Rozważania transferowe (dyskusja)

Trzeba pamiętać że Slot przejmując klub nie dostał żadnych wzmocnień od klubu i musiał grać tym co odziedziczył po Jurgenie. A mimo to zrobił mistrza i całkiem dobrze mu poszło w innych rozgrywkach poza FA Cup (UCL wygrana faza ligowa, EFL Cup finał). Dopiero teraz zaczyna budować swoją autorską drużynę pod swoją taktykę i wymagania. Jeśli więc klub go w tym wesprze to zmian może być sporo a w przyszłym sezonie będzie ciekawie.

Diaz out - Wirtz in
Elliott out - Cherki in
Nunez out - ??? in

Tak może to wyglądać - może okazać się, że Wirtz nie wyklucza Cherkiego. Cherki to raczej nie jest zawodnik u nas do pierwszej 11-tki.

Może się też okazać, że dołączy Wirtz, a Diaz zostanie, wtedy Nunez będzie bez następcy. Cherki za Elliotta to sensowne rozwiązanie.

Co do pomocy (tej defensywnej) - wyobrażam sobie rozwiązanie takie, że nikt nie dołączy, choć gdyby udało sie uzyskac sensowne oferty za Bajcetica i Mortona to zagięcie parolu na Whartona mogłoby być możliwe. Opcja B to ponoć Camara.

@ManiacK Osobiście zakładam, że Wirtz właśnie jest przymierzany do nas na pozycję nr 9 ale mogę się mylić i będą szukali czegos innego.

Bardzo podobają mi się dzisiejsze wiadomości - Frimpong na testach :xray: i ustalenie indywidualnych warunków z Kerkezem. :moneybag:

Jak dobrze pójdzie, to w dniu rozpoczęcia okienka obaj zawodnicy mogą być już oficjalnie ogłoszeni.

Wówczas klub będzie mógł się skupić na napastniku, obrońcy i potencjalnie DMF. Aż się wierzyć nie chce, że możemy być w stanie ogarnąć te wszystkie pozycje. Dobry start może w tym bardzo pomóc.

Wciąż jednak podchodzę do tego z dużą rezerwą, żeby nie zawyżać oczekiwań. W ostatnich latach było zbyt wiele rozczarowań, żeby teraz przedwcześnie świętować.

1 polubienie

W ocenie oka czy jak się zwała ta ocena, to Kerkez zjada Robertsona. Zdarzają mu sie błędy, co jest normalne w tym wieku, ale bardziej to kwestia doświadczenia, tj jego braku - motorycznie on jest zbliżony do prime Robbo niżeli obecnego, dośrodkować nie można też powiedzieć, że nie umie, kwestia treningu tu na pewno sporo zrobi, jeśli Arne uzna, że potrzebuje od niego dośrodkowań na nos.
Defensywnie zyskamy ogromnie, ofensywnie myślę również na jakiś plus, bo Robbo wcale wiele z przodu w ostatnim czasie nie dawał. To nie Trent niestety. Kerkez będzie miał siły i obiegać i wracać. To jest pewne oglądając Wisienki. To jak on zapieprza…

Nie zdziw się jak Nunez out > Wirtz in, chociaż ja osobiście tego nie widzę. Ale Slot ma u mnie na ten moment taki kredyt zaufania, że jak on sobie tak to widziałby, to poczekam na sezon i z chujem w ręku będę wyczekiwał pierwszego meczu w sezonie :smiley:

4 polubienia

Ja bym osobiście próbował wymienić Nuneza na Osimhena, który jest skreślony przez de Laurentisa.

Super napastnik ale chory łeb i wyjazdy na puchar szamana

2 polubienia

Balotelli vibe - Nie, dziekuje

5 polubień

Diaz musi zostać, nie widzę innej opcji.

3 polubienia

Dla mnie idealna opcja, nawiązując do tego co napisalem wyzej to zostawienie Diaza i Gakpo na LS
Wirtz i Jota/najlepiej ktos nowy w roli 9
Salah na PS, zmieniany czasem przez Frimponga, Bradleya, Wirtza i Cherkiego :slight_smile:

Co do Kerkeza i Frimponga oraz tych wykresów - w sumie to wrzuciłem to jako baita, żeby zobaczyć co na to forum odpowie bo rzadko oglądałem mecze Bayeru i Bournemouth.

Osobiście uważam, że w klubie mamy gości przez duże “g” i byle szajsu nam tu nie naściągają. Tam były setki godzin analiz, więc nasza wiedza i preferencje nie równają się z ich analizami.

Pełny spokój, czekamy… bo własnie buduje się potężny Liverpool!!

3 polubienia

Wszystkie transfery, które uda się teraz dopiąć, zostaną naszymi zawodnikami już 1 czerwca, a nie jak zwykle 1 lipca. Jest mini okienko przed KMŚ.

1 polubienie

Jeśli to prawda, to ciekawe kiedy się okaże czy wygrał Bayern czy my.

Wystarczy, że Liverpool wyrówna ofertę Bayernu i w każdym scenariuszu wygra. Wirtz może być dogadany z Bayernem, ale co zrobi jeżeli Leverkusen powie nie? Będzie czekał jeszcze dwa sezony na koniec kontraktu? Wątpię

No, dla nas pieniądze nigdy nie są problemem. Dopóki nie trzeba ich wydać.

11 polubień

Ja chciałbym się dowiedzieć co się stało z kasą za Caicedo. To było ponad 100 milionów, które rzekomo zostało zaoferowane Brighton dwa sezony temu.

Skoro Liverpool i City to byli jedyni rywale, a do Bayernu nie chcą go dać, to logika podpowiada, że Liverpool ma Wirtza.

11 polubień

Żeby jeszcze Real nie zdążył się wpierdolic. Załatwiać go jak najszybciej

1 polubienie