Rozważania transferowe (dyskusja)

Wziac za darmo sredniaka z opcja rozwoju jako opcja za Nuneza? Czemu nie? A wczensiej ktos sie czepial jak sciagalismy sredniakow za duze kwoty?

1 polubienie

To jest bardzo dobra opcja pod warunkiem, że oprócz solidniaka (bardziej pasuje od średniaka do Davida) przyszedłby również duży, absolutnie nie tłusty kocur

Moim zdaniem David to ta sama półka co jota tylko jest zdrowy. Podobnie jak on najlepiej czuje się jako ruchliwy napastnik, ale grywał również jako skrzydłowy czy 10.
Osobiście uważam że najlepszą opcja dla nas byłoby sprzedaż joty 40m i Darwina do Arabii za 70
I kupno isaka 100 i Davida. Jasne za podpis coś by dostał, ale jest on w idealny wieku na rozwój (w podobnym wieku trafiali do nas vvd salah mane maca). Pieniądze właściwie te same a jakość 2 półki wyżej.

Do pomocy kogoś z czwórki zubi, stinger, baleba wharton na stopera hujiens na lewą kerkez.

Podpisać Mo i vvd. Taki skład pozwoliłby nam atakować wszystkie trofea w przyszłym sezonie.

2 polubienia

Zatem to jest coś kompletnie poza Twoim zasięgiem. Skoro porównujesz temat transferów do puszczających się córek, bo to jest pierwsze porównanie, które przychodzi Ci do głowy to bardzo mi przykro.

Mój komentarz musiałeś spłycić maksymalnie jak się dało żebyś potrafił coś do niego od siebie dodać.

1 polubienie

No bo bez DMa nie ma gry. A że Gravenberch tak odpalił, to już jest niepotrzebny kolejny…

Mogłeś się odgryźć w każdy możliwy sposób a wybrałeś samozaoranie? Bez sensu.

Czyli nie umiesz nic wymyślić lotnego i pasującego więc piszesz “przynajmniej będzie miała pieniądze z onlyfansa”
Przecież to wystarczy się zastanowić kilka sekund nad jakąś pasującą ripostą zamiast pisać byle co a potem się obrażać, że odbiłem ci piłeczkę

To do czego to mam porównać, do zakupoholika śpiącego na paczkach i sprzedającego te paczki po 2 latach jak leżą w kartonie po mniejszej cenie, jak już pomału zaczyna dotykać czołem sufitu?

Chodziło mi że bez zakupu dmf. I tak masz rację Graven odpalił, a w najbliższym sezonie np Rio może odpalić. Mamy klasowy zespół i trzeba go wzmocnić i może być jednym z najlepszych w Europie dlatego uważam że nie ma co narazie pisać czarnych scenariuszy

Gadka o szukaniu right playera jest dla mnie mega śmieszna, wręcz prymitywna.
Idziesz do lidla i włączasz apkę i szukasz promocji, czy poprostu wychodzisz do sklepu i robisz zakupy?

Skąpi na kase i tyle. W lato pewnie nastepna kompromitacja…

1 polubienie

W przypadku Liverpoolu oczywiscie chodzą z apką i szukają okazji ale to i tak lepiej niż Arsenal który szuka za sklepem w śmietnikach.

3 polubienia

Dlatego nie znasz się na tym tmt. Gdybyśmy działali tak jak radzisz to od dwóch lat byłby tu Romeo Lancia który zagrał w ten czas 5 meczy a my bylibyśmy biedniejsi o 60m.

Za zawodników przepłacać nie wolno! Trzeba odpowiednio kalkulować jakość zawodnika do jego ceny i dostępności bo skończymy jak Barca i transfery Coutinho Dembele czy se Konga z pensja 35m. Ale oczywiście trzeba się przyczepić szczególnie jak jesteśmy na 1 miejscu w tablei

1 polubienie

Podobnie uważam ale myślę że za Isaka można rozważyć Cune ew Pedro z Brighton tańsi będą a w PL widać że się będą dobrze czuć, nie wiem kto to ten Stinger ???
No i pamiętajmy że musimy mieć PO bo Conorem i Gomezem tego nie załatwimy

Kogo interesuje arsrenal?

Po co zmieniać coś co dobrze działa? Jest mistrzostwo to nie ma co kombinować. Jak odejdzie nasza trójka to na najwyższy poziom wejdą Quansah, Bradley i Elliott. Najpilniejsza potrzeba to nowy bramkarz.

1 polubienie

Arsenal w te lato ma mieć 300mln do dyspozycji więc artera z nowym dyrasem zrobią taką ekipę, że głowa mała… Pewnie kupią kogoś do obrony żeby sie wzmocnić…

1 polubienie

Jego porównanie było trafne.

No strasznie się samozaorałem, aż nie wiem co począć. Ja jestem daleki od chwalenia się polityką Chelsea napisałem tylko, że zawodnik, którego rzekomo obserwowaliśmy dołączy do nich a transfer został przeprowadzony bardzo szybko. Rzadko się tu odzywam, ale 80 % komentarzy to jest właśnie wasz lament, że zawodników brak, kasy brak, kontraktów brak. Chelsea wchodzi i kupuje, a że często nie przemyślane zakupy robi to tylko się cieszyć, bo z ich rozmachem ktoś bardzo ogarnięty zrobiłby to co Guardiola z City za co ich tak znienawidziliśmy.
My natomiast mamy problem z kasą nawet na ’ przemyslane ’ transfery. Wszyscy szukają po prostu zawodników a my mitycznych right playerów.
Nie zazdroszcze tego jak kupują, ale tego, ze wlasciciel nie trzyma kasy w skarpecie.

Jesteśmy na pierwszym miejscu nie dzięki polityce transferowej tylko mimo niej. Już odpadliśmy z LM, a jeszcze nie dawno to też był argument z waszej strony. Przed nami jeszcze Carabao, oby się udało go zgarnąć, bo kończą się wymówki.
Póki jesteśmy na pierwszym miejscu jest pięknie prawda? Nikt nie patrzy w przyszłość.

7 polubień

Ale ja tak nie pisze. Nawet nie wiem gdzie to wyczytałeś, że go obserwujemy. Ja kilka miesięcy temu pisałem, że to może być ciekawy młody talent za 2/3 lata (oglądałem przez jakiś czas Sporting Lizbonę) Pewnie ktos mi przytaknął potem ktos jeszcze napisał kilka zdań na jego temat. Ale żadnych plotek nie pamiętam.
Lubię pisać komentarze absurdalne albo ironiczne, sarkastyczne i nie wiem co w tym złego.

Całkiem zresztą słusznie.

Ale wtedy zmieniłby się punkt widzenia i nikomu by już to nie przeszkadzało.

1 polubienie

[:green_circle:] @David_Ornstein on left backs:

“The likes of Nuno Mendes and Alphonso Davies were highly thought of at Anfield but both have signed new contracts.

Kerkez was and remains a strong option… the price is likely to be above what Liverpool would normally pay for a full back.”

[:green_circle:] @David_Ornstein on Diaz:

“Barcelona have long been linked with Luis Diaz; their admiration is genuine. There was definitely something in the Man City reports last summer, too. If he is available, there will be many suitors!…”