Boże broń LFC przed tym idiotą To jest taki półgłówek co się nie zna na niczym, ale ludzie tego nawet nie weryfikują i myślą, że to jest geniusz i wizjoner bo jego pracownicy robią zajebistą robotę.
On by spuścił ten klub do championship z długami, a jego fanboje i tak by mówili że to było bardzo potrzebne i by mu przyklaskiwali.
Ja do sprzedania włączyłbym jeszcze Chiesę Jotę i Jarosa, ale nie wierzę że tylu kupimy.
Za Darwina: Isak trochę ma problemy ze zdrowiem ale to najlepsza opcja nie widzę sensowniejszej ale najdroższa, może Cuna w Wilków za ok 65?! może Joao Pedro z Brighton? chyba też ok 60 mln by kosztował.
LO: wydaje się najprościej bo Kerkez Robinson Ait Nouri
PO: nie mam sam pomysłu na teraz
Zubimendi jak byłem jego wielki fanem i zwolennikiem na Anfield od 3 sezonów to jak qu-a nie chce to niech spie-la, ale również w Brighton fajna opcja to Baleba.
No i w wakacje będzie wolnym graczem David z Lille może to być też ciekawa opcja
Zaczynam już współczuć wszystkim, którzy po raz kolejny robią sobie nadzieje pt “to będzie to okienko”. I nie piję tutaj do nikogo, bo sam padałem ofiarą takiej nadziei. Ja nie nastawiam się na nic przełomowego. Będę zaskoczony, jeśli klub przedłuży umowę z kimkolwiek z wielkiej trójcy, a w zasadzie to dwójki, bo TAA nie ma chyba już po co brać pod uwagę. Nie zdziwię się nawet, gdy sprzedamy Konate.
Za kilka tygodni zaczną się artykuły Pearce’a o wielkich planach, po czym w czerwcu ten sam Pearce napisze, że spodziewa się bardzo spokojnego lata i kosmetycznych zmian w stylu nowego lewego obrońcy. Nie można wykluczyć propagandowego materiału z puentą odnośnie mniejszych wpływów z Ligi Mistrzów z racji szybkiego pożegnania się z tymi rozgrywkami, co drastycznie zmieniło klubowe plany transferowe.
Nie trafi tu żaden Isak. Można próbować dzwonić co najwyżej do Ishaka.
No i ? Jesteśmy na pierwszym miejscu w lidze. Z ligi mistrzów już odpadliśmy, więc jeden puchar odpadł, w niedzielę zobaczymy co będzie. Co ma miejsce w tabeli do działań transferowych ? Powtarzasz narrację jednego gościa. Zobacz jak wygląda ostatnio gra Gravena i brak dla niego wsparcia, gdzie jest zastępca Roberstona, którego tak mocno się krytykuje (słusznie z resztą, ale kto za niego ) ? Gdzie kontrakty dla trójki?
Zastanawia mnie to, że nie jesteśmy w stanie produkować w akademii naprawdę topowych małolatów. Już nawet nie chcę porównać do La Masii, ale żeby choć z 3 grajków na 10 lat wypuścić. Tymczasem od czasu wejścia Trenta do XI nie ma nikogo, kto miałby dłuższy epizod w XI. A przecież hajsy na rozbudowę akademii lecą grube. Potem bujamy się wiecznymi wonderkidami pokroju Jonesa, którego największymi walorami jest status HG i bycie Anglikiem.
Ale masz rację jest kilka spraw które zostały źle zrobione lub nie zrobione wql ale jest też kilka kwestii które zostały zrobione fantastycznie (zastępstwo za jednego z najlepszych managerów w naszej historii to strzał w środek tarczy, a przykłady united pokazują jak o to ciężko).
Jest też kilka okoliczności łagodzących(zmiana dyrektora sportowego co roku z przyczyn nie zależnych od klubu, rozbudowa stadionu, bazy treningowej).
Jak spojrzysz na komentarze to co roku mamy być po za pucharami. Pewnie te same osoby które teraz piszą żeby się nie spodziewać dobrego okienka przed sezonem pisały że bez dmf i lewego obrońcy będziemy około 7-10 miejsca.
