Rozważania transferowe (dyskusja)

Zastanawia mnie jeśli ktoś ma takie samo myślenie jak ty to po co wchodzi na ten wątek?

To już jest nudne. Nikogo nie kupimy bo właściciela się to nie opłaca.
1 miejsce i 4 to dla nich prawie to samo więc nie ma co inwestować. Nikogo nie kupimy bo wygraliśmy ligę. Nie podpiszemy salaha i vvd bo to się nie opłaca finansowo.
Nikogo nie kupimy bo slot powiedział że jest zadowolony ze składu​:clown_face::clown_face::clown_face:

Jeśli bym uważał że klub nikogo nie kupi lub kogoś w stylu kabaka to bym nigdy nie wszedł na wątek spekulacje transferowe

Jak Nunez zagra jeszcze jeden taki mecz jak z Chelsea to w 100% zostanie u nas na następny sezon,bo nikt i 10 baniek za niego nie zapłaci , Samuraja to Słot raczej zostawi bo ma do niego szacunek,Jotta wielką niewiadomą, TAA odchodzi, na następny sezon niezbędnym minimum to LO, ofensywny pomocnik kreatywny i ktoś na środek ofensywy

Teraz to już 3 pozycje

Jestem niemal pewny że nikogo nie kupimy na PO. Będzie gadanie że Bradley to spory potencjał, ewentualnie jak zostanie Gomez to również może na tej pozycji zagrać - zresztą tak jak co roku, na przełomie kwietnia/maja jest gadanie ile to będzie transferów i jakie to nie będzie okienko, a w czasie okna że obserwujemy i czekamy na kogoś kto nam spasuje do składu, później złożymy 150 mln za Pedriego (tu podaje przykład), gdzie z góry wiadome że ta oferta zostanie odrzucona, ale w mediach będzie gadanie że się staramy, a koniec końców nikogo nie sprowadzimy. Radzę niektórym z was mniej się podniecać, bo przyjdzie dwóch maks trzech zawodników i na tym się skończy.

2 polubienia

Jeszcze jakieś wzmocnienia do pomocy też są konieczne, bo mamy 2 sensownych pomocników na 3 pozycję.

@Kolumbjajo oczywiście, że Gravenberch.

1 polubienie

Gdyby tak dało się jakoś odfiltrować wszystkie wypowiedzi w tym wątku zbudowane według szablonu: Nie łudźcie się, przyjdzie najwyżej 1-2 graczy. :slight_smile: Przeczytałem już takich wpisów pewnie kilkaset na przestrzeni ostatnich lat. I nie łudzę się, że będzie jak w Chelsea. Ale naprawdę nie trzeba mi tego co rusz przypominać. :slight_smile: OK, może innym trzeba…

1 polubienie

Bo Bradley ma spory potencjał. Może warto mu zaufać (osobiście bym tego nie robił). W zeszłym sezonie mało kto wierzył w taki rozkwit gravena.

Mamy teraz zupełnie inny działa transferowy. Ci ludzie przez cały rok przygotowują odpowiednie scenariusze. Jestem wyjątkowo spokojny o nasz los. Jeśli udało nam się zdobyć mistrzostwo kiedy zespół był w olbrzymiej przebudowie to co dopiero teraz kiedy ma spore fundamenty i jak widać odpowiednich budowniczych.

🚨 𝗝𝗨𝗦𝗧 𝗜𝗡: Liverpool & Chelsea are amongst the clubs interested in Ajax defender Jorrel Hato (19), but this 'centre-back domino' will be expected to be dictated by Dean Huijsen (20) — I expect him to make a decision this month or by the start of June, @FabrizioRomano. pic.twitter.com/8iuBNf6bMF

— LFC Transfer Room (@LFCTransferRoom) May 5, 2025

🚨 𝗝𝗨𝗦𝗧 𝗜𝗡: Liverpool is seriously interested in Stuttgart midfielder Angelo Stiller (24) as they’re looking to restructure their team ahead of next season. The German club demands around £51M to let him go, @StN_News. pic.twitter.com/NILb4K96e6

— LFC Transfer Room (@LFCTransferRoom) May 5, 2025

Tak ogólnie mam wrażenie, że temat Kerkeza ucichł, a bardziej Hato jest na świeczniku.

