Ja w sumie nie zdziwie się, jeśli po odejściu Nuneza jeszcze rok poczekamy na nowego napastnika poszukując tego right playera. W sumie w tym sezonie Nunez i Jota byli głównie rezerwowymi a jednak natrzaskaliśmy sporo bramek. Kto wie czy nie przyjdzie własnie jakis wszechstronny, ofensywny pomocnik typu Simons,Cherki czy nawet Wirtz i będzie grał false 9 taką bardziej wycofaną, a do przodu wypchnięci byliby Salah i Diaz/Gakpo. Za rok, dwa ten nowy móglby zając pozycje Diaza czy Salaha na którymś z boków ataku. Kolejna sprawa jest taka, że po odejściu Trenta i w perspektywie kilku lat Salaha nasz departament kreatywności będzie potężnie osłabiony i prędzej czy później będziemy potrzebować jakiegoś pomocnika który stwarza dużo sytuacji i notuje dobre liczby.
Skończ pierdo… i zacznij wierzyć w Nasz klub i jego aspiracje! Bayern nie zapłaci za Wirtza 150mln€. A sam Wirtz raczej wątpię że wybrałby jakieś gowniane City.
Tylko ile mamy na rynku klasowych 9? Isak, Alvarez nie do wyjęcia. Pozostali Cunha, David (podobno już po słowie z MU i Napoli). Joao Pedro to znowu nie jest typowa 9. Openda? Chyba już 26 lat, wąptie żebyśmy wybulili kupe kasy za zawodnika powyżej 25-26 raczej będziemy celować w jakiegoś młodszego tym bardziej mając kilku doświadczonych graczy w ataku. W zasadzie lista zawęża nam się do 3 nazwisk Ekitike, Sesko i Samu z Porto o którym z resztą jest cichosza. Każdy to kot w worku i za każdego trzeba będzie wybulić 70- 80 mln a za Ekitike może nawet i jeszcze więcej, z resztą Eintracht zagra w LM i na siłe nie musi nikogo sprzedawać. No i więc nie zdziwie się jak poczekamy bo w tym jesteśmy najlepsi na świecie.
Edit. Jeszcze dodam, że te 28 goli Salaha nie wzięlo sie z niczego, Nunez zmarnował w tym sezonie tylko 8 a nie 27 setek jak w zeszłym więc liczby przejęli inni.
A co chcesz napisać ? Prawda jest taka że Slot nie widzi potencjału w Japończyku i mu nie ufa. Grał u niego ogony chociaż Gravenberch był przemęczony i nie miał siły biegać w niektórych meczach.
Od początku kariery Endo wyglądał tu źle. Slot od początku go odstawił na boczny tor czym zyskał w przeciwieństwie do Jurgena. Używał go naprawę w ostateczności. Japończyka powinniśmy sprzedać jak się uda. I szukać nowej 6 takiej która charakterystyką pasuje do Gravenbercha.
Ja z kolei czuję, że Wirtz jest wykorzystywany przez Liverpool tak samo jak Liverpool przez Leverkusen, tj. to są zwykle plotki, by a) “złagodzić” negocjacje z prawdziwym celem The Reds b) Wyciągnąć od Bayernu jak najwięcej.
Liverpool od razu wycofał się z walki o Huijsena, gdy ten zadeklarował że chce do Realu, a plotki o Wirtzie nie cichną, ale nie ma konkretów, dlatego tak pomyślałem. No i oczywiście dochodzi doświadczenie z przeszłości. Zawsze dużo szumu NT. Dużych nazwisk, po czym ściągamy niespodziewane nazwisko i wychodzimy na tym podwójnie lepiej, bo i cena niższa i zawodnik okazuje się lepszy niż się spodziewano.
No ciężko się nie zgodzić z Toba w sumie. Tylko grać bez napastnika nie jest ryzykiem? Sami wiemy, że u nas ze skutecznością jest różnie a nie dokładając napastnika umiejącego kończyć akcje jeszcze bardziej się ograniczamy. Kurde, no faktycznie napastnik w te okienko może się okazać problematyczny. Fakt, że Lfc umie wynajdywać piłkarzy, ale pytanie jak mówisz, kogo, jak inni z wyżej wymienionych to koty w worku.
Kolejna sprawa ilu napastników w tym sezonie potencjalnie dostępnych zaliczyło bardzo dobry/ wybtny sezon jak choćby Nunez w Benfice tak, że z miejsca teoretycznie powinien zagwarantować gole. Można w zasadzie dopisać jedynie Gyokeresa, który ma drugi znakomity sezon w Sportingu. Tyle, że za chwile stuknie mu 27 lat i nie uwierzę, że dalibyśmy za niego potęzną kasę, co więcej chyba w najbliższym czasie będziemy omijać rynek portugalski z daleka.
