Marca już jedzie dalej i rozpisuje o kontynuowaniu strategii realu odnośnie wolnych zawodników i kto jest następnym celem? Oczywiście Konate. Nie ma bata. Albo nowy kontrakt albo sprzedaż już w te okienko. Swoją drogą moglibyśmy mu zaproponować kontrakt godny jego wkładowi i statusu w zespole…
@lfc257. A kto powiedział, że potrzebują tylko 1 obrońce? Tego lata Saliba( chociaż ja w to wątpie) następnego Konate. Mam jednak nadzieję, że Ibou zostanie z nami. Przed nim może i perspektywa zostania kapitaniem zespołu. A jak nie to sprzedać, psg rzuci kasą w te lato w razie co.
Czytałem że skupili się na Salibie z Arsenalu. Zobaczymy ile w tym prawdy. Muszą kogoś kupić już tego lata. Patrząc na ilość kontuzji Militao i Alaby - to jest kompletna masakra. Potrzebują kogoś natychmiast
Gravenberch? No bo jak nie on to aj już nie wiem jaki poziom trzeba prezentować żeby być nazwanym “sensownym”
Edit:
Dla mnie cała trójka jest sensowną i ma papiery na mega granie przez lata. Dominikowi który ma największe wachania formy potrzebny jest ktoś kto go bardziej naciśnie niż Harvey czy Jones.
Konate to idealny następca Rudigera tak sądziłem ze Real będzie chcial go rozegrać jak TAA. My będziemy chcieli go sprzedać ale on nie musi chcieć odejść. Zostaję PSG mocna oferta finansowa. Jak to nie wyjdzie to jesteśmy w d*****. Trzeba zadac pytanie czemu zostajemy na lodzie będąc mistrzem Anglii. Przestajemy byc konkurencyjni pod względem finansowym. Może czuć ze tutaj nie chodzi o trofea tylko o pompowanie wartości klubu.
Względy finansowe to raczej nie problem, jesteśmy w czołówce klubów które wydają najwięcej na wynagrodzenia (z tego co pamiętam to 5 miejsce w Europie). Zresztą chcieliśmy dać Trentowi więcej niż Real.
No dobrze, ale powiedz mi co ma zrobić klub w sytuacji, kiedy zawodnik nie chce podpisać kontraktu? Ma go siłą zmusić? Arnold dostał propozycję bajecznego kontraktu, a i tak wolał Madryt za połowę stawki i tyłek Bellinghama.
Trzeba było ściągnąć Bellinghama jak była na to okazja, a kto wie może Liverpool miałby teraz 2 ligi mistrzów więcej i TAA by pokazał Realowi oko Saurona, a tak po prostu dla niego to jest awans sportowy.
Chce się rozwijać to wybrał miejsce gdzie ma do tego możliwości.
To klub może być zakładnikiem zawodnika i jest dobrze, ale piłkarz jak chce odejść to nagle jest gadanie, że piłkarz nie może być zakładnikiem klubu…
Jak to co? Wypchnąć z klubu a jak nie to na ławkę i niech dzieli los Chiesy… Nie róbmy już jaj, że real sobie będzie brał zawodników za darmo, bo sobie ugaduje umowy 2-3 lata wcześniej. I tak będą sobie brać co chwilę za darmo zawodników? To jak jest to, że kontrakty są tajne, i potrzebna jest zgoda macierzystego klubu na rozmowy?
Wydaje mi się, że aż takiej tragedii z Ibou nie będzie. Zawsze możemy próbować go opchac kto da więcej, jeśli nie podpisze kontraktu.
To nie Trent, żeby go trzymać do końca kontraktu, bo może dać coś magicznego.
Chyba, że ktoś policzy, że zamiast zebrać te pewnie 40 około baniek to warto sezon potrzymać Konate.
Jednak biorąc pod uwagę jego skłonność do łapania urazów, może to być ruch nietrafiony.
Co do Ibou ja również widzę dwie opcje. Albo podpisuje kontrakt do 2030, albo sprzedajemy za 40-50 mln. Najlepiej do PSG. Byle nie do tych szczurów z Madrytu. Serducho do gry ma wielkie, ale jednak jest często szklany, plus zdarza mu się mimo wszystko babol raz na pół roku. A przy Profesorze VVD to przypominam nawet Lovren(!) wyglądał jak ostoja obrony.
Co do prawej obrony - wg mnie albo przyjdzie Frimpong albo zostaniemy z Bradleyem i Gomezem. Nie ma żadnego innego right playera obecnie. Holender, trzyma się z naszymi tj Gapciem i Gravenem, dogadałby się ze Slotem, i najważniejsze ma klauzulę na poziomie 35 mln. A to zdecydowanie najlepsza wiadomość dla naszych skner z zarządu, bo za solidnego LO trzeba będzie dać min 50. Naprawdę nasi lubią robić takie transfery, to mogłaby być kolejna “kradzież” w stylu Mac Allistera.