Do twojej wypowiedzi dodałbym jeszcze, że w okresie przedsezonowym swoje szanse dostanie Calvin Ramsay, który będzie alternatywą Bradleya a klub wierzy w potencjał młodego Mabaya i tego lewego obrońcy co był na wypożyczeniu chyba w Szkocji ale się połamał. 40 mln za Kerkeza to za dużo ale 40 za Elliota który JEDEN raz wyszedł w podstawowym składzie w lidze jest Ok. Za obrońcę to za dużo, za tyle to nie ale za Dijka chętnie przebili barierę $ jak i za Aliego chociaż za bramkarzy nikt tyle nie płacił.
Ciekawi mnie co jeśli wróci Bajcetic, nie widzę sensu trzymania jego i Endo w składzie. Tutaj widzę kolejne wypożyczenie Hiszpana, jeśli Endo zostanie.

Coraz więcej o Stillerze. Ktoś mógłby coś więcej o nim powiedzieć?

Tu jest cały artykuł:

Totalna maszyna w odbiorze, a i z grą do przodu nie ma problemów. Stworzony dla klubów opierających się na posiadaniu piłki. Mokry sen połowy Europy. Oby do nas trafił, bo razem z Gravenem lub Maccą mogliby tworzyć ścianę nie do przejścia.

4 polubienia

cos ci niemcy jakies wysokie ceny dyktują, jakby zgłosił sie Bayern to pewnie by za 30 poszedl.

no napewno, jak on sobie nie radzi w niskich ligach to w PL napewno poradzi.

Z tym Stillerem w zeszłe lato też nas łączyli i nikt poważny o tym nie pisał tak samo wtedy, tak samo teraz. Raczej clickbaity, a nie wiarygodne info.
On sam jest wychowankiem Bayernu. Nie oglądam Bundesligi, ale raczej poziom tam podupadł, więc dobra gra w Niemczech, niekoniecznie przełoży się na dobrą grę w Anglii.

Tak sobie porównałem go do Emre Cana i jakoś rewelacyjnie nie wypada na jego tle
https://www.squawka.com/en/comparison-matrix/?compare=nm6yQWhWeUQ8mW00KuE0v

to ja juz wole grac Bradleyem i Gomezem.

Bradleyowi trzeba zaufać racja, ale warto sprowadzić kogoś kto będzie niezłym back-up. Lfc zawsze robi plan minimum. Potrzebujmy LO do pierwszego składu to chcą kogoś kto będzie walczył o skład z Robbo czyli krótko mówiąc nie kogoś z TOP i nie drogiego. A na prawej stronie właśnie tak mogło by to wyglądać pierwszy z brzegu przychodzi mi na. Myśl Walkers - Peters status HG 28 lat to jeszcze calkiem dobry wiek i doswiadczony i za darmo w razie kontuzji to idealna opcjaw albo Ole Aina też chyba nie podpisal kontraktu. Tymczasem podejrzewam ( obym sie mylił ) ze zostaniemy z Bradleyem i Gomezem? Jonesem? Bajceticem? ( bo za Kloppa tez tam zagrał raz czy dwa) a tak naprawdę nie wiele wydając można mieć dobry back up, lepszy. Nawet jak w chwili obecnej na LO czyt. Tsimikas.
Oczywiście w klubie są mądrzejsze głowy ode mnie analizują to pod wieloma aspektami, tak więc zobaczymy co tego wyjdzie

Bardziej takie wypowiedzi Słota jak " że już mamy dobre transfery , bo vvd i salah podpisali umowy " i mamy dobry skład to zasłona… Jesteśmy klubem o którego też biją się piłkarze by tu byc i taki kerkez, hato do nas dołączy bo jeden gra na skrzydle a drugi może grać środek lewy obrony (stoper) bądź też na lewej stronie . Odejdzie nunez przyjdzie ktoś za 70 mln, dojdzie ktoś może do środka obrony bądź pomocy i to będzie takie lato. Jeżeli nawet zrobimy 3 transfery do klubu a odjedzie też tyle samo piłkarzy to będzie dobre okno.

