Rozważania transferowe (dyskusja)

A weź nie narzekaj. Obiektywnie, dziwny ruch tego chłopaka. To tak jakby odrzucić ofertę Barcelony i pójść do Atletico

@everlast tyy może im Nuneza podsunąć?

2 polubienia

Liverpool też był gotowy ja odpalić, ale Zubi nie chciał się ruszać. W każdym razie, debilny ruch i też świadczy o jego mentalności. Nie ma w sobie tej iskry bycia mistrzem. Dla nas nawet lepiej, bo Gravenberch zjada go bez problemu.

Mamy teraz inne pozycje do zabezpieczenia.

A, nie wiem czy wiesz, ale zawodnicy dołączają do klubu 1 lipca, także o jakim ogrywaniu piszesz? :sweat_smile:

@Loku64 uważam, że po prostu nie ma co płakać nad nim. Pewnie bym się cieszył, gdyby dołączył w tamtym roku, ale teraz jest mi zupełnie obojętny.

@Loku64 całkowicie się zgadzam :+1:

1 polubienie

Przede wsaystkim Sociedad gra teraz slabszy sezon, niewiadomo, czy zakwalifikują się do Europy, do tego odchodzi ich wieloletni trener. Niewiadomo też, jak mocno się o niego postaraliśmy, bo w sumie Arsenal już przed nami się po niego zgłaszał, a kupują go dopiero teraz.

@FranekDolas nie ma co plakac, bo mistrza zdobyliśmy, a on mógłby nie wskoczyć od razu do drużyny i grać jak Graven na początku sezonu. Więc może brak tego transferu na dobre nam wyszedł.

Może to właśnie chodzi o to, że nie jest gotowy na jakąś mega presje? Imo obecnie ponoć spogląda na niego Real Madryt, wcześniej Liverpool i Bayern. No nie rozumiem gościa

2 polubienia

Dla nas bardzo dobra informacja. Arsenal po raz kolejny wydaje krocie i kupuje zawodnika na pozycję która ma dość dobrze obsadzona, a na pozycjach gdzie ma zawodników na poziom środka tabeli cisza. Na pozycje 6 kupili za nieale pieniądze w zeszłym roku już merino. Teraz kupują zubiego. Na lewym skrzydle gra średni do bólu martinelli i trosard a na ataku 2 greckie tragedię w postaci Jesusa i havertza. Dodatkowo odegard nie ma nikogo na swoje miejsce a ten sezon miał żałosny.
Nam jego brak transferu wyszedł na dobre. Mistrzostwo zdobyte Graven wszedł 3 półki wyżej, a 60m można teraz wydać tak jak Arne z hughesem uznają za stosowne mając większy obraz siły drużyny i jej braków.

Dla Martina żadna zmiana. W realu nie wygrywał i tu też nie będzie.

2 polubienia

Może to panic decision. Wcześniej odmawiał mega topowym ekipa bo wiedział że ma jeszcze czas a samo sociedad się rozwija.
Teraz real wydaje się zwijać, a dla niego to ostatni gwizdek i woli dać sobie szansę na “próbę” gry o najwyższe cele.

Taki transfer potwierdzał by też to że medialne pogłoski o tym kto to gdzie nie idzie itp musi być często wielką bujda bo aż ciężko uwierzyć że gdyby agent dostał jakiś sygnał że real bd po niego szedł to Hiszpan by nie zaczekał.

1 polubienie

Merino go przekonał, że gra na 9 to jednak spoko sprawa, a z kilkoma lewymi obrońcami na boisku to już w ogóle zajebista gierka

8 polubień

Mam nadzieję, że chociaż odchodzi do Arsenalu, nadal będzie wstawiać memy na tym forum

1 polubienie

Arteta przemianuje go na lewą obronę

1 polubienie

Tylko, żeby nam Isaka nie podebrali bo wtedy będzie ból tyłka

1 polubienie

Dokładnie. Przecież były newsy, że odrzucał już praktycznie wszystkie oferty wcześniej. Grał z sociedad w eurpo. Teraz gdy widmo braku tych rozgrywek i słabszych czasów zaczyna pojawiać się w san sebastian to i zubimendi chce iść dalej. Wybrał arsenal bo naszej oferty już nie ma.
Swoją drogą, czy nie chcielibyście aby trent też taką lojalność okazał liverpoolowi? On nie wygrywając nic odrzucał oferty, a trent?

