Rozważania transferowe (dyskusja)

Nadawałbyś się do Chelsea :stuck_out_tongue::stuck_out_tongue:

Ja nie mam złudzeń że żaden Ekitike czy Cuhna do nas nie dołączą w lato. Albo rozbijemy bank na Isaka co jest bardzo wątpliwe albo tym zawodnikiem będzie Delap.
Każda inna opcja (Alvarez, Openda, Sesko, Joao Pedro, David) będzie dla mnie sporym zaskoczeniem.

Ogólnie mówi się, że Nunez niemal na pewno odejdzie, prawdopodobnie jeszcze Diaz i Jota. Z Konate też niewiadomo, możliwe, że będziemy próbować go sprzedać, jeśli uda się zakupić kogoś perspektywicznego czyt, Huijsen.

Kerkez wydaje się naprawdę realnym transferem, więc poza nim to potrzebujemy co najmniej 2 napastnikow( sprzedaż Nuneza i kogoś z Jota/Diaz) i PO. Plus właśnie może stoper. Na razie mało się mówi o potencjalnym skrzydłowym i o PO. Bo snajperów to trochę wymieniano- Isak, Ekitike, Delap.

Okienko zapowiada się ciekawie.

4 polubienia

Ja sie nie moge doczekac tej wymiany w ofensywie. W pomocy wyszlo az nadto dobrze wiec z ofensywa licze ze bedzie podobnie. Moze wreszcie ktos wezmie gre na siebie oprocz Salaha i sporadycznie Gakpo (jedyny po Salahu sensowny zawodnik).

4 polubienia

Jeśli Saudowie sypną konkretnie za Diaza (70-80mln), to jeszcze będziemy im dziękować, bo prawdopodobnie sfinansuje nam to jakąś całkiem mocną opcję do ataku.

1 polubienie

Z Diazem ja osobiście mam pewny dylemat. Z jednej strony to jest chłop imo maks na ławkę i bycie opcją numer 4/5 z drugiej trzyma całkiem wysoki poziom i jest raczej zdrowy zdecydowaną większość czasu. Ale jakby tak sypnęli grubym hajsem no to arrivederci. Tym bardziej, że obecnie gra u nas za “pół darmo” jeśli wierzyć źródłom a zaraz trzeba by mu sypnąć minimum 150 k per week

Diaz jest co najwyżej ok ale pisanie, że nie robi liczb to niepotrzebna herezja

3 polubienia

Jeśli Arabowie przyjdą z workiem dolarów, to klub nawet sekundy nie powinien się zastanawiać nad sprzedażą Diaza.

3 polubienia

Słaby jest. W ogole nie robi liczb. Odpalic

Sytuacja z diazem jest taka że to dobry piłkarz. Wiecznie dostępny od miesiąca nasz najlepszy ofensywny gracz. Tylko to nie jest geniusz jak salah. Jeśli mamy podpiąć z nim kontrakt na kolejne 2 lata będzie on miał wtedy 30/31. Z jego stylem gry nie ma pewności że będzie wtedy tak dobry jak teraz a wręcz przeciwnie. Ciężko też się spodziewać że ktoś inny ,a zawodnika z rocznym kontraktem zapłaci nam koło 80m. A jak przedłużymy z nim kontrakt to za 30 latka też będzie o to ciężko. Majac solidnego gakpo myślę że to idealny moment na wymianę na kogoś kto dostanie rok jako zmiennik gakpo by potem ciągnąć nam grę.

Jeśli udało by nam się sprzedać całą trójkę nunez jota Diaz to moglibyśmy liczyć na pewno coś koło 180m. To kosmos patrząc na to że tylko Diaz się do czegoś nadaje. Pozwoliłoby nam to naprawdę wiele wymienić.

Co do konate to myślę że aktualne artykuły są tylko po to aby wywrzeć na nim lekka presję. My już w zeszłe lato chcieliśmy pozbyć się gomeza. Więc nawet jak kupimy kogoś to dalej konate bd chcieli

1 polubienie

Co ciekawe to obecnie rozgrywa najlepszy sezon w Liverpoolu jeżeli chodzi o liczby w PL, z tym, że większą część bramek nabił sobie na początku sezonu. Diaz to ogólnie jest fajny chłopak ; haruje na boisku, coś tam powalczy ale z całym szacunkiem u niego nie widać żadnego progresu jeżeli chodzi o grę w ataku, bo cała reszta się zgadza. Brać gruby hajs od arabów z pocałowaniem ręki i szukamy skrzydłowego, który mógłby się zbliżyć poziomem do Mane :relieved:

Mistrzowski ruch? Nie mając 9tki gwarantującej 15 czy choćby 10 goli na sezon? Nie mając lewej obrony? Nie posiadając żadnego sensowego rezerwowego na ŚO? Pomijając kwestie, że na ten moment nie mamy też prawego obrońcy. Istnie mistrzowski ruch!

