Rozważania transferowe (dyskusja)

Olmo jest wychowankiem który kocha Barce i chce tam grać. Trzymam kciuki żeby to się udało i żeby skupił się a laniu klubu w którym będzie grał wychowanek nie chcący grać w swoim klubie

1 polubienie

Zdecydowaniem się z tobą zgadzam moim zdaniem najlepsza opcja byłby Wharton z crystal ale on może być za drogi.
Jeśli dodatkowo kupilibyśmy kogoś kto naprawdę może grać na 10 i skrzydle jak np rodgers lub cherki to dzieki takiej uniwersalności nie grzali by ławy jak np chiesa kiedy

I taki środek
Graven maca szobo stiller Jones cherki
I skrzydła
Gakpo cherki salah chiesa

Wyglądało by to całkiem dobrze.

Ten Cherki zawsze mnie zastanawiał, czy on będzie dobry, czy nie. O jego talencie się pisało od dawna, ale tez wypominało mu sie częsty brak zaangażowania i swobodne podejście do treningów/dyscypliny. W tym sezonie jakby wszedł na wyzszy level, łapiąc naprawdę fajne liczby.
Tak w sumie przeglądając jego statystyki, to zauważylem, że jego zanotowany najszybszy sprint w Europie, jest niższy od naszego Elliotta, a tu się zarzuca Harveyowi, że jest po prostu wolny.
W defensywie nadal Cherki wygląda słabo, natomiast jego bycie pod grą wygląda po liczbach na prawdę dobrze.

na fb ref można sobie posprawdzać, wydaje mi się że u nas może sie nie sprawdzić, bo raczej nie szukamy zawodników o takiej charakterystyce, ale w lidze hiszpańskiej, włoskiej, lub np w NUFC( brak kreatywnego skrzydłowego, w sumie oprócz Gordona to brak skrzydłowego na poziomie top 5). może zrobić karierę

Dokładnie jestem tego samego zdania że powinniśmy kupić jakiś nieoszlifowany diament z ligi brazylijskiej lub argentyńskiej tak jak robią to kluby pokroju Realu, Chelsea, City. Franco Mastantuono kto wie może kiedyś będzie nowym Messim. Tylko pytanie czy to zgrywałoby się z modelem prowadzenia klubu przez FSG. Kupić takiego gracza i ogrywać na wypożyczeniu.

Cherki bym brał w ciemno :grin: Drybing podanie ma znakomite i cena nie jest wygórowana :grin:

Na to okienko myślę że przystępnej cenie to Kerkez Frimpong i Cherk :grin: 120 mil zmieścimy się :grin:

Chciałbym jeszcze Mohammed Kudus ale nie możliwe :grin:

Konate odejdzie w 2026 roku jako wolny zawodnik do prześcieradeł. Ostatnia szansa by wziąc za niego jakies pieniadze pojawia sie w to lato.

Jakby mial przedluzyc to by przedluzyl, gosc czeka bo wie ze zaraz znowu sobie zagra z Arnoldem. Dodatkowo wakat sie wolny robi na ŚO u nich, nie ma kto grac przeciez, wiekszosc to łamagi.

Mentosem xD

-"Zubi, bedziesz moim mentosem?
-“Ale jakim?”
-“Wieloowocowym”

2 polubienia

Martwi mnie to, że prawdopodobnie nie kupimy nikogo do pomocy. Mimo wszystko liczyłem na to, że wrócimy po Zubimendiego i w jakiś sposób będzie nowym mentosem dla Bajceticia jak Thiago wcześniej. No trudno

to mój standardowy żart. Specjalnie to przekręcam

Pytanie odnośnie nowej 9 Potencjalnie w spekulacjach przewija się Sesko nie oglądam Lipska Czy to jest gracz na miarę naszego klubu ? a może Openda ?

Zaden Sesko. Kto to w ogole jest? A no tak, ten co w zeszlym roku dal awans Realowi Madryt, spierdolil co mial spierdolic. Nie chce goscia tutaj.

Zadnych grajkow z Lipska. Juz przeplacilismy za Szobo. A Sesko czy Openda nie sa warci tej kasy.

Chcemy 9? Czas wysupłać hajs na Isaka albo Argentynczyka z Atletico, a jesli nie chcemy wysupłać to bierzmy Kanadyjczyka z Lille za darmo, bo bedzie na tym samym poziomie co Sesko czy Openda.