1 polubienie

Nie rozumiem tego trochę. Nie wydamy 40mln na Kerkeza bo posadzi na ławce Robertsona (a to nie o to właśnie chodzi?)… Lepiej kupić kogoś równie cienkiego jak sznurek od snopowiązałki i mieć 2 słabych LO? To po co w ogóle sprzedawać Tsimikasa? Przecież ten sezon Robertsona to jedna wielka pomyłka jak i Nuneza w ataku…
No ale przecież zdobyliśmy mistrzostwo.

I potem zdziwienie, że po mistrzostwie dalej niektórzy wychodzą z założenia (w tym i ja), że klub walczy przede wszystkim o Top4 i fazę pucharową LM, taki mamy budżet transferowy dostosowany do celu, a wszystko powyżej to sukces. Wystrzał formy pojedynczych zawodników, złapanie okazji na rynku jak m.in. Macca, brak kontuzji, słaba forma przeciwników, co jakiś czas doinwestowanie, gdy sytuacja w kadrze jest dramatyczna i raz na parę lat mimo wszystko mistrzostwo wpadnie, gdy się wszystko dobrze zgra.

Nie, nie uwierzę w wielkie zapowiedzi przed latem nim to wielkie lato i odpowiednie uzupełnienie kadry (i przy okazji sprzedaż zawodników, którzy po prostu Slotowi są zbędni dzięki czemu uzyskamy budżet na odpowiednie wzmocnienia) się nie stanie.

Napastnik to jest MUS i tu nawet nie mamy kim zapełnić tej luki, więc transfer jest pewny. Pytanie kogo wymyślą (chociaż przedłużenie Diaza w celu częstszego wystawiania go tam? kto wie…).
Oby na LO to było tylko tworzenie sztucznej zasłony dymnej, bo jak Robbo ma być dalej podstawowym LO (zapewne ze względu na pobieraną gażę, przecież Amerykanie nie pozwolą sobie na ławkowicza pobierającego taką kasę, nawet jeśli to zasłużony, wieloletni członek kadry). to przy osłabieniu się na PO kiepsko widzę naszą grę po bokach czy to w ataku czy obronie. Pytanie czy jest plan uzupełnienia również powstałej luki na PO.
Wielu ekspertów widzi u Nas również brak pomocnika o profilu 6/8, który może zluzować Gravena częściej niż Endo w końcówce meczu, jak i naszego argentyńskiego maeostro. W to jednak ciężko mi uwierzyć, jak i uzupełnienie środka obrony, bo Quansah w moich oczach to casus Elliota - młody, zdolny, ale te dwie rzeczy to za mało na Liverpool. No i powtórzę, to Liverpool, więc nie możemy sobie pozwolić na częstsze ogrywanie Jarella by zyskał doświadczenie, bo w pierwszej kolejności wychodzić będzie zazwyczaj para VvD/Ibou. Inna sprawa, że jak Jarell musi wejść z konieczności, to nie daje tej pewności, która jest potrzebna.
Gomez za to to wielka niewiadoma i gracz, który od jakiegoś czasu lepiej wygląda na bokach obrony niż w środku defensywy (zmiennik Robbo i Bradleya?).

Z plotek można wysnuć tezę, że planujemy mocno pójść w napastnika i to jest pewne. Jota, Nunez, również Diaz nie dają odpowiedniej jakości na tej pozycji. Isak? Ekitike? Kto inny? Ciężko powiedzieć, chociaż nie zdziwię się młodym Francuzem. Gra zespołowo w Eintrachcie, liczby mimo wszystko solidne (22g+11a w 46 meczach), a dalej spore pole do rozwoju. Na już byłby Isak, ale jego zdrowie jest niepewne i prędzej spodziewałbym się kradzieży Cunhi sprzed nosa mułów aniżeli wydania 2x więcej na Szweda).

Wszystko ponad to będzie u mnie lekkie zdziwienie. Oby pozytywne.

Kto wie, co by było gdyby nie Coutinho. Szczęściarze z Nas.

Oj Robbo często dawał do pieca w negatywnym znaczeniu, napastnik był po prostu bardziej widoczny przy kolejnych pudłąch Joty czy Nuneza i niepełnym zrozumieniu pozycji przez Diaza. Ale fakt, że dobry napastnik przytuszowałby wszelkie mankamenty, bo w formie tworzyliśmy od groma sytuacji i tylko nie miał kto wykończyć. Dobrze, że Salah odpalił god-mode, bo gdyby nie on…

1 polubienie