Rozważania transferowe (dyskusja)

Dawno się nie logowałem, ale aż muszę. Chyba oglądamy dwóch różnych pomocników…. 24 letni Stiller zestawiany z 31 letnim Canem, przy potencjale obu drużyn?
Przecież jego największym atutem jest to, że w wieku 24 lat już wygląda bardzo solidnie i ewidentnie może bardzo rozwinąć się pod Slotem, doskonała opcja jako drugi pivot/zastępstwo dla Holendra.
Poniżej dla porównania Ryan

1 polubienie

Przykłady van Dijka i Alissona pokazały że warto wydawać duże pieniądze. Kupiliśmy świetnych zawodników, jednych z najlepszych na swoich pozycjach na świecie. Oni nas wznieśli o kilka poziomów wyżej w porównaniu do czasów jak bramki bronili Karius/mignolet a na środku obrony grali Lovren/Klavan… Tylko wtedy sprzedaliśmy Coutinho. Gdyby FSG miało inny model biznesowy to byśmy 3/4 jakościowych graczy latem kupili. Ale znając życie to będzie łatanie, uszczelnienie okiem kitem byle jeszcze trochę to wytrzymało…

3 polubienia

No ale ja nie twierdzę inaczej. Nie stać nas na kupno największych gwiazd po 100-120mln, więc kumpy te już wschodzące, które już jakiś czas pokazują się z dobrej strony i to ten moment, by zrobić krok wprzód, ale nie są jeszcze na świecznikach non stop i wszędzie (albo są ze względu na dosyć niskie wymagania finansowe jak klauzula i Huijsena np.).

To wszystko czytaj polityka FSG jest prosta jak budowa cepa :crazy_face:

• Nie kupujemy “staruszkow” a za takich uchodza juz 28/29 latkowie bo sa juz krotko przed emerytura
  • Nie zatrudniamy mlodych zdolnych tak “na oko” 23/24 wiosny jak nie maja paroletniego co najmniej stazu ligowego a najlepiej w PL i z 50 gier dla swojej repki
  • Nie sprowadzamy zawodnikow za duze pieniadze,u nas to juz ze 30 melonow :grimacing: bo to juz ryzykowna inwestycja.No ok wydalismy duzy “hajs” na pomocnikow ale to tylko dlatego,ze pewien Niemiec byl nawalony a “dablju” chyba nacpany i nie kumali do konca co robia :rofl:
  • Nie zastepujemy slabnace,wazne ogniwa jak wczesniej Hendo czy teraz Andy bo to sie nie godzi,jest niemoralne,dyskryminujace i w ogole a przeciez nasi wlasciciele to “hamerykany” a tam wolnosc,rownosc i demokracja i juz nie bija Murzynow sic!

Konkluzja: nie nastawiajcie sie na duza ilosc jakosciowych transferow bo sie tylko rozczarujecie i bedzie Wam potrzebny dobry psycholog a pewna Daria jest zajeta czym innym :wink:

1 polubienie

Wow dla niektórych to daje szokujące że klub wydaje tyle co zarabia. Wow.

Pamiętajcie że w zeszłym roku w okienku zarobiliśmy na sprzedaży graczy, a teraz zarobiliśmy dużo na lm i za zwycięstwo. Jedyne o co powinniśmy prosić to żeby araby dalej chciały Darwina a wtedy wydamy bardzo dużo w to okienko.

Co do zamieszania z trentem to nie jest wina klubu że wars zrezygnował. Nie jest też ich wina że klopp podpisał kontrakt a chwilę później zdecydował że on jednak już nie chce. Natomiast ich wina jest że po odejściu warda powinni szybciej ogarnąć dyrektora sportowego.

Mi to brzmi jak próba ściągnięcia winy za swoją decyzję z trenta na większą liczbę ludzi czyli “zamieszanie w klubie”

Nie ma żadnych dowód na to że trent 2 lata temu podpisałby taki kontrakt, a ja patrząc na to z perspektywy czasu uważam że nie zrobiłby tego

Dokładnie ja pisałem że Andy to ten sam przypadek co Hendo. Słabnie i lepszy nie będzie. Lepiej go sprzedać. Ale tak jak mówisz - to “niesłuszne”. Pomoc żeśmy wymienili dopiero po wypadnięciu z top4. A teraz po zdobytym mistrzostwie trudno się spodziewać dużych zmian

Jeremie Frimpong byłby chętny na przejście do Liverpoolu, gdyby ten zgłosił się po niego tego lata. Holender ma klauzulę odstępnego w wysokości 35 milionów euro.

[David Ornstein]

:grin:

Brałbym w ciemno za taką kwotę…

Frimpong, Kerkez, Huijsen i Isak in.
Darwin, Elliott, Kelleher, Quansah out.

I lecimy.

Ehh rozmarzyłem się

3 polubienia

Powiedzmy sobie szczerze. Nawet gdyby miał przegrać rywalizację o miejsce w składzie z Conorem, To jest to piłkarz bardzo uniwersalne i spokojnie mógłby też robić jako prawoskrzydłowy z doskoku. Joe Gomez to nie jest opcja, tym bardziej nie wygłupiajmy się z Quansahem na prawej stronie.

chyba lepszy rydz, niz nic. Po zakończeniu sezonu w sumie nie będzie nam i tak juz potrzebny

Po utracie Trenta myślę, że musimy pójść też w stronę kreatywnego pomocnika, który pomoże budować skuteczne akcje. Chreki?

1 polubienie

Jeśli zaakceptowanie oferty oznacza brak udziału w mistrzowskiej paradzie i 0 minut w pozostałych 3 meczach sezonu to brać i się nie zastanawiać. Inaczej miejmy choć trochę honoru. Jak Henry raz zje tańszą kolację nic się nie stanie.

1 polubienie

Ten milion to niech se włożą tam, gdzie światło nie dociera. Albo dają taką samą ofertę jak zimą, albo jadą na mistrzostwa bez Arnolda. Żadnych ustępstw i miękkiej gry. Złapać Pereza za jajca i cisnąć.

7 polubień

Skoro Trent i tak odejdzie i na nic sie już nam nie przyda to zawsze lepiej być nawet ten 1mln do przodu, przynajmniej nie będzie jakis dziwnych sytuacji z nim na paradzie mistrzowskiej

1 polubienie

Milion dla takiego klubu to nic a upokorzymy się już do końca jak go puścimy

1 polubienie

Wycisnal to on nas, jak cytrynke.

Ale udawajmy teraz cwaniakow bo pojdzie miesiac pozniej niz wczesniej xDD

2 polubienia

Frimpong z pewnością jest graczem, którego nie powinniśmy pomijać, zwłaszcza przy tak niskiej klauzuli. Jeśli mielibyśmy go sprowadzić, to jednak do gry na skrzydle, a nie na boku obrony. Mógłby być ciekawą alternatywą, żeby odciążać Salaha. Gdyby Bradley nie dawał rady, wówczas można od biedy zagrać nim również na PO.

2 polubienia

Trzymac Trenta niech odczuje niezadowolenie kibiców na własnej skórze.

A ja właśnie bym go nawet za dolca wywalił byle nie widzieć jego gęby na paradzie