W zasadzie prawda. Jedynie pominąłeś Osimhena który nie dość, że jest sprawdzonym nazwiskiem to jeszcze nie powinien być przesadnie drogi. Sesko, Ekitike, Joa Pedro wyglądają mi na flop alert w stylu Nuneza. Openda być może okaże się one sezon wonderem. Nic nie pokazał na razie takiego, żeby blokować nim ewentualny transfer kogoś lepszego w przyszłości (jak Nunezem przez ostatnie 2 okienka). Z tej listy twojej no to w kolejności Isak (ze 150 mln wydatku), Alvarez (ze 100 minimum) i Cunha wyglądają na fajne transfery. Reszta a idi na h*j
Gdyby jakimś cudem, udało się ściągnąć Niemca no to można sprzedawać Nuneza i nikogo nie ściągać już do ataku. Ba, nawet można jeszcze opchnąć Chiese albo Jotę. W zasadzie 6 napastników to za dużo imo. Zawsze ten 6ty będzie robił za takie niechciane dziecko. Raz mieliśmy idealne bogactwo na ataku za czasów Jurgena jak grał u nas jednocześnie Salah, Mane, Firmino, Jota i Diaz. Origi robił za niechciane dziecko. Teraz niechcianym dzieckiem jest Chiesa. Po co takiego gracza trzymać? Rozwalać mu karierę i płacić tygodniówkę
Jeżeli Huijsen zadeklarowal ze chce do Realu, to nawet jakby zarzad mial stawac na glowie, robic fikolki i obiecac, ze i 20% proszę pana sie znajdzie, 30% też może być, a i 50 proszę pana się znajdzie… to on i tak pojdzie do Realu… to proste, dlatego tez od razu go odpuscilismy. To nie FIFA. Pilkarz mial w tej sytuacji najwiekszy komfort wyboru.
Wszystko wskazuje na to że sprawa z Wirtzem rozstrzygnie sie miedzy Bayernem, Bayerem a Liverpoolem. City nawet nie bylo w planach jesli chodzi o przyjazd rodziny Wirtza do Anglii.
Pewnie on i tak tu nie przyjdzie ale gdyby sie udalo…to wreszcie FSG pokazaloby ze ma jaja i ambicje na odpowiednim miejscu.
Wirtz dostał ultimatum od Bayeru. Do końca następnego tygodnia ma się określić czy zostaje czy odchodzi. Wczoraj mi to umknęło. Nie wiem czy było o tym tutaj
No fakt pominąłem Osimhena który przechodząc do Turcji trochę wypisał się z poważnej piłki, w sumie niezły sezon 24 gole w dosyć słabej lidze, 3 więcej od Piątka. Tyle, że to Nigeryjczyk więc razem z Salahem wyleciałby na PNA, do tego w tym roku stuknie mu 27 lat, a de Laurentis będzie chciał odzyskać sporą część kasy którą za niego wyłozył. Większość twierdzi, że wyląduje w arabii bo leci na kasę, z resztą lubi ją rozrzucać po afrykańskich klubach albo spuszczać studolarówki w kiblu, bo coś kojarzę takie filmiki z jego udziałem, ogólnie tam u niego też nieco naj*bane w tamburynie jak u balotelliego. Chociaż pamiętam jak świetnie z Kvarą śmigali i rozbili ligę.
Coś mi się nie chce wierzyć, że Bayern da za niego 150mln. Będzie ciekawie
W kwestii wirtza to czuję, że pójdzie do Monachium. Stawiam 80% Niemcy 20% Anglia. Obym się mylił, ale takie gwiazdy to nie w naszym stylu, nawet caicedo nas kiedyś olał.
Długo bedziecie pisać nieprawdę z tym Caicedo? No ludzie. On był dogadany już z chelsea, chciał tam iść tylko chelsea nie chciał podnieść oferty, wtedy włączyliśmy się my zostając zachęceni przez agentów, po czym chelsea wkroczyła i przebiła naszą ofertę, to i więc wylądował tam gdzie chciał.
Ale lepiej pisać zdawkowo, że nas olał. Bo tylko liverpool jest najlepszym klubem do gry i życia i jak tylko kogoś chcemy to już innych klubów nie ma i zawodnik musi iść do nas
Nic mnie bardziej nie drażni jak takie głupie teksty…
Z Wirtz też może być podobnie, Bayern jest faworytem i od dłuższego czasu się piszę, że są najbliżej jego. To też będzie gadanie, że Wirtz nas olał?
Obyśmy tutaj nie brali żadnego Sesko, to będzie flop na dzień dobry. Simons to co innego, przed nim jest świetlana przyszlość