Trzeba spojrzeć to tak gdyby nie klopp to byśmy nic nie zdobyli. Bo takie transfery jaki robi edwart typu chiesa to poprostu dramat.
Szczerze jak edwart da dupy z Salahem VVD i Taa to nie jestem wrizbitom z fusów ale powinnien podać się do dimisji. Bo to wstyd nie przedłużyć kontraktu z czonem drużyny.
Nie wiem jak można twierdzić, że letnie okienko było olane. Ściągamy utalentowego bramkarza, prawie udaje się kupić Zubiego po trudnych negocjacjach, a na koniec jeszcze ściągamy mistrza Europy.
A to wszystko w momencie historycznych zmian w zarządzie i wielu nowy personach na wszystkich szczeblach.
Jeśli to olane okienko, to nie wiem co by klub musiał zrobić, żeby zadowolić wiecznie kręcących nosem.
Widocznie nie było nikogo lepszego na rynku i klub podjął ryzyko z Gravenem. Trudno jest wzmocnić 6, bo każdy klasowy zespół takiego potrzebuje, a jest ich niewielu na rynku.
Kelleher nie jest lepszy i będą problemy go sprzedać. Mamardashvili to inwestycja na przyszłość i potencjalnie nowa 1. Jeszcze będziecie go chwalić.
A, i jeszcze zapomniałem o świetnych sprzedażach w to okienko.
Ty masz to w dupie i w porządku. Ja nie, bo zależy mi aby klub utrzymał się w czołówce przez najbliższe lata, a dzięki kupnie Gruzina unikniemy sraczki po odejściu Alissona, bo na rynku bramkarzy też słabo.
No i co z tego… A widziałeś jak Włosi grali po tamtym Euro? Nie awansowali na mundial i bardzo słabo zaprezentowali się na ostatnim Euro… Kupili go tylko dlatego że był tani. Prawda jest taka że FSG działa reaktywnie a nie wyprzedzająco. Konate kupili po tym jak ledwo awansowaliśmy do top4 przez kontuzje w obronie. Dali kasę na pomocników dopiero po tym jak zajęliśmy 5 miejsce w lidze… Wzmacniać skład trzeba cały czas żeby zapobiegać takim spadkom formy. A nie dopiero wtedy jak się pojawi poważny kryzys
Ja chcę by klub wygrywał i był najlepszy na świecie. A transferem rezerwowego bramkarza który i tak jest wypożyczony tego nie zrobi. Szczególnie że to żadne wzmocnienie w kontekście Alissona.
Cóż XD ja nawet nie chciałbym prowadzić, bo nie mam do tego wiedzy. Jak każdy na tym forum. Ale krytykować poczynania zarządu mogę. Bo na razie letnie okno było fatalne.
Bramkarza kupuje gdzie mamy najlepszego bramkarza na świecie i najlepszą dwójkę na świecie. I ściągamy bramkarza.
Drugi trasfer to Chiesa kupic połamańca za 15 mil xD to juz lepiej mógł kupić mlodszego i talenta z jakiegoś. Juz nawrd Nikola zalewski byłby przydatniejszy xD
To co edwart odwalił jest wstydem.
Teraz wyskakują z jakims talentem z southampton 18 latkiem ze na radarze klubu. Cały edwart. Jakby nie klopp i były zarząd od transferów to by tutaj nie biegał Mak Dominik czy gravenberch. Tylko biegali by typu może odpali moze nie.
Podstawą na przyszły sezon liverpool jest.
Podpisać kontrakty z Trójką najlepszych graczy u nas. Vdd salah i taa.
Kupić
zumbimedi
Kerkeza
I jakiegoś sensownego środkowego obrońcę.
City wygrało mistrzostwa przede wszystkim wygrywając mecze na boisku. To jest główna arena zmagań. Więc lepiej powiedz czy sytuacja wyglądałaby inaczej, gdyby sędziowie nie popełniali tyle błędów. W każdym meczu masz sytuacje gdzie sędzia popełnia rażący błąd a potem brakuje 1 pkt do mistrzostwa i zaczyna się szukanie winnych w właścicielach i złym zarządzaniu klubu.
Oczywiście, bo prowadzenie klubu to nie tylko transfery. To także kontrakty, umowy ze sponsorami, kateringiem, zatrudnieniem strewardów, merchem, marketingiem i wiele innych. Także no.
Ale my możemy krytykować ruchy. Z czasem okażą się czy są słuszne czy nie. Nie nas będą rozliczać z tego. Mi się one nie podobają, oceniam je negatywnie. Ty możesz oceniać pozytywnie. Wszystko to subiektywna opinia.
Tworzysz miraże. Okienko zostało całkowicie przespane i to jest fakt. Najlepszy jest tekst, że “prawie kupiliśmy” - no ku*wa szok. Faktycznie sukces :D. Kupno Gruzina na razie nie było zbyt istotne ze względu na sytuację kadrową (Ali ma kontrakt do 2027), ale ten ruch jeszcze mozna zrozumieć, bo pewnie latem będziemy intensywnie pracować nad sprzedażą Kellehera, żeby zarobić może z 15 mln na nim. Transfer Chiesy to było raczej szukanie okazji, gdzie na papierze wygląda to nieźle i liczono, że może tym razem problemy zdrowotne będa gracza omijać - jak widzimy, nie omijają. Federico jest flopem i fakt, że mało kosztowal powoduje tylko i wyłącznie mniejsze rozgoryczenie taką transakcją.
Wiedzieliśmy, że potrzebujemy nowego DMa - taki się nie pojawił, a gadki typu “prawie kupiliśmy” sa po prostu żenujące. Tutaj dobrze, że Graven odpalił, ale i tak dalej brakuje nam głębi na tej pozycji, bo Endo to kasztan na którego Slot nie moze nawet patrzeć
Po odejściu Matipa wzmocnienie środka obrony tez wymagało uwagi - zmienna forma Quansaha to coś czego każdy mógł się spodziewać, a Gomez (który jest gorzej niż przeciętny) i Konate lubią miec problemy zdrowotne.
Lewa obrona to kolejna pozycja gdzie każdy widział braki. Kostas jest może sympatyczny, ale jest cienki, a Andy od dłuższego czasu ma obnizkę formy.
Odpowiednie inwestycje w skład mogłyby zapewnić odpowiednią jakośc i głębie przy której normalne natęzenie kontuzji czy wahania formy nie byłyby nam straszne
Mnie osobiście dziwi, że nie ma nawet tematu transferu jakiegoś ŚO w tym okienku, bo wobec urazów Gomeza i Konate wypadałoby kogoś sprowadzić. Mam nadzieję że są prowadzone jakieś zakulisowe rozmowy i kogoś sensownego zakontraktujemy.
Tak sobie czytam z rana gazety. I ogólnie z tego co widzę to np sky Germany pisze ze liverpool rozważa kupno olmo. Sky podało w tamtym sezpnie że olmo w Barcelonie.
Drugie źródło pisze że De jong jest na radarze liverpool. A tutaj akurat mnóstwo różnych gazet pisze.
Mam wrażenie że my kupimy Frenkiego de Jonga w styczniu xD Mowi się ze barca by zaakceptowała 35 mil. Czyli cos w stylu edwarda.