Graczowi się nie opłaca odchodzić zimą. Lepiej iść latem za darmo i skasować kwotę odstępnego dla siebie zamiast klubu.
Dla piłkarza lepiej, dla klubu gorzej. Podejrzewam, że Lille zgodziłoby się na mocno okazyjna cenę, gdyby zima się ktoś zgłosił.
Guehi tu nie trafi bo fatalnie radzi sobie w powietrzu. Do tego w tym sezonie gra słabiutko. Jeśli chodzi o inacio to nie wiem o co chodzi z nim ale od jakiś 3 lat słyszę że pół Europy go bierze kwota około 45m absolutnie nie odstrasza, a mimo to nikt po niego nie rusza. To pozwala mi sądzić że jest z nim coś nie tka. Natomiast araujo to materiał na topowego obrońcę. I mógłby też występować na prawej gdybyśmy potrzebowali defensywnego wariantu. Jeśli dałoby się go wziasc za około 60m to szedł bym jak do sklepu. Facet ma wszystkie argumenty których szukamy u stoperów(z moich obserwacji wydaje się że ma tylko podobnie do konate lekkie braki koncentracyjne, ale to jest często do poprawy z wiekiem)
Co do osihmena to wielkie nie jego transferowi.
Po pierwsze tam pod strychem kupę siana.
Po 2 cena pewnie około 50 jest jeszcze ok, ale już pensja 250+ odstrasza dodatkowo nie jest to młodzieniaszek, a nie jest on sprawdzony w pl. Duże ryzyko.
Po 3 i najważniejsze jego styl gry jest identyczny jak Darwina. Pomijając większą jakość w mojej ocenie lepiej w topowych ekipach sprawdzają się goście którzy może nie strzelają aż tyle goli, ale świetnie czują się z piłką i se trudni do wykrycia. Jak firmino, Benzema czy Suarez. Dodatkowo my już mamy killera w postaci salaha.
Dlatego wolałbym napastnika o charakterystyce jak Cunha (nr1) joa Pedro czy Jonathan David
Arujo to idealny zawodnik do Gomeza i Konate będą sie wymieniac w szpitalu. Gość ma papiery na wybitnego stopera ale zdrowia nie ma. Barcelona biorąc pod uwagę finanse dobrą ofertę rozważy bo z niego nie mają pożytku. My tego go bie będziemy mieli. Davida z Lille to chętni byn u bas zobaczył. Nunez gra padake a Jota to co najwyżej uzupełnienie. Tak naprawdę obaj są do wymiany.
Szkoda że to pozycja Van Dijka i tak wiem że mógłby grać też na lewej obronie ale tam powinien grać typowu LO, na dłuższą metę nic takie eksperymenty z ŚO nic nie dały City i Arsenalowi. Kupić Robinsona i Diomande do obrony to powinien być nasz cel. Powinniśmy skupić się na prawonożnym ŚO który będzie mógł rotować Virgila lub grać razem z nim, musi to być stoper od razu do gry w pierwszej 11. Koonate łamliwy, Gomez też i co najwyżj solidny, Quansah w tym sezonie słabo, wypożyczyć najlepiej do Bournemouth na kolejny sezon. Żaden Hincipe czy Inacio tu nie przejdą, nam potrzebny stoper i LO do podsatawy a nie kolejne uzupełnienie składu.
Też mnie nie przekonuje. Mental gwiazdy, nie pasujący raczej do naszego klubu. Transfer w stylu Man U a nie nas
Zgadzam się z każdym zdaniem które napisałeś. Tu nie można wybierać półśrodków a wiec żaden forsowany na tym forum Kerkez, Robinson powinien być naszym głównym celem na LO a na środkowego z lewą nogą dodałbym Murillo. Ale zobaczymy. Jestem sceptyczny czy wykonamy jakiekolwiek poważne ruchy transferowe zimą.
Edit: Dzięki @Scooby_Doo za to porównanie.
@Mati2020 Spojrzeliśmy w statystyki. Dalej uważasz że Kerkez to najlepszy wybór?
Jezus może by ktos chętny chciał drewno Niunieza kupić teraz? Bo jest tak tragiczny że nie moge na niego patrzeć. Moze by tak wymiana z napoli ? Doplacimy te 40mil ![]()
Spokojnie, tutaj Gakpo też był już w United, a Diaz w Tottenhamie, aczkolwiek moim zdaniem to tylko zagrywka ze strony FSG, żeby było że coś robimy a na końcu i tak się nie udaje.
Kvara już jest dogadany z PSG od lata ale go nie chcieli puścić. Ale jak chcecie to możecie się łudzić dalej.
Za kilka dni będzie informacja, że nie mamy alternatyw za Gruzina i nie ma nikogo na rynku, tak samo jak było z Zubimendim. Obserwują pół Europy a na końcu i tak nikogo nie kupią, FSG to cwane lisy, im nie zależy na sukcesie sportowym, byle tylko sie dolary zgadzały a czy my zgarniemy mistrzostwo czy też nie to mają to gdzieś - obstawiam że dla nich lepiej jakbyśmy nic nie wygrywali bo nie trzeba wtedy lecieć na finały czy ewentualne ceremonie - zawsze to kilka tysięcy dolarów zostanie w kieszeni.
Edwart Niuniez i dopłata 40 mil do Kvara
Boze litosci niech go ktos kupi. Denis wiecej zrobił na boisku:sweat_smile:
Skad to info? To ze jest dogadany to moze byc wstepnie. Problem w tym ze bylby glupcem wybierajac lige francuska nad angielska. No chyba ze PSG da mu ogromne pieniadze lecz watpie, angole tez ladnie placa.