Rozważania transferowe (dyskusja)

Dokładnie tak. Ręka Boska Miała nas w opiece, że nie kupiliśmy kolejnego Nabiego Keite

Swoją drogą gdzieś mi mignęło że Liverpool po Florianie Ma iść po zawodnika Newcastle za 100 mln ale nie po Isaka tylko Gordona xDDDDD

1 polubienie

To jak za 100 milionów to znacznie lepiej iść po Rodrigo, ten to chociaż ma coś ze światowego zawodnika, Gordon to angielska wersja Diaza.

Gordon osobiście mi się podoba, chciałby u nas grać ale nie 100?! Niedawno mówiło się o kwocie 60-65 ew w rozliczeniu Gomez /Quansach jak dla mnie powinniśmy podpi……znaczy podkupić Cunhe MU łom i ew dać Wilkom w rozliczeniu Jotę lub jego gdzieś sprzedać a Diaz niech zostanie ważne kto za Darwina jak z Leverkusen deal nie wyjdzie

Gdyby chciał grać u nas to nie podpisywalby nowej umowy w Newcastle

1 polubienie

100 baniek za 6g5a w lidze. Zostawię to bez komentarza

Gdyby kosztował 60-70 to ok, wart jest tej kasy, ale 100 milionów to jednak wydałbym na kogoś pokroju Isak i Wirtz, a nie podrzędnego grajka który nie wyróżnia się jakoś za specjalnie

A taki Niko Williams młodszy, wyższy sufit, podobne liczby i kosztuje z 65

Tylko to 65 jest na raz a nie na raty także ten.

Jakie poruszenie. A ja to chyba czytałem na goal.com xd Zawsze to stopień nad meczykami Bo niżej dna się nie da ale jednak Dwa poziomy niżej nawet od indykalli

1 polubienie

I tak oceniasz prawdopodobieństwo skomplikowanej operacji?

Uwielbiam to stwierdzenie “wyższy sufit”. Jak się mierzy ten “sufit” u piłkarzy? Jest jakiś wzór na to?
Nie wiem co jakiś kwartał przychodzi gość do klubu i rzuca “dzisiaj kwartalna kontrola sufitów”?
Ciekawe jaki “sufit” miał przed sezonem Huijsen? Bo wydaje mi się, że słabo mu obliczyli i teraz chodzi zgarbiony bo się nie mieści.

1 polubienie

Teraz po odejsciu Arnolda. Wlasciwie w naszej kadrze zostaje jeden reprezentant Anglii. I jest nim Curtis Jones, ktory gra tam marginalna role. Nie dziwie sie ze rozgladaja