@sebzie. To źle czujesz…

1 polubienie

Teraz już całkiem serio czuję, że tak będzie wyglądał nasz skład podstawa + rezerwa w przyszłym sezonie.

2 polubienia

Powiem tylko jedno - Londyn >> Manchester > Liverpool. To jest niestety spora bolączka, a zapewne i warunki na kontrakcie dostał lepsze od Arsenalu nim mu proponowaliśmy.

To, że sportowo NA TEN MOMENT jesteśmy lepsi i projekt wygląda lepiej nie znaczy, że teraz nie odjebiemy szopki jak ostatnio po mistrzostwie i po odejściu Trenta zostaniemy np. z Bradleyem i Gomezem, na LO ściągnięmy zmiennika Robbo, a nie do pierwszego składu (o czym już nawet mówiono :joy: ) i pytanie co z innymi pozycjami. No i to Hiszpan. Uwierzcie mi, piłkarze nie śledzą całej Europy jak grają, co się tam dzieje w lidze itd., widzi że Arsenal doszedł do półfinału LM, a my odpadliśmy w 1/8, no to możliwe, że działa bardziej impulsywnie plus nie wiadomo czy my TERAZ go chcieliśmy, przecież jest Graven,a my wcale nie potrzebujemy poszerzać kadry o odpowiednich zawodników. Równie dobrze gdybyśmy chcieli, to może i nam by się udało TERAZ ściągnąć, a rok temu ani my ani Arsenal by nie dał rady?

1 polubienie

4 polubienia

No wlasnie czy to jest sens wydawac 60baniek na goscia co bedzie glownie rezerwowym? Wydaje mi sie, ze jesli przyjdzie pomocnik to za 30-40.
Chyba, ze sprsedamy Elliotta to ktos drozszy.

1 polubienie

Przecież ten Zubimendi już kilka razy w swoim życiu udowodnił, że on ma gdzieś ambicje sportowe, puchary, osiągnięcia. Odrzucił Real, Barcelonę, nas, a teraz idzie do Arsenalu, bo ma tam trenera z Hiszpanii i znajomego Merino. To ten typ człowieka, który źle by się czuł w obcym miejscu bez żadnej znajomej osoby wokół. On ma Arsenal wypisany na twarzy, nie ma zawodnika bardziej pasującego do nich. Rok temu to też była taka lampka przy jego potencjalnym transferze do nas, można było na początku przymknąć oko i uznać, że czekał po prostu na odpowiedni czas i klub. No ale jak kolejny topowy klub olał w okolicznościach jakby chorował na borderline to… no sorry, trzymać się z daleka od wydawania pieniędzy na tego człowieka. Całe szczęście, że po niego nie wróciliśmy. Chcę widzieć w Liverpoolu piłkarzy ambitnych pragnących wygrywać najważniejsze trofea. Jednak Gravenberch musi dostać jakiegoś dobrego zawodnika do rotacji, któremu Slot będzie ufał. Nie Endo na 10 minut. Inaczej znów na wiosnę będzie kaplica i będziemy wyglądać jak w dwumeczu z PSG.

4 polubienia

Jestem przekonany że nasza zeszłoroczna oferta za Zubimendiego jest już po prostu nieaktualna. Sytuacja się zmieniła, teraz potrzebujemy solidnego zmiennika dla Gravena a 60m za zmiennika to nie u nas. Może zresztą nikogo nie kupimy i będziemy liczyć na zawodników których mamy że dadzą radę zastąpić Holendra w razie potrzeby.

3 polubienia

Myślę że w sezonie w którym gra się blisko 60 meczy to przydałby się taki zawodnik. Raz mógłby grać za Gravenbercha a raz za Mac Allistera. Jak dalej na ławce będzie siedział Endo to Holender na wiosnę znów będzie oddychał rękawami. Przecież zarówno w obecnym jak i w poprzednim sezonie wyraźnie osłabliśmy na wiosnę. Ewidentnie widać że brakuje jakościowych zmienników na niektórych pozycjach

1 polubienie

Ciekawych piłkarzy na tą pozycję to jest od Groma. Wszystko rozbija się o chęć wydania pieniędzy. Myślę że taki Kokcu wcale nie były gorszym transferem.