Ja chcę tylko zaznaczyć że mkniemy po mistrzostwo Anglii i wierzę że idzie u nas dobre. Patrząc jaka świetna robotę wykonał hughes w bourmouth liczę że u nas też mu się uda. To tylko tyle
Nie ma i wydaje mi się, że nie będzie. Gdyby faktycznie mieli przedłużyć, to raczej już by się dogadali. No ciekawe jak będzie wyglądać Liverpool w następnym sezonie bez swoich 3 najlepszych piłkarzy. Zwłaszcza bez Salaha, bez którego pewnie top 4 by nawet nie było w tym sezonie.
Co by było gdyby… Nikt nie jest w stanie stwierdzić jakby w praniu to wyszło jakby nie grał Salah. Grałby ktoś inny i inaczej by wyglądała gra , w innych momentach by były strzelane bramki. Może punktów w lidze by było mniej , a LM może gralibyśmy z kim innym a może to a może tamto. Jest jak jest i niema co płakać. Odejdzie Trójca to trudno , życie toczy się dalej , przyjdzie kto inny i z czasem wyłonią się nowe gwiazdy i nowe “problemy”
Takie ich prawo odejść bo są najemnikami grającymi za gruby hajs, z jednej strony deklarują miłosc do klubu i jego wyjątkowość oraz to że świetnie im się tu żyje, a z drugiej coś im przeszkadza żeby podpisać nowe kontrakty. Dla mnie obłuda i fałsz , bo jeśli ja bym miał decydować w podobnej kwestii wobec siebie to nie wybrał bym kasy względem miłości , ale to moja subiektywna miara
Dosłownie nie masz pojęcia jak wygląda sytuacja, nie wiesz dlaczego nie podpisali, nie wiesz nawet czy jakakolwiek oferta z klubu wyszła do tych zawodników. Wszystko o czym piszesz to Twoje wyobrażenie o tej sytuacji.
Chłopaki znają swoją wartość i tego się trzymają, to ich praca, którą wykonują, za którą dostają pieniądze. Są gwiazdami w skali światowej i takiego traktowania powinni oczekiwać tak samo jak w każdym innym sporcie.
Nie wiemy co się dzieje za kulisami, jeśli nie podpiszą, być może za parę lat to wypłynie, wtedy bazując na tym będzie można wnioski wyciągać.
Z Torresa ludzie też zrobili wielkiego zdrajce, a po latach wyszło, że klub robił go w **** przez lata.
Jak dla mnie bazując na pojedynczych, krótkich wypowiedziach zawodników, wygląda na to, że oni chcą podpisać nowe kontrakty (Virg i Mo, Trent nic nie mówił, poza tym, że to jego prywatna sprawa), ale klub nic z tym nie robi, żeby to doszło do skutku.
Milner był przedłużany z tego co pamiętam z roku na rok i być może teraz też chcą coś takiego machnąć, a chłopaki być może chcą stabilności i dłuższego kontraktu. Teorii jest wiele, ale z tymi “najemnikami” to przesada.
Jeśli chodzi o trójcę która na odejść to TAA się nie dziwię bo jest w bdb wieku i chce spróbować czegoś więcej i gdzie indziej, więc go rozumiem. Real to jest szczyt góry Barca podobnie, kiedy ma iść do Realu jak będzie miał 30tkę? VVD i Salah to też nie rozumiem bo opowiadanie o miłości i że rodzinom się dobrze żyje a teraz chcą zmian? Ja na ich miejscu bym odszedł z Anfield raz że nie widać tu od FSG Edwardsa Hugesa sygnałów że będziemy silniejsi w wakacje i bijemy się dalej (nawet Arsenal mówi o wzmocnieniach) a dwa już miałbym dosyć wyczerpującej Premier League i bym nie tyle poszedł do Arabii ale np VVD do Realu myślę że na ŚO miałby miejsce a Salah do Włoch pewnie nie Inter ale Juve Milan bo wracanie do klubu nie grającego w LM to też bez sensu. Salah raczej w PSG nie wyląduje bo Enrique ma inny pomysł na budowę drużyny poza tym ile on tam im pogra max 3 sezony ok liga niezbyt silna ale pSG chce bić się w LM a tutaj już Salah wygląda jak wygląda, Barca Real Bayern Inter MC odpadają więc zostaje Atletico Madryt??? Juve Milan reszta to wg mnie trochę inny poziom marketingowy i finansowy bo nawet wymienione włoskie kluby mu takiej kasy nie dadzą jaką u nas ma zaproponowaną na stole.
