Rozważania transferowe (dyskusja)

Przestańcie klepać o tych sprawdzianach dla Slota. Po kim i jakiego składu by nie odziedziczył, to ligi nie wygrywa się będąc byle plackiem. Kwestia tego, że teraz największa uwaga jest na zarządzie i tym jak go wesprą. Arsenal jeszcze nie wiadomo jak skończy sezon, ale jak nie wygrają LM (oby, sic!), to już planują gruby hajs wydać. City to nie trzeba pisać, że będą wydawać, bo będą. Więc gdzie my tu się znajdziemy? Będziemy chcieli zabetonować się w czubie ligi angielskiej i atakować Europę czy znowu po sukcesie będzie myśleć, że wszystko samo się wygra, bo poprzedni sezon się udał?

5 polubień

A to nie jest tak, że jak zdobyliśmy mistrza to mamy kompletny skład i nie potrzebujemy wzmocnień ?

1 polubienie

Możliwe, że w klubie tak myślą :joy:

2 polubienia

Panowie zalecam spokoju. Mamy kapitalny dział transferowy i sporo gotówki. Jestem pewny że w następny sezon wejdziemy z dużo mocniejsza kadra.
Stoper, lewy obrońca, napastnik i ktoś do środka przyjdzie napewno. Myślę że co najmniej do zimy zarząd da szanse bradleyowi aby przejął pałeczkę po trencie.

Jestem też przekonamy że 3/4 z tego co napisałem przyjdzie do nas prawie ze startem okienka.

1 polubienie

Co Ci daje tę pewność? Klub akurat pod tym względem żadnej pewności nie daje swoją historią transferową sprzed paru lat, że regularnie i na czas uzupełniamy odpowiednio kadrę.

1 polubienie

Oczywiście chciałbym żebyś miał rację. Ale za długo kibicuję temu klubowi, żeby być aż takim optymistą. Ostatnio nasz Jimbo chyba wspominał , że zakupy w tym okienku są uzależnione od sprzedaży zawodników. Więc to się trochę kłóci z tymi hasłami o mitycznej gotówce.

Logika. To że mamy dyr sportowego i trenera jako oddzielne funkcje to kapitalna sprawa. Widzę też co wcześniej nasz dział robił pod kloppem i co hughes osiągnął w bou. Wszystko wskazuje na to że bardzo pójdziemy po hujiensa o kerkeza. Patrząc że hughes zna ich kontrakt doskonale oraz każdego w klubie będzie doskonale wiedział jak się z nimi i z klubem dogadac. A jak nie to ruszy po kogoś innego. On już raz ich ocenił jako świetnych.

Co do napastnika to może potrwać podobnie z pomocnikiem.

Pamiętajmy że w zeszłe lato zarobiliśmy samych transferach. Nasze zwycięstwo i dobra postawa w lm to kolejne powody dla których sądzę że bd dużo siana. Sporo też bd odejść. Dlatego czuję że pewne kwestie zostaną szybko załatwione

To rozumiem po każdym sukcesie kierujemy się tą logiką i argumentami, które wymieniłeś.
Tak, to na pewno o naszym klubie piszesz :smiley:

4 polubienia

Mnie Quansah nie przekonuje. Jeśli nadejdzie dobra oferta pozbyłbym się go

Quansah i Elliott + kasa w rozliczeniu za Isaka i myślę, że wszyscy byliby zadowoleni.
Widać, że Quansah nie pasuje Slotowi, przez co pewność siebie Anglika dramatycznie spadła i praktycznie się nie podnosi.

A co do Szweda to wczoraj w magazynie Sunday PL wypowiadał się Ljunberg i Staam na temat Isaka i ich zdaniem teraz powinien zrobić kolejny krok w karierze i dołączyć do elitarnego klubu. Może istnieje szansa na jakiś transfer request z jego strony.

Słuchanie ich to dobra podstawa, by kupować Szweda ;D

No do Realu na środek ataku jak znalazł. A jakie piłki będzie dostawał od prawego obrońcy to głowa mała

1 polubienie

co było widać od poczatku sezonu, że wpuszczał Bradleya, niestety ten ciągle polamany był.

Newcastle jesli w koncu zrobi 3-4 mocne transfery to sami będą elitarni. Swoją droga to ciekawe czemu oni tak mało transferów robia - chociaz dla nas to lepiej.

Ponieważ na dzień dzisiejszy respektują PSR które trzyma ich za jajca jeśli chodzi o transfery.

2 polubienia

Rozumiem, że może irytować ich ciągle nawiązania do Arsenalu/United, ale jak zakładam wiesz - Ljunberg to jest Szwed, więc na pewno dobrze życzy reprezentantowi swojego kraju i ta wypowiedź nie pozostanie bez rozgłosu w Szwecji. Oczywiście Isak zrobi co będzie uważał za najbardziej stosowne.

Poczekaj jak ukarzą śmiesznymi rzeczami City to ruszą po grajków z całego świata

Jeszcze, ale spokojnie, daj im czas

5 polubień

:warning::studio_microphone: Zbiór wypowiedzi Arne Slota z pomeczowego wywiadu:

:black_small_square: O letnim okienku transferowym:
:speaking_head: To już jest wielkie lato ponieważ udało nam się przedłużyć kontrakty z Virgilem i Mo gdzie wielu ludzi nie spodziewało się tego. Zaznaczałem wielokrotnie że jestem zadowolony z kadry którą posiadam.

Liczycie na kerkezy inne głośne nazwiska :laughing: slot juz wczoraj wyjaśnił że jest zadowolony bo Mo i VVD podpisal haha fajne lato będzie :sweat_smile:

7 polubień

A co miał powiedzieć? No witam serdecznie w letnim okienku wyjebiemy 100mln?
Przecież logiczne, że żaden trener nie powie wprost jakie są zapotrzebowania, bo wtedy z automatu kluby będą krzyczeć więcej

2 polubienia

Tak jakby inne kluby nie widziały na jakich pozycjach mamy braki. Wystarczyło zobaczyć wczoraj występ naszych rezerwowych, formę Robbo w całym sezonie, czy “popisy” Darwina i Joty.

6 polubień

Ja tylko chciałem przypomnieć że Klopp po przejęciu zespołu też mówił że jest zadowolony z kadry i że wierzy w trening a nie w transfery. A później kadrę głęboko zmienił. Oczywiście teraz nie ma potrzeby rewolucyjnych zmian ale każdy widzi że dwie pozycje są słabo obsadzone (ŚN i LO) a na innych też potrzeba wzmocnień - choćby przez odejście Trenta czy wzmocnienie środka pola