3 polubienia

Arsenal klepie tego zubimendiego, nie mam pojęcia po co im on ale nie mój interes, jak donosi Niemiecki Bild, Hugo jakiś tam który ma zostać dyrektorem w City ma rozpocząć rozmowy z tym Etikete czy jak on tam miał ze Stuttgardu w sprawie gry dla City, także Liverpool niech lepiej się spieszy z tą 9-tką, bo nie żeby coś ale w Isaka nie wierzę mimo że to mój mokry sen, to wątpię że LFC wydupi 100 mln na jednego zawodnika, chociaż na Nuneza rzucili groszem i mam nadzieję że nie zobaczę już tego gościa w koszulce LFC, miłej niedzieli!

Etikete gra w Frankfurtu a nie Stuttgart :laughing:

Kanadyjczyk za darmo brzmi rozsądnie wtedy będzie więcej kasy na obronę plus może Dm żeby Graven czasami sobie odpoczął .Jak Henry rzuci kase na Isaka albo Alvareza to naprawdę powinni go wynieść na ołtarze :grinning:

Konate to powinien dostać ultimatum. Albo podpisze do końca czerwca, albo w lato sprzedaż. Madryt już zagiął na niego parol, a on pewnie, jak Arnold, ma już mokro, żeby trafić do tego cyrku z debilami. Szczerze jestem nim zawiedziony. Wyglądał na porządnego chłopa.

8 polubień

taki tu jest hajp na niego, a jakby zaczął grac to zaraz by się zaczęła jazda, że karakana 1.7 kupilismy na środek ataku :smiley: skoro do Joty są pretensje, że jest za mały, a ma 1.78

1 polubienie

Wy tu gadu gadu o napastniku a najwiekszy problem jest obrona xD W tym sezonie Lewa strona przeciekała. Nie licząc że Trend odszedł :unamused:

Dla nas priorytet jest kupno LO i PO.

Ja tu widzę kerkeza i Frimponga mieścimy się w 80 mil.

Środek obrony Konate sprzedać jeśli nie przedłuży kontraktu :grin: i poszukać kogoś z sensem.

Co do dalszych pozycji. To Cherki też jest w przestępnej cenie :grin: i ja bym postawił na niego.

Co do ataku :grin: Szukacie typowej 9. A ja bym wolał firminio 2. Kudas dla mnie jest takim graczem :grin: Alvarez tez bym chciał :grin: Ale ciężko będzie go z Atletico wyciągnąć :face_with_raised_eyebrow:

To tylko moje zdanie.

Owen, Fowler, Aguero są niscy i dawali radę, własnie szybkością, zwrotnością, sprytem. Jota ostatnio jakiś mało sprytny jest :smiley:
Co do Alvareza to wydaje się transfer niemal nierealny, Atletico sporo za niego dało i raczej będą chcieli znacznie więcej, niż sami dali, a my nie wydamy na niego 100 baniek

Jako rezerwowy jak najbardziej ale jako głowna strzelba brzmi biednie

Zdecydowanie nie przerasta ligi umiejętnościami.

Ciul że karakan. w PL zjadał wszystkich, karcił nas niemilosiernie. Kazdy go zna i wie co potrafi. Pewna jakosc i przetestowana w warunkach PL. Mokry sen jak dla mnie.

I nie musi raczej. Wielu zawodnikow z tej ligi doznawalo boomu formy i rozwoju chwile po odejsciu z niej. Cavaminga idealnym przykladem. Sesko czy Openda tez nie przerastaja Bundesligi, wiec nie widze sensu przeplacac za podobnej jakosci zawodnikow. Tez nie wiadomo czy Kanadyjczyk nagle nie odpali w PL.

Noo, Kudus w tym sezonie rozwala system. 4 bramki w lidze. On byl fajnym grajkiem za 45 milionow funtow gdy odchodzil z Ajaxu, a teraz WHU chce za niego pieniadze nieadekwatne do formy i jakosci.

ale mi nie musisz tłumaczyc, ja o tym pisałem wielokrotnie, że u nas najlepsi mieli ponizej 182 :smiley:

Alvarez – brzmi niemal surrealistycznie Grając w City, regularnie nas karcił, bez litości. To sprawdzony zawodnik na boiskach angielskiej Premier League – zdobywał tam mistrzostwa z Manchesterem. W zeszłym roku przeniósł się do Madrytu, ale pojawia się pytanie: czy chciałby wrócić do APL?

Jeśli ma ambicje i głód sukcesu, dobrze wie, że w Anglii mógłby osiągnąć naprawdę wiele. Hiszpania to bardziej chill – słońce, plaże i trzy drużyny bijące się o tytuł. W Anglii konkurencja jest brutalna, ale właśnie to może być dla niego magnesem.

Mimo że to transfer jak z mokrego snu, sprawa nie jest całkiem oderwana od rzeczywistości. Kluczowe mogą być pieniądze: wysoka tygodniówka i kwota wykupu rzędu 130 milionów euro mogłyby otworzyć drzwi.

1 polubienie