Ale po co na siłe trzymać Quansaha, skoro można z dopłatą mieć na przykład Livramento, który też jest HG, a do zespołu mógłby wnieść 3x wiecej.
Nie musimy mieć HG na ŚO tylko w zespole.
i być może coś z tego będzie właśnie
Ale po co na siłe trzymać Quansaha, skoro można z dopłatą mieć na przykład Livramento, który też jest HG, a do zespołu mógłby wnieść 3x wiecej.
Nie musimy mieć HG na ŚO tylko w zespole.
i być może coś z tego będzie właśnie
Newcastle nie sprzeda Livramento.
Dlaczego? Rozsądna kwota + Quansah w pakiecie.
Porównujesz PO do SO? Livramento z tego co kojarzę grywa to na bokach, chyba, że gra tam konieczności.
A co do tego Hujisena. Mamy go ogrywać realowi, żeby może za 4 lata zwinęli nam za darmo, skoro już terez marzy o realu? Quansah do tego już gra w Liverpoolu i jest już w tym środowisku z mega presją. A jak poradzi sobie Hujisen? Jeden sezon mu wyszedł, jak całemu Bournemouth i już trzeba płacić ponad 50mln i za kogo on? Moze za Konate który pojdzie do Psg albo realu?
My mamy dokupić 1 SO do tej 3 którą mamy. Sprzedając Quansaha potrzebujemy 2. No chyba, że Gomez jest opcją. Na papierze jest na pewno. W rzeczywistości nie jest.
A jakimi przesłankami miałoby się kierować Newcastle, by lepszego zawodnika wymienić na słabszego? Jeśli myślisz o aspekcie finansowym, to raczej sprzedadzą drugoplanowego zawodnika do Arabii. Zapewne znajdą się chętni w zamian za gigantyczną pensję.
Quansah na grę w LFC musi sobie zasłużyć ten sezon pokazał że nie jest mentalnie gotowy do takiego poziomu stresu. Puścić go wolno zrobić zapis w umowie niech się opierzy , zbierze trochę blizn i ustabilizuje się jako podstawowy gracz. Serce ma czerwone jak jest mu pisane to wróci kiedyś gotowy do reprezentowania LFC.
Hejka,
Skoro każdy tak gdyba to ja też. Powiedzcie co myślicie o tym żeby po sprzedaży Darwina i (być może) Joty, zrobić z salahem to co było z mane i diazem? Ustawić go na N. Salah wciąż ma szybkość i inne atuty ale z wiekiem będzie to tracił. Chodzi mi o to żeby zrobić z nim tak jak cr7 . Jednak trochę nie jestem przekonany ponieważ nie ma on tak dobrego wykończenia jeśli chodzi o grę powiedzmy pozycyjną. Na skrzydle idzie kontra on to doskonale potrafi zrobić wszystko. Plotki o Simonsie pokazują że Graven chyba na stałe przyjmie pozycję nr 6 ale wrazie co mogą go zluzować Endo o ile zostanie bądź Alexis. Wtedy mamy pomoc szobo jones mac graven simons zakładając że elliott nie zostanie sprzedany i będzie raczej zastępcą RW. Chiesa powinien odejść, Gakpo powinien zostać. Natomiast doak na loan w ramach premier league. Jest dość dobry żeby grać w zespole z dołu tabeli. Równie dobrze mając już simonsa może szobo być czasem jako rw. Wtedy gralibyśmy np gakpo Salah elliott z przodu albo gakpo jota salah. Sprowadzić na pewno powinniśmy LO bo robo jest zajechany i robi głupie błędy. Tak samo jak SO bo na gomeza nie można liczyć, koleś ogólnie jak już dużo gra to dojeżdża jakościowo ale on bardzo często się leczy i już nigdy nie nawiąże do poziomu który prezentował w 2020 roku. Może jednak zastępować bradleya na rb bo to chyba będzie docelowa postać tam. Źle zrobiliśmy że nie trzymaliśmy jeszcze Matipa. Chęć postawienia na siłę na przeciętnego wychowanka wygrała. Ale zostawił bym quansaha na ostatni rok a najwyżej wypożyczył gdzieś do jakiegoś cp (może w ramach rozliczenia za guehi bo ten Hiszpan z wisienek raczej na pewno trafi do realu Madryt) wtedy nie dużym nakładem finansowym przy sprzedaży króla Darwina joty i moze diaza mielibyśmy dobry skład ja natomiast osobiście uważam że Kolumbijczyk powinien zostać wtedy mamy więcej opcji w ataku w ramach odejścia nuneza. Dałbym spokój z kupnem napastnika przynajmniej do zimy zobaczyć jak to by działało w ten sposób, bo nikogo ciekawego na rynku nie ma dostępnego na ten moment( celowo nie biorę isaka pod uwagę bo będzie bardzo drogi)
Tak ogólnie chce tylko przypomnieć, że Quansah w poprzednim sezonie zachwycał, coś jak teraz Huijsen. Wygrał walkę z Konate i przypominam, że to Quansah rozpoczął sezon.
Za dużo krytyki na młodego spada i zbyt lekko chcecie go sprzedac. Ten sezon kiepski, ale brak gry też mu nie pomógł. On powinien pograć na wypożyczeniu w PL.
