I co z tego? To nie wygrana. Nie ma zamiennika dla wygranej.
No i nie poszły czyny? Okienko zrobiliśmy takie że jesteśmy pierwsi w lidze z przewagą 9pkt i jesteśmy też z kompletem zwycięstw w lm.
Jak to nie jest tak jak powiedziałeś ocena po czynach to ja nie wiem co nią jest.
@lfc257 nie jestem żadnym radbugiem tylko po prostu oceniam tak jak jest. Gdybyśmy dziś było 4 to bym na klub był zły. Nie jesteśmy więc czemu mam być. Aha czyli Chelsea po wydaniu 2miliardow (czyli pewnie gdzieś tyle co my przez naszą całą historię) i opłacaniu 3 trenerów na raz zajmuje 4 miejsce i ty mówisz że wychodzą na prostą? To żartujesz czy serio mówisz.
Musicie zrozumieć że wiele rzeczy jest zależnych od siebie. Jeśli starasz się o jakiegoś zawodnika i wchodzi do gry real to nie masz na ten moment szans po prostu. Jeśli zaś chodzi o caicedo to po raz kolejny widać że zarząd dobrze ocenił jego jakość. Po prostu nie chciał się z Chelsea licytować i dawać mu 250k w wieku 21 lat. Wiecie ile teraz musieli by dać całej 3? Rozumiecie że jest to dość zależne? Jak się przepłaci raz to ok, ale jak się przepłaci drugi czy 3 to każdy cię bd doił. Zobaczcie jak bardzo ten yoro ze 2 razy przepłacony w united jest im przydatny. Rozmowa o rozwoju i potencjale ładnie brzmi, ale jaka pewność jest że on będzie lepszy? Czy quansah gra lepiej niż w zeszłym roku?
Oczywiście fsg nie jest idealne i faktycznie czasami można byłoby coś więcej.
Ps. Pisząc o naszych porażkach z city należy wspominać o tym że za te sezony są oni oskarżeni o oszustwo. To dość istotna informacja w kontekście przegranych o 1pkt
Ogólnie wiecie że Zumbimedi idzie do Realu od przyszłego sezonu? Ktoś mi zaraz na pisze ze pismaki sieją farmazon. Z Trendem też farmazony piszą? Zobaczycie w przyszłym sezonie Zumbimedi i Trend w Realu będzie. A my będziemy szukać opcji D. A sory u edwarta opcją A jest kupno gracza na poziomie Sonchampton i to 18 latka bo albo wypali albo nie xD
Daje se lape uciąć gdyby zaczasow Jurgena nie kupili Maka to by nie grał u nas. Bo Dla edwarta 70 baniek wydać to za dużo.
to bys nie miał łapy, bo zaplacilismy 42.
Do końca stycznia będzie piłkarzem Liverpoolu. Skąd info o Realu?
Jeżeli Zubimendi gdzieś ma przejść to tylko do Królewskich. My sobie co najwyżej możemy go poobserwować.
No ja nie jestem pewien czy on do Królewskich na pewno pasuje… od razu przypomina mi się sytuacja z Illaramendim, która była niemal identyczna. Zdolny grajek z Sociedad, ale jak to w Realu, za chwile przyszło 5 innych gwiazd i nawet minut nie dostawał
Jeśli chodzi o letnie okienko - wydaje mi się, że mniejszą aktywnośc można wiązać też z tym, że była olbrzymia zmiana na stanowisku trenera. Pamiętam doskonale, że od razu jak pojawił się Klopp, gracze zaczęli chcieć tu przychodzić - tacy gracze, którzy za Brendana by nawet się nie zastanawiali przed odrzuceniem propozycji (Zresztą Sterling mówił, że gdyby wiedział, że w miejsce Rodgersa przyjdzie Juras, to by został w Liverpoolu). Jest pół roku pracy Slota za nami i to pół roku działa mocno na jego korzyść. Już nie jest no namem z Holandii, tylko gościem, który wchodzi w nowy rok jako trener lidera Premier League i lidera Champions League - mozna powiedzieć, że powoli udowadnia swoją wartość. Ja myślę, że to jak radzi sobie w trudniejszych rozgrywkach również będzie miało znaczenie przy potencjalnych transferach. Może to też był jakiś znaczący czynnik dla Zubimendiego
a skąd info u Zubim u nas do końca stycznia?
Wróżę z fusów jak ci co twierdzą, że Zubi do Realu.
Stąd że Ornstein informował że wszyscy trzej dostali od LFC oficjalne oferty kontraktów, żaden oferty nie przyjął + dodatkowo Salah mówił w wywiadzie że różnice pomiedzy tym co klub oferuje a tym co chce on sam są znaczące.
To wiem. Nie było tam nic o pieniądzach.