W jednym dniu mamy pewnych dwóch prawych obrońców, brawo ![]()
I widzisz Trent, prawych obrońców mamy na pęczki ![]()
Nooo to Frimpong jest nasz. Here we go!
https://x.com/FabrizioRomano/status/1923763873112277429?t=aA_f6HsuM49ELwOnxillXQ&s=19
pora zmienić profilowe na prawego obrońcę z prawdziwego zdarzenia!
@MG75 chodziło o profilowe gingera, nie wpadłbym na frimponga na głównej
Niech ktoś założy temat o Frimpongu.
Po kolei… Nie ma oficjalki, nie jest naszym piłkarzem, na razie info od dziennikarza.
@kuba000 profilowe z Mo nie do ruszenia na razie.
Mamy 2 prawych obrońców. Ciekawe czy Gomez pójdzie na sprzedaż.
A weź, on jest dalej cienki, fizycznie zwłaszcza zero nadrobił do tego, jak u Nas wchodził, a robią nam z niego super zawodnika na miarę chociażby Elliota czy Endo. Tyle z niego pożytku byłoby co z Leivy pod koniec kariery, gdy nam notorycznie stwarzał zagrożenie faulami przed polem karnym. Zagrał podobno jeden dobry mecz, którego nie oglądałem i zrobili z niego chvj wie kogo. Pomijam fakt, że oglądanie tej drużyny to mocny vibe ekstraklasowy, a czytałem że oni przed jego przyjściem Bajceticia w miarę sobie radzili - sprawdziłem, mieli sporo zwycięstw na przestrzeni października i grudnia, a od kiedy wystąpił Stefan w lutym, to całe dwa mecze wygrali XD mocno nim rotują, bo raz 90min, potem 2x45min, no jak on sobie w kolejnym klubie nie radzi na tym poziomie, to będzie naszym zbawieniem.
Zawodnik idący do Liverpoolu z takiego klubu powinien być chociaż wyróżniający się, a on przykładowo z Valencią to grał jak dziecko we mgle. Sprzedać jak ktoś da te 5mln i co najwyżej zostawić spory % odsprzedaży (bo odkupu nie trzeba, tu nie widzę potencjału). Już wolałbym zaryzykować z Jobe Bellinghamem, bo to kocur był w Championship i to mimo tego, że końcówka sezonu ligowego dużo słabsza. Jeśli to prawda, że BVB kręci się wokół niego za 30mln, to przechwycałbym jak mentzeniak wyborców nawrockiego XD
Jedynie problem widzę w tym, że on potrzebuje gry, w tym sezonie rozegrał minutowo ponad 40 meczów, u Nas widzę problem, by rozegrał w minutach ponad 20, zwłaszcza przy tym, że jak Arne usra się na coś, to nie ma przebacz (patrz Chiesa). Z drugiej strony on ma talent, kto wie czy nie na poziomie Juda (ale tu mi ciężko powiedzieć, bo nie oglądałem Birmingham) i nie chciałbym by kolejny świetny zawodnik z Championship nam przeleciał koło nosa. Zwłaszcza, że on wszystkie trzy pozycje w pomocy potrafi obskoczyć.
Dlaczego środkowy obrońca miałby odejść po sprowadzeniu prawego obrońcy?
Kerkeza poproszę a później cherka albo Wirtz ![]()
Prawy czy środkowy bez znaczenia… Gomez jest do odstrzału, bo pożytku z niego żadnego
Dokładnie. Ktoś młodszy i przede wszystkim zdrowy by się przydał za niego. Za tydzień skończy 28 lat a w tym sezonie rozegrał 9 spotkan
Co do Wirtza to ma się zadeklarować do końca przyszlego tygodnia co do swojej przyszlości, przypomnę że on miał już uzgodnione warunki kontraktu z Bayernem, do ustalenia była kwota transferu z Aptekarzami. W Lipsku w związku z brakiem pucharów szykuje się spora wyprzedaż i idę o zakład, że 1 zawodnik stamtąd do nas trafi. Z dwójki Sesko - Simons wolałbym zdecydowanie holendra, mimo że potrzebujemy napastnika to jednak Xavi ma sufit znacznie wyżej, jest zawodnikiem bardzo wszechstronnym i kreatywnym. W tym sezonie zrobil 11g/8a mimo że Lipsk grał ogólnie padakę, a w zeszlym 10g/15a. Może obskoczyć kilka pozycji, więc raczej bylby to transfer za Diaza, do rywalizacji też z Szobo.
Balon z Wirtzem szybko pęknie, i Bayern i City będą chcieli szybko zamknąć temat z uwagi na KMŚ.
No i klasa, to mi się podoba, mamy braki na PO to lecimy pyk pyk pyk i już podpisany. Martwię się trochę o to że w defensywie tuzem nie jest ale myślę że szybkością nadrobi
Glen Johnson ma propozycje na lewą stronę obrony ![]()
Napastnik włoskiego klubu Bologna na radarze
I mój faworyt kosztem Wirtza
Ciekawe czy artykuł na głównej o mianowaniu Diaza napastnikiem zwiastuje, że po sprzedaży Nuneza nie kupimy nikogo drogiego na jego miejsce a on zasponsoruje nam Frimponga, Kerkeza i może jakiegoś mało znanego napastnika?
Ale zakładając, że Diaz będzie grać na tej 9. To mamy zostać z Jota tylko jak backup? No kurde, chyba nikt nie wpadł na ten pomysł. No chyba, że ewentualnie Salah będzie grać na szpicy a frimpong na skrzydle. Ale nie. Musi przyjść klasowa 9 do pierwszego składu. Jedno co widać, to to, że Slot faktycznie chce mieć 2 zawodników na każdą pozycję. Mamy, Diaz/Gakpo- Jota/Nunez- Mo/ Chiesa. Pomoc podobnie było a w obronie no był tylko Quansah, ale Dijk był jak Mo. Nie potrzebował niego na zastępstwo.
@madman99. Zgoda, tylko zauważ, że z ofensywnych graczy tylko Gakpo miał dłuższy pauze przez uraz, a i w końcowej fazie sezonu zabrakło nam już ognia i sił w walce o więcej. Tak więc przy odejściu Nuneza stracimy jeszcze dodatkowo szans na rotacje. Jakości i liczb nie stracimy, ale zawsze ten Nunez coś wszedł i zluzował pozostałych.
Chiesy nie liczę bo 99% że odejdzie w te lato też.
A znowu grać bez klasowej 9 w ataku? To już zamiast szukać klaoswych ofensywnych piłkarzy do gry na fałszywym napastniku to już lepiej szukać napastnika.
Ja nie jestem zwolennikiem gry z piłkarzami na nie swoich pozycjach. Diaz jest skrzydłowym. Tak samo jak pozostali o których piszesz to sa ofensywnie pomocnicy i wykończenia nie mają we krwi. A z zespołami które murują potem brakuje opcji.
Byłoby dobrze żeby w pomocy była lepsza jakość. Bo jednak Endo na rezerwie wygląda dość słabo
Ehhhh… Ciężko coś napisać.