Nie jestem pewien co do tego Ekitike. Moim zdaniem trzeba powalczyć o Cunhe. Ograny w PL i stylem gry chyba najbardziej nam odpowiada. Problem taki, że wiele zespolów go chce. W przypadku odejścia Diaza zainteresowanie Simonsem jak najbardziej godne uwagi. Potrzebujemy zawodników którzy nie są przyspawani do jednej pozycji… Kolejnym takim zawodnikiem jest Cherki - obunożny i gra też jako ofensywny pomocnik. Jego wartość rynkowa (1 rok kontraktu) to wręcz kradzież patrząc na jego umiejętności i wiek. Skoro i tak Slot nie widzi potencjału w Harveyu to trzeba go spieniężyć. Oby tylko arabia widziała ten potencjał w Nunezie. Lewy obrońca to wiadomo “na wczoraj”. Kerkez chyba najlepsza opcja… Bladego pojęcia nie mam o co chodzi z Chiesą. Ciekawi mnie ruch klubu odnośnie prawej obrony. Bradley wygląda dobrze ale słabo z jego zdrowiem. Czy pójdziemy po zapchajdziurę czy jednak konkretnego zawodnika? Pracowite lato się szykuje. Jak je olejemy to drugi raz cudu nie będzie i nie będziemy się liczyć w walce o mistrzostwo. Reszta stawki na bank będzie się ostro zbroić latem…
Ah jak ja się cieszę że klubem rządzą mądrzy ludzie a nie experci z formuka. Sprzedać 10, kupić 10 nowych, pewnie przecież ta drużyna tylko zdobyła mistrzostwo.
Otóż drodzy koledzy. Wara od Quansaha, Ellotta, i Jonesa. Ok, można sprzedać kogoś z trójki Diaz, Jota, Nunez i wymienić na nowe ogniwo.
Po cholerę nam następni pomocnicy typu Simons jeśli mamy najlepiej obsadzoną pomoc w lidze. Jeśli już na opartego coś zmieniać to wymienić Endo na jakiś lepszy model, ale to też nie muss, bo tacy piłkarze jak Japończyk są bardzo potrzebni.
Skończy się na Kerkezie, być może jeszcze jednym obrońcy i ew atakującym gdy ktoś z ww. odejdzie.
A tu jakieś wyliczenia, ile za kogo dostaniemy i na co tego nie wydamy.
Ten klub to nie Chelsea i tak nie funkcjonuje, dzięki Bogu
Bez szans. Nie damy 80 baniek za 27 letniego Mitomana
Może i to nie Chelsea i tak nie funkcjonujemy ale serio, jeden transfer Arthura, Gruzina na bramkę, Kabaka czy Chiesy to jest naprawdę coś wybitnego? Taki klub jak nas powinien minimum robić 3 jakościowe transfery, że dwa kozaki do pierwszego składu + jakiś młody talent. Więcej wymagam od naszego klubu.
Przed sezonem nie było transferów, bo nowy trener musiał zweryfikować zespół i chyba takie było założenie Slota i Liverpoolu, żeby zostawić skład odziedziczony po Kloppie.
Teraz szykuje się bardziej pracowite lato, spodziewam się co najmniej podobnej przebudowy jak dwa lata temu.
no tak i dlatego Slot wykorzystuje tylko 4 : Graven, Alexis, Szobo i Jones. Jakies ochłapy pograją Endo i Elliott. Wcale nie potrzebujemy pomocnika, nic a nic. a generalnie to dwóch, zeby mieć 6 z ktorych będzie korzystać trener. I nie Elliott nie musi zostać, tylko dlatego, że forum go lubi i jest generacyjnym talentem ( on ma juz 22 lata tak swoja droga a tutaj jest 5 lat) Slot tez zasługuje na to, żeby dostać takich zawodników jakich by chciał.
też uważam, że sprzedadzą kilku i kupią kilku( a tak naprawdę to mam taką nadzieję, ale pewnie będzie jak zwykle). To nie chodzi, żeby być jak Chelsea, mamy trzon druzyny z ktorej korzysta Slot i mam nadzieje, że dojdzie do wymiany rezerwowych na takich, których on chce.
Nawet jak to będzie 5-6 transferów to wiele to nie zmieni( w sensie zgrania drużyny), bo z tego do pierwszego składu będą max 2. Czyli w miarę normalna wymiana.
On nie wygrał żadnej walki i w ogóle nie zachwycał. W Liverpoolu jest ciśnienie na to żeby grał wychowanek chociaż nie wiem jak słaby by był. Zaryzykuję stwierdzenie że Philips w swoim prime 3 sezony temu czy tam 4 prezentował wyższy poziom. Wypożyczyć, ostatecznie sprzedać bez żalu, kupić kogoś naprawdę ogarniętego a nie trzymać typa na poziomie sunderlandu po nic tylko dlatego bo jest wychowankiem, kiedyś hypowano niejakiego Andre wisdom czy jakoś tak, co prawda quansah prezentuje wyższy poziom aczkolwiek nie aż tak bardzo
To ma swoje podłoże w zdrowym zarządzaniu akademią - budowanie przeświadczenia, że jak będą ciężko pracować i staną się wystarczająco dobrzy, to posmakują gry w XI. Marzenie o grze na salonach Premier League jest nierzadko motywacją większą od pieniędzy dla młodego chłopaka.
A to, że akademia produkuje średniaków bez większej przyszłości, bo jeden Trent na 10 lat to trochę mało, to akurat już inna para kaloszy w dyskusji. My po prostu mamy słabe szkolenie, a za zawodników do XI ze statusem HG trzeba słono płacić, więc lepiej średniaka wdrożyć a potem opchnąć żeby akademia nie generowała samych strat.
Wczoraj bardzo podobał mi się Guirassy, już nie mówię nawet o bramkach. Natomiast ten cały Adeyemi jest potwornie irytujący, taka słabsza wersja Diaza. Ktoś coś o nim pisał, gość nie myśli na boisku i wszystko zwalnia.
Te wszystkie Gitensy,Adeyemi itd to sa gorsze wersje Sancho a jak temu poszlo w PL to wiadomo czyli NIE! dla takich transferow.