Sytuacja Torresa to czasy innych właścicieli w klubie! A Milner to był bardzo dobry zawodnik ale u nas już dogorywał, dwa nie był wybitny czy wielką gwiazdą i miał też inne oczekiwania finansowe na które się godził bo gdzie miałby lepiej. Czy Milner ew Henderson w ostatnich 2 latach gdy byli na Anfield widziałbyś ich w jakiejś innej czołowej wówczas drużynie w PL? Nie! Więc kto by Jamesowi zagwarantował tyle minut i grę przez parę sezonów w LM! Nawet Jak klub przedłuży kontrakt z VVD czy Salahem na 3 sezony jak niby oni chcą bo takie są sygnały to obawiam się że za 2 lata będziemy ich chcieli sprzedać do USA ew Arabii by coś zarobić i tak musimy rozglądać się za dwoma ŚO (za rok Konate kończy umowę) i kimś za Salaha
Grunt żeby też nie wpaść w to czego teraz doświadcza MC. Trzon zespołu się zestarzał, trochę nasycił wygranymi i nawet przy ich budżecie nie tak łatwo to naprawić.
Oczywiście że nie wiem co się dzieje za kulisami, ale nie mydle oczu o przywiązaniu do klubu i miejsca tym, że chce więcej kasy za to przywiązanie. Nieszczerość dla mnie. Naj delikatniej mówiąc.
Jeśli ja mógłbym się realizować w miejscu , gdzie dostrzegam wyjątkowość tego miejsca to nie patrzyłbym na pieniądze mając już miliony na koncie, co też w życiu robię , tylko milionów nie mam
To nie są gwiazdy , oni tylko dobrze kopią w piłkę zarabiając nieadekwatnie przesadzone pieniądze. To, że postrzegani w społeczeństwie są za gwiazdy to świadczy jak zblazowany jest ten świat.
Napiszę jeszcze raz , to jest mój punkt widzenia i moja prawda. Pozdro
To było tylko odniesienie do tego, że wszyscy rzucali wyzwiskami i każdy uważał go wtedy za “Judasza”, a po czasie dopiero wypłyneły fakty, które go trochę z tego oczyściły, stąd daleko mi do oceniania tego co się dzieje teraz.
That’s not the point. Dla klubu to świetny model kontraktowy, bo jeśli coś by się wydarzyło to mogą nie przedłużać i tyle. Przy dłuższych kontraktach, być może czują, że jest ryzyko, że będą płacić za jakiś czas kosmiczne pieniądze za zawodników bez formy w wieku, w którym mało kto będzie chciał ich kupić. Bazując na tym jak do tego podchodzili wcześniej, spekuluje, że to może być rzecz o którą wszystkie rozmowy się odbijają.
Jasne, każdy może mieć swoją opinię na ten temat, fair enough Ja patrzę na to ze społecznego puntu widzenia, gdzie mają olbrzymią grupę fanów liczącą miliony ludzi, więc mogą być uważani za “gwiazdy”.
Póki okienka nie ma, to pomarzyć można. W każdym razie moim zdaniem jedno z ciekawszych nazwisk do wzięcia. Ponoć BVB chce mu dać nowy kontrakt, więc działać też trzeba będzie sprawnie i szybko.
No City przez lata to Pep wycisnął jak cytrynę kiedyś dziwiłem się czemu pozbywa się Sterlinga bo u nich fajnie grał ale wyczuł bdb moment, nie wiadomo co by było jakby im Rodri nie wypadł po wtedy wszystko się posypało. Nowe transfery mnie osobiście nie przekonują i wątpię by tak zdominowali nowy sezon bo ta drużyn musi się zgrać i dlatego powinniśmy się wzmocnić i jest szansa wygrać ligę drugi raz z rzędu a później Pep odchodzi więc nie wiadomo co będzie w niebieskim memczesterze. Mnie osobiście dziwi że sami kibice w mieście nie naciskają na właścicieli na wzmocnienia jak robią to kibice MU tak jakby im ten pomysł na klub bardzo pasował.
Z City to jest tak że oni są jednak nasyceni. Ligę angielską wygrywali praktycznie co roku. W LM w końcu też wygrali. Ten skład już nie czuje głodu wygrywania. U nas jest inaczej, raczej ciągle jest ten niedosyt. Więc jak się nie obawiam że Virgil czy Salah stracą formę jak de Bruyne czy Bernardo Silva