Rozważania transferowe (dyskusja)

Ja w sumie nie zdziwie się, jeśli po odejściu Nuneza jeszcze rok poczekamy na nowego napastnika poszukując tego right playera. W sumie w tym sezonie Nunez i Jota byli głównie rezerwowymi a jednak natrzaskaliśmy sporo bramek. Kto wie czy nie przyjdzie własnie jakis wszechstronny, ofensywny pomocnik typu Simons,Cherki czy nawet Wirtz i będzie grał false 9 taką bardziej wycofaną, a do przodu wypchnięci byliby Salah i Diaz/Gakpo. Za rok, dwa ten nowy móglby zając pozycje Diaza czy Salaha na którymś z boków ataku. Kolejna sprawa jest taka, że po odejściu Trenta i w perspektywie kilku lat Salaha nasz departament kreatywności będzie potężnie osłabiony i prędzej czy później będziemy potrzebować jakiegoś pomocnika który stwarza dużo sytuacji i notuje dobre liczby.

1 polubienie

Skończ pierdo… i zacznij wierzyć w Nasz klub i jego aspiracje! Bayern nie zapłaci za Wirtza 150mln€. A sam Wirtz raczej wątpię że wybrałby jakieś gowniane City.

Tylko ile mamy na rynku klasowych 9? Isak, Alvarez nie do wyjęcia. Pozostali Cunha, David (podobno już po słowie z MU i Napoli). Joao Pedro to znowu nie jest typowa 9. Openda? Chyba już 26 lat, wąptie żebyśmy wybulili kupe kasy za zawodnika powyżej 25-26 raczej będziemy celować w jakiegoś młodszego tym bardziej mając kilku doświadczonych graczy w ataku. W zasadzie lista zawęża nam się do 3 nazwisk Ekitike, Sesko i Samu z Porto o którym z resztą jest cichosza. Każdy to kot w worku i za każdego trzeba będzie wybulić 70- 80 mln a za Ekitike może nawet i jeszcze więcej, z resztą Eintracht zagra w LM i na siłe nie musi nikogo sprzedawać. No i więc nie zdziwie się jak poczekamy bo w tym jesteśmy najlepsi na świecie.
Edit. Jeszcze dodam, że te 28 goli Salaha nie wzięlo sie z niczego, Nunez zmarnował w tym sezonie tylko 8 a nie 27 setek jak w zeszłym więc liczby przejęli inni.

5 polubień

A co chcesz napisać ? Prawda jest taka że Slot nie widzi potencjału w Japończyku i mu nie ufa. Grał u niego ogony chociaż Gravenberch był przemęczony i nie miał siły biegać w niektórych meczach.

1 polubienie

Od początku kariery Endo wyglądał tu źle. Slot od początku go odstawił na boczny tor czym zyskał w przeciwieństwie do Jurgena. Używał go naprawę w ostateczności. Japończyka powinniśmy sprzedać jak się uda. I szukać nowej 6 takiej która charakterystyką pasuje do Gravenbercha.

2 polubienia

Ja z kolei czuję, że Wirtz jest wykorzystywany przez Liverpool tak samo jak Liverpool przez Leverkusen, tj. to są zwykle plotki, by a) “złagodzić” negocjacje z prawdziwym celem The Reds b) Wyciągnąć od Bayernu jak najwięcej.
Liverpool od razu wycofał się z walki o Huijsena, gdy ten zadeklarował że chce do Realu, a plotki o Wirtzie nie cichną, ale nie ma konkretów, dlatego tak pomyślałem. No i oczywiście dochodzi doświadczenie z przeszłości. Zawsze dużo szumu NT. Dużych nazwisk, po czym ściągamy niespodziewane nazwisko i wychodzimy na tym podwójnie lepiej, bo i cena niższa i zawodnik okazuje się lepszy niż się spodziewano.

No ciężko się nie zgodzić z Toba w sumie. Tylko grać bez napastnika nie jest ryzykiem? Sami wiemy, że u nas ze skutecznością jest różnie a nie dokładając napastnika umiejącego kończyć akcje jeszcze bardziej się ograniczamy. Kurde, no faktycznie napastnik w te okienko może się okazać problematyczny. Fakt, że Lfc umie wynajdywać piłkarzy, ale pytanie jak mówisz, kogo, jak inni z wyżej wymienionych to koty w worku.

Kolejna sprawa ilu napastników w tym sezonie potencjalnie dostępnych zaliczyło bardzo dobry/ wybtny sezon jak choćby Nunez w Benfice tak, że z miejsca teoretycznie powinien zagwarantować gole. Można w zasadzie dopisać jedynie Gyokeresa, który ma drugi znakomity sezon w Sportingu. Tyle, że za chwile stuknie mu 27 lat i nie uwierzę, że dalibyśmy za niego potęzną kasę, co więcej chyba w najbliższym czasie będziemy omijać rynek portugalski z daleka.

