Rozważania transferowe (dyskusja)

co to za jakiś fikołek. Wiadomo przecież, że trzeba pomocnika- to jest takie absolutne minimum. Nie wiem co do rzeczy mają kontrakty innych graczy. Przecież my potrzebujemy transferu na wczoraj a nie na przyszły sezon.
To czy będzie potrzebny LO,PO,ŚO i PN to jest problem na wakacje i ktore pozycje uzupełnić i czy starczy kasy na LO. Co jak widać podkreśla to co mówimy, że klub reaguje za pozno, bo jak trzeba bedzie kupic PO, ŚO i PN to wtedy juz nie dokupimy pomocnika i LO, bo kasy nie bedzie a przeciez jest Andy, Tsimikas i Endo.
To jest po prostu żart z kibiców, chyba że naszą jedyną ambicją jest top 4 - to wtedy wszystko się zgadza, takim składem tyle powinnismy dawać radę, a jak wypadniemy to znowu sie 3-4 dokupic i tak w kółko.

co roku tak negocjucjemy :smiley:

1 polubienie

Zaczyna się

1 polubienie

Wszystko będzie. Będą pieniądze, będą transfery. Będzie dużo garnków. O to chodzi, o to chodzi.

1 polubienie

Media podchwycą i znajomy podejdzie do Elona i powie ty nie masz jaj by kupić liverpool. On powie ja nie mam? Cyk liverpool kupiony xD

2 polubienia

Obrońcy FSG są jak wyborcy POPiSu, zawsze odwrócą wszystko xd

Generalnie oby się już to okienko skończyło i oby nie odszedł żaden zawodnik to już będzie sukces. Brak transferów już nikogo nie dziwi, tylko wymówki się zmieniają.

1 polubienie

Elon Musk chce kupić Liverpool, ale jego tata Errol obawia się, że FSG zamierza podnieść cenę

Coś Czuję że cos prawdy w tym jest dlatego problem jest z kontraktami. Bo FSG sprzedaje klub a my czekamy na ruch z kontraktami. a tu wychodzi ze chca sprzedać. Wiec po co maja podpisywać kontrakty niech się meczy nowy właściciel :unamused_face:

@Loku64 opieszałość w lato + teraz z kontraktami cienko. Moze faktycznie fsg chce sprzedać Liverpool i ma wywalone w trasfery. Zawsze robiliśmy 2/3 transfery.

Ta plotka pierw sie pojawila w scieku takim a’la fakt/super express, wrzucilem do humoru. Teraz nabrała sporego rozglosu, jednak jak się tam zaczęła to nie sądze, żeby było coś w tym prawdy. Aczkolwiek ja bym był za :smiley:

@Mati2020 już tyle razy mieli sprzedawac, ze nie uwierze dopóki nie zobacze, że sprzedany klub :smiley:

1 polubienie

No i po temacie marmusha city chce dopiac ten transfer juz teraz i zapowiada się że może im się to udać

1 polubienie

Przecież nasz zarząd to niudaczniki i tyle w temacie

@Kratos z ciebie fan FSG widzę :sweat_smile: Jak narazie to fsg do tego doprowadza. To wszystko co sie działo i zdobyliśmy mistrza po 30 latach to zasługa Kloppa nie fsg.

Przejęcie klubu przez Muska, to będzie początek końca. Championship, później niżej i w końcu finał Sunday Cup. Liverpool zniknie z futbolowej mapy.

Oby to była tylko głupia plotka, bo czekałyby mroczne czasy nasz klub.

@Mati2020 jeszcze zapłaczecie za FSG jak bogaty dzieciak spuści Liverpool w kiblu.

2 polubienia

Strach pomyśleć jakby stroje wyglądały za Muska. John W Henry my tylko żartujemy, kierowniku złoty nie sprzedawaj Liverpoolu.

7 polubień

Media lubią rozsiewać plotki. Musk za dwa tygodnie zostanie de facto wiceprezydentem. Będzie miał masę zajęć, bardzo wątpię żeby miał teraz klub kupować. Pismakom się zwyczajnie nudzi

4 polubienia

Bournemouth kupiło Solera za 19 mln. Oby to znaczyło transfer Kerkeza do nas już tej zimy
@kubafc21 tylko mam taką nadzieję, nigdzie nie napisałem, że tak będzie

3 polubienia

Ale ty wiesz, że brak tych zawodników znacząco obniżyć wycenę?

Brak VvD, Mo oraz TAA to gwarancja braku LM i spadku EBITDA więc tu każdy zdroworozsądkowy doradca będzie chciał zdjąć z wyceny kilkaset MLN.

Przedluzenie 2 z 3 to optymalne rozwiązanie. Co do transferów to już bardziej prawdopodobne. Ale FSG tak ma…

Ja z Muska zdecydowanie bym się nie cieszył. Pomijając jego poglądy, to człowiek, który ma kompleks Boga i uważa się za wszechwiedzącego. Ma manie wielkości i obsesję kontroli. Wystarczy spojrzeć co zrobił z Twitterem.

On będzie traktował LFC jak każdy inny biznes. I pamiętajcie - to że on ma aktywa, które czynią go jednym z najbogatszych nie oznacza, że ma cashflow. Jego wycena wynika z ogromnej wyceny jego udziałów w Tesli oraz Space X. Twittera kupował na kredyt pod zabezpieczenie ww. walorów

Tak więc tu raczej nie wjedzie na pełnej z 2 mld USD z własnej kieszeni. Bardziej prawdopodobne, że będzie zadłużał klub w celu uzyskania dodatkowego finansowania .

@osi a dlaczego? A może chcą go wdrożyć I zastąpić Węgra latem? A może sprzedadzą zima ale nie nam?

2 polubienia

już tak raz myśleliśmy jak Andre trafiał do Wilków wtedy u nas miał być niby Joao Gomes ;p, ale fajnie jakby tym razem było coś na rzeczy :smiley:

a może nie do nas?

Nic nowego obserwujemy nic nie robimy :rofl:

1 polubienie

na co on nam za 100mln, bo tyle woła BVB. Jakos poza Lewym i Haalandem to nikt od nich wielkich karier nie robi. Jakby nie patrzec to też jest jedna pozycja. No dobra teraz jeszcze Bellingham, ale nie zmienia to faktu, że drogo sprzedają i nie jest to adekwatne do jakości.

Za to że nie wydaje pieniędzy.

xD. Elon nie kupuje interesów, żeby na nich tracić. Wątpię, żeby w ogóle nami się interesował, ale jeszcze bardziej wątpię w tak czarne scenariusze :joy: