Rozważania transferowe (dyskusja)

Mnie on tam nie przekonuje.
Ja osobiście sprzedałbym Diaza, a kupił jakieś mniej medialne nazwisko.
Może kogoś z ligi holenderskiej czy portugalskiej.
Niech Edwards czyni cuda.
Na lewym mamy Gakpo, więc nawet jak nowy nabytek aż tak dobrze nie wejdzie w zespół to nie będzie tragedii.
Średnio półkowe transfery nam najlepiej wychodzą, a I przy okazji można coś zaoszczędzić gotówki która będzie potrzebna żeby załatać pozycję gdzie się pali.

Jako 10 mógłby dać więcej, niż Szoboszlai. Pytanie jakiego napastnika klub wybierze. Typowa 9 świetnie mogłaby grać z Simonsem. To świetny zawodnik u progu wielkiej kariery z dużym doświadczeniem. Zainteresowanie jest realne jak pisze Lynch.

Tylko transfer kolejnej 10 znowu by ograniczył Mac Allistera, który powinien grać wyżej. Gravenberch powinien być przesunięty na jego dotychczasowe miejsce i kupić typową 6.

2 polubienia

Trochę nie wiem, gdzie miałby grać.

Za Szobo na 10? Wolałbym przesunąć tam na stałe Macce i kupić 8/6, kogoś, kto umie w wyprowadzać piłkę spod pressingu i ma lepsze warunki fizyczne od Argentyńczyka. Co z Harveyem? Jeden z największych talentów ostatnio w angielskiej piłce zmarnowany przez nas w takim stylu? Szkoda chłopa.

Na LS? Wątpię, że wydamy tyle kasy na kogoś kto miałby tylko walczyć z Gakpo o miejsce w składzie.

Paradoksalnie to jedyna pozycja o którą na samym początku okienka bym się nie martwił.

Chyba, że chcemy z niego nowego Firmino zrobić :wink:

chłopak będzie mógł pokazac ten talent w jakims Brighton albo wisienkach.

1 polubienie

Dokładnie tak, jakby araby ładnym bilonem sypnęły za Diaza to Simons byłby cudownym transferem. Obecnie podobny poziom ale potencjał niesamowity. Dokupić Isaka a na drugą stronę Cherkiego z kasy z Nuneza i Joty i mamy atak jak ta lala.

2 polubienia

Imo to powinno wyglądać tak:

Out:
Eliot
Nunez
Jota
Diaz
Kelleher
Morton
Gomez
Tsimikas

In:
Simons
Cunha
Ekitike
Kerkez
Huijsen
Baleba
Ola Aina

Wątpię by Isak tu przyszedł za taką kasę jaką chce za niego NUFC

1 polubienie

Oby nigdy już żadnego piłkarza z Afryki, te ich spotkania towarzyskie rozgrywane co dwa lata to żart

Lista spoko, ale wymieniłbym Cunhe na Cherkiego. Jeśli Gomez odjedzie, to może dobrym zastępstwem dla Bradleya byłby Wan-Bissaka? Upadł na dno dołączając do United, ale może byłaby to ciekawa opcja do wsparcia.

1 polubienie

Ola Aina w tym roku skończy 29 lat, w klubie na pewno myślą o kimś mlodszym

Chodzą słuchy że Bradley ma grać pierwsze skrzypce, więc sugeruję się tym że pójdziemy po kogoś doświadczonego który da jakość po wejściu z ławki, Aina w tym sezonie znakomite zawody, do tego dostępny za darmo.

1 polubienie

Tyle że Cunha jest bardziej uniwersalny i zagra też na 9. No ale zobaczymy co się wydarzy.

Jeśli chcemy zostać z bradleyem jako nr 1 to przysłany się dobry backup i tu mi się pojawia nazwisko Kyle walkera Petersa. Jest to od kilku sezonów najlepszy zawodnik Southampton i spokojnie jako zmiennik da radę. Jest starszy ale może nie chcieć dużego i długiego kontraktu bo poczuje szansę coś jak Endo. To pozwoliłoby nam bardziej się skupić na innych obszarach a bradleyowi na otrzymanie szansy.

Panowie czy my możemy przestać pisać o mitycznym talencie eliotta? Sezon do zapomnienia trener go nie ceni. Jeśli zostanie kolejny tkwi też będzie. Ma 22 lata i od 4 lat nie poprawił się znacząco. Słabe ma świetną lewą nogę nie zła technikę, ale jest fatalny fizycznie i w obronie. Nie trzeba być bykiem aby dobrze odbierać piłkę (maca). Dryblingu też nie ma za grosz. Jako zmiennik u kloppa był super, ale to za mało. Simmons gdyby przyszedł czuję że byłby do rywalizacji z szobo i gakpo.

1 polubienie

Najlepszym zawodnikiem Southampton jest Jan Bednarek. Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym. A to tylko świadczy o tym, jak słaby jest Walker - Peters. Przestań wyjeżdżać z takimi tuzami, bo czasy Koncheskego i Poulsena się dawno skończyły.

8 polubień

Myślę, że spokojnie pod 400mln funtów by potrzeba na tę listę. Na pewno ma szansę się ziścić takie coś…
No chyba ,że za Diaza Nuneza i Jote wyciagniemy 300mln to tak.

Mnie się to podoba ale na liście IN brakuje zadowników HG

• Ola Aina to super piłkarz ale ma juz chyba 28 lat?
    Wg mnie faktycznie Isak może okazać się poza zasięgiem ale już Quansah + 25m za Livramento?

Ja tak sobie to przemyślałem to wydaje mi się, że Chisea poleci. Kupiony za 10m+, a zostanie sprzedany za 20m+

Za Jotę i Darwina myślę, że sumarycznie wyciągniemy około 115m i w tych pieniądzach pójdziemy po Cunhę i być może Delapa, zostanie wtedy około 25 baniek na wcześniej wpsomnianą transakcję z Newcastle.

Do środka pomocy na rolę 6 szalu nie będzie. Musimy ściągnąć CAM i tutaj będzie jedyna inwestycja, bo kasa na Kerkeza będzie z Tsimikasa, Endo i Mortona. na SPD albo zostanie Bajcetic albo pójdziemy w jakieś tanie rozwiązanie typu parodysta Arthur.

Wtedy brakuje nam jeszcze CB - Huijsen i Guehi to rozsądne opcje ale nie wiem czy są right playerami, tzn, czy będą na to środki :smiley:

PS. dzięki temu odchodzi 3 piłkarzy HG ale przychodzi 2.

PS2. Zamiast Delapa wolałbym Ekitikę, a Baleba i Huijsen to mokry sen ale realnie patrząc aż tak kolorowo nie będzie. Tym bardziej, że ewidentnie brakuje kreatywnego pomocnika przy odejściu TAA do Madrytu.

Jest jeszcze kwestia Elliotta i Diaza, ich odejścia mogą coś spowodować, że jednak pójdziemy po Hujsena i Balebę, a do ofensywnej trójki ściągniemy piłkarza pokroju Semenyo czy Diblinga (chyba nie będzie aż tak drogi jak to opisywali)

Mówi się jeszcze, że na 6 możemy pójść czasem po młodego pomocnika z Sunderlandu, który pewnie nie będzie aż tak drogi.

Dawno? Przecież jeszcze 3 sezony temu grały tutaj takie tuzy jak Kabak czy Davies.

3 polubienia

Nie można kurczowo trzymać się zawodników ze względu na to, że mają status HG. Quansah ewidetnie się zachłysną dużą piłką i wydaje mi się, że jest typem bez przyszłości w poważnej piłce.

2 polubienia

Jaki jest sens sprzedawania Quansaha i kupowania kolejnego Quansaha? Nie ma to jak skreślać 22 letniego ŚO. On to jak już powinien zostać wypożyczony do klubu gdzie by grał. U nas łapie minut ale nie tyle ile potrzebuje zawodnik w jego wieku. Moim zdaniem ma wszystko aby zastąpić Van Dijka za 2 lata. Jednak potrzebuje wejść na wyższy poziom. Póki co jako obrońca nr 3 albo wypożyczenie. Ale jako 3 powinien grać wszystko w pucharze ligi, pucharze Anglii, wychodzić w PL i LM. Ja bym nie chciał abyśmy się z nim rozstawali tylko po to aby kupić kogoś nowego

@_pimik. Tak ma. A to jak się rozwinie i jak będzie za 4 lata to już inna kwestia. Ale moim zdaniem spokojnie może się rozwinąć na pierwszy skład Liverpoolu. A nawet jako 3 obrońca też jest dobrym kandydatem.

3 polubienia

No ale sprzedawac kogos z HG i kupic na podobnym poziomie to jaki ma sens?
Tymbardziej, ze o dziwo nagle anglicy nie maja dobrych srodkowych obroncow.
I skoro jest powolywany do reprezentacji to potwierdza moje slowa.
Wiec lepiej chyba wykorzystac to miejsce i kupic kogos non HG

9 polubień

Quansah ma wszystko by zastąpić Virgila? Chyba w snach. 19-letni Huijsen zjada go na śniadanie. To będzie piłkarz na poziomie Gomeza nic więcej.

1 polubienie