1 polubienie

Rozsierdził się.

11 polubień

W zasadzie prawda. Jedynie pominąłeś Osimhena który nie dość, że jest sprawdzonym nazwiskiem to jeszcze nie powinien być przesadnie drogi. Sesko, Ekitike, Joa Pedro wyglądają mi na flop alert w stylu Nuneza. Openda być może okaże się one sezon wonderem. Nic nie pokazał na razie takiego, żeby blokować nim ewentualny transfer kogoś lepszego w przyszłości (jak Nunezem przez ostatnie 2 okienka). Z tej listy twojej no to w kolejności Isak (ze 150 mln wydatku), Alvarez (ze 100 minimum) i Cunha wyglądają na fajne transfery. Reszta a idi na h*j

Gdyby jakimś cudem, udało się ściągnąć Niemca no to można sprzedawać Nuneza i nikogo nie ściągać już do ataku. Ba, nawet można jeszcze opchnąć Chiese albo Jotę. W zasadzie 6 napastników to za dużo imo. Zawsze ten 6ty będzie robił za takie niechciane dziecko. Raz mieliśmy idealne bogactwo na ataku za czasów Jurgena jak grał u nas jednocześnie Salah, Mane, Firmino, Jota i Diaz. Origi robił za niechciane dziecko. Teraz niechcianym dzieckiem jest Chiesa. Po co takiego gracza trzymać? Rozwalać mu karierę i płacić tygodniówkę

1 polubienie

Jeżeli Huijsen zadeklarowal ze chce do Realu, to nawet jakby zarzad mial stawac na glowie, robic fikolki i obiecac, ze i 20% proszę pana sie znajdzie, 30% też może być, a i 50 proszę pana się znajdzie… to on i tak pojdzie do Realu… to proste, dlatego tez od razu go odpuscilismy. To nie FIFA. Pilkarz mial w tej sytuacji najwiekszy komfort wyboru.

1 polubienie

Wszystko wskazuje na to że sprawa z Wirtzem rozstrzygnie sie miedzy Bayernem, Bayerem a Liverpoolem. City nawet nie bylo w planach jesli chodzi o przyjazd rodziny Wirtza do Anglii.

Pewnie on i tak tu nie przyjdzie ale gdyby sie udalo…to wreszcie FSG pokazaloby ze ma jaja i ambicje na odpowiednim miejscu.

Wirtz dostał ultimatum od Bayeru. Do końca następnego tygodnia ma się określić czy zostaje czy odchodzi. Wczoraj mi to umknęło. Nie wiem czy było o tym tutaj

1 polubienie

No fakt pominąłem Osimhena który przechodząc do Turcji trochę wypisał się z poważnej piłki, w sumie niezły sezon 24 gole w dosyć słabej lidze, 3 więcej od Piątka. Tyle, że to Nigeryjczyk więc razem z Salahem wyleciałby na PNA, do tego w tym roku stuknie mu 27 lat, a de Laurentis będzie chciał odzyskać sporą część kasy którą za niego wyłozył. Większość twierdzi, że wyląduje w arabii bo leci na kasę, z resztą lubi ją rozrzucać po afrykańskich klubach albo spuszczać studolarówki w kiblu, bo coś kojarzę takie filmiki z jego udziałem, ogólnie tam u niego też nieco naj*bane w tamburynie jak u balotelliego. Chociaż pamiętam jak świetnie z Kvarą śmigali i rozbili ligę.

1 polubienie

Coś mi się nie chce wierzyć, że Bayern da za niego 150mln. Będzie ciekawie

W kwestii wirtza to czuję, że pójdzie do Monachium. Stawiam 80% Niemcy 20% Anglia. Obym się mylił, ale takie gwiazdy to nie w naszym stylu, nawet caicedo nas kiedyś olał.

2 polubienia

Długo bedziecie pisać nieprawdę z tym Caicedo? No ludzie. On był dogadany już z chelsea, chciał tam iść tylko chelsea nie chciał podnieść oferty, wtedy włączyliśmy się my zostając zachęceni przez agentów, po czym chelsea wkroczyła i przebiła naszą ofertę, to i więc wylądował tam gdzie chciał.
Ale lepiej pisać zdawkowo, że nas olał. Bo tylko liverpool jest najlepszym klubem do gry i życia i jak tylko kogoś chcemy to już innych klubów nie ma i zawodnik musi iść do nas
Nic mnie bardziej nie drażni jak takie głupie teksty…
Z Wirtz też może być podobnie, Bayern jest faworytem i od dłuższego czasu się piszę, że są najbliżej jego. To też będzie gadanie, że Wirtz nas olał?

3 polubienia

Obyśmy tutaj nie brali żadnego Sesko, to będzie flop na dzień dobry. Simons to co innego, przed nim jest świetlana przyszlość

Panowie nad czym tu się zastanawiać :wink:

1 polubienie