IMO to jeśli chodzi o pomocnika, to biorąc pod uwagę przewijające się w kontekście Liverpoolu nazwiska, to najsensowniejszy wydaje się być Stiller. Mając w składzie Gravenbercha nie szedłbym w kupowanie zawodnika o takim samym profilu, tylko pokusiłbym się o ściągnięcie kogoś, kto grając obok niego lub wchodząc za Ryana/Alexisa/Szoboszlaia będzie w stanie dać coś innego, a nie być zmianą 1:1.
Coś te statystyki się nie zgadzają w przypadku Kokcu. On zagrał w tym sezonie prawie 2500 minut w samej lidze portugalskiej. To byłby też świetny wybór, zna Slota i jego myśl szkoleniową. Tylko, że to bardziej 8/10, niż 6.
Jeśli pójdziemy po Stillera i dodatkowo dorzucimy Cherkiego i Kokcu, to pomoc będzie bardzo mocna i długowieczna. Spójrzmy:
6: Gravenberch, Mac Allister, Stiller, Endo^
8: Gravenberch, Macca, Kokcu**, Jones i Szoboszlai
10: Szoboszlai, Mac Allister, Cherki, Kokcu** i Elliott^
^ jeśli zostaną
** raczej nie wierzę w transfer trzech pomocników. To taka wersja optymistyczna. Najważniejsze jest zapewnienie wsparcia dla Gravenbercha.
Hato jest rozpatrywany jako potencjalny następca VVD a nie Robertsona. Ze swoich źródeł wiem że tak właśnie jest. Ostatnio jak to tutaj napisałem to prawie mnie pozabijali niektórzy śmiechem. No więc proszę macie potwierdzenie.
Bez sensu przeciez to sa dwie rozne pozycje.
Bo heatmapie z tego sezonu nie wyglada na stopera dlatego wszyscy pewnie sa w szoku.
W tym sezonie gra jako lewy obrońca ale na radarze klubu jest od czasów juniorskich i od tego czasu większość grał na stoperze. Ja wiem że on nie ma warunków fizycznych jakby niektórzy chcieli i stad pewnie większość zakłada że gra obecnie na lewej stronie bo tam może lepiej pokazywać swoje atuty. Otóż uniwersalność Hato to jego podstawowa zaleta ale primary position dla niego to wciąż pozycja DC nie DL.
Update: @Ferdek_9 dokładnie o to chodziło.
To ciekawe . Jezeli z powodzeniem moze grac na tych dwoch pozycjach to powinnismy tym bardziej go kupic plus Kerkez i mamy to
co to jest DC i DL?
swoją drogą to ciekawe jak ze skocznością, bo z tym 182 to w Anglii by musial miec dobry timing. Ake jakos nie bez powodu gra w city z boku a nie na środku.
Zgaduje, ze chodzilo o srodkowego obronce (defensive centre back) i lewego obronce (defensive left back)
Napoli złożyło zapytanie o Darwina Nuneza.
[Matteo Maretto - Relevo]
Gyokeres z klauzula 70 mln euro. Brałbym, fizycznie potwór i dorósł do bycia gwiazdą.
IMO lepszy wybór niż Isak.
To byłoby coś pięknego, zgarniamy Gyokeresa Arsenalowi, Isak zostaje w Newcastle, a Nunez do Arabii.
Arsenal w ostatniej chwili idzie po Jimeneza z Fulham.
Możesz mieć rację, ale to by zaprzeczał naszym wcześniejszym wyborom i dlatego wątpię. Liverpool jako stoperów lubi gości dominujących fizycznie vvd konate quansah matip i teraz mega zainteresowanie huijsenem. Hato bardziej przypomina rolę jaką w Arsenalu pełni timber. Czyli bok a środek na wszelki wypadek.
Oczywiście wiem z wymieniliśmy trenera dlatego mówię że możesz mieć rację, ale wątpię.
Potrzebny nam ktoś kto będzie rotował z macca i gravenem a nie gracz na ławkę na puchar ligi, ktoś kto będzie mógł grać obok macca i ryana w podstawie . Przykładowo w pierwszym meczu gra mac i graven, w drugim mac i zubi, w w trzecim zubi i graven. Jest świeżość jest. Oczywiście można to modyfikować w zależności od rywala a zubi to przykład może być Stiller. Podobnie bym widział rotację w obronie między Virgilem, Konate i Hiszpanem z wisienek a Quansah do wisienek na wypożyczenie jeśli by chcieli.
Dani Olmo może błyskawicznie odejść z Barcelony, która wysłucha za niego propozycji w wysokości minimum 70 milionów euro
Finanse klubu tego wymagają…
El Nacional
Ciekawa opcja tylko te 70 mil
już były głosy że nie opłaca się podpisać de bruyne za darmo, bo sporo zarabia i łapie kontuzje. po co nam to samo, w dodatku płacąc 70mln? już lepiej tego mastantuono brać i liczyć że zostanie nowym maradoną (a może nowym mac allisterem)
Grajek super, ale równie super łapie urazy. Keita v2. nam nie jest potrzebny
Co okienko łączą nas z kimś z Barcy, bo Barca potrzebuje kasy, albo nie ma miejsca zarejestrować. Wieczne bzdury, można ignorować. Bo jakoś zawsze Barca zdąży sprzedać jakiś szrot na koniec okienka, albo dodać kolejną dźwignię finansową, w postaci sprzedania nerki kolejnego pracownika, czy coś.
Wygralismy ligę zdrowiem, nie sądzę żeby ktoś podjął takie ryzyko.
Zapominasz o Szobo, który wydaje się być kluczowy dla naszego pressingu. Macca i Graven to nie są biegacze.
Macca potrafi mieć takie mecze że jest wszędzie i znacznie bardziej jest aktywny, niż Szobo. Właśnie to w nim jest wyjątkowe, że mimo sporej inteligencji boiskowej i świetnej techniki użytkowej, jest on dodatkowo “pracusiem”.
Np. w Lidze Mistrzów ( Uefa zbiera te dane i są łatwo dostepne) średnio biegali tyle samo.