Bartek ja odnosze wrazenie ze popelniles blad logiczny. Z jednej strony zawodnik max na lawke a zdrugiej zawodnik na wysokim poziomie? Gdyby byl na wysokim poziomie to nie bylby max na lawke xD.

Dla mnie odpowiedź jest prosta, sprzedać i nawet nie patrzeć się za siebie.

28 lat to wiek w którym możemy na nim bardzo dobrze zarobić, a aż tak dużo jakości nie stracimy.

Czy drybluje jak Hazard? Nie
Czy strzela jak Gerrard? Nie
Czy potrafi sam wygrać mecz jak Suarez? Nie.
Czy daje piłki prostopadłe jak Ozil? Nie.
Czy biega jak Milner? Tak

Ale to nie jest ktoś, kto jest tak wpływowy na nasz system i naszą grę, że warto by było go zostawiać do końca kontraktu.
Na pewno można pokusić się o kogoś, kto sufit ma wyżej i inwestycja w tego zawodnika będzie miała większy sens.

Zróbmy jeden duży remont w ataku i na bokach obrony i niech się chłopaki dogrywają.

Natomiast personalnie wziąłbym kogoś lewonożnego, kto może grać głównie jako PS i dodatkowo jako LS, bo Chiesa na 99% zostanie, a na lewym wygląda o wiele lepiej.

1 polubienie

Zależy kto to napisał :stuck_out_tongue_winking_eye: bo enigmatycznie uciąłeś źródło

na tym etapie to na 99% fichajes albo indykaila

Tylko kogo proponujemy do tej ofensywy skoro najlepsi skrzydłowi są już w topowych klubach. Za Diaza można kupić Leao za 100 plus mln lub Williamsa z tygodniówką 300 tys.Więcej opcji nie ma.Jeżeli chodzi o napastników to są dwie opcje sensowne czyli Isak i Alvarez i kilka dobrych ale nie gwarantujących woka goli czyli np. Oneda, Osimeh.

Cunha, Gittens, Gordon

Tylko po co w ogóle skupiać się na lewym skrzydle? Domyślnie gra tam Gakpo, a nawet po odejściu Diaza, to wciąż mamy Chiese i Jote(o ile zostanie).

W składzie są ważniejsze potrzeby niż kupno lewoskrzydłowego.

1 polubienie

Sam Gakpo sezonu nie uciągnie. A Slot chce mieć 6 zawodników na 3 pozycje w ataku, z tego co można wyczytać. Jeżeli odejdzie Diaz to ktoś nowy musi przyjść. Będzie to pewnie ktoś pokroju Joty gdy do nas dołączał.
Nunez i Diaz jeżeli odejdą do Arabii to dzięki nim będziemy mieć solidny budżet na nowych graczy. Spokojnie ponad 120mln może wpaść za nich. Araby między sobą będą się licytować o nowych graczy. A my dzięki temu wzmocnimy skład.

@Beol No własnie, ale czy Slot widzi Jote na lewej stronie? Mi się wydaję, że tam nie grywał, ale to też dlatego, że jest Diaz i Gakpo.
No jakby tak patrzeć to Jota i Gakpo na lewej stronie może i by mogli grywać w przyszłym sezonie. Jota na takiego rezerwowego na skrzydło i atak. W sumie całkiem spoko opcja. Ale jak będzie okazja kupić kogoś nowego perspektywicznego to jestem za tym.
Ale, Gakpo/Jota- Nowy napastnik/Jota- Mo/Chiesa.?
Zależy jaki Napastnik też przyjdzie. Jeżeli ktoś kto z miejsca zacznie grać i robić liczby to tak. Ale jeżeli i tak Jota miałby być naszym nr 1 to nie jestem przekonany co do tego

Jota grywał lepsze mecze na lewym skrzydle niż na ataku, więc jak się uda ściągnąć jakiegoś świetnego napastnika, to Diogo pewnie za często nie pogra jako ŚN, co daje nam 3 zawodników na lewe skrzydło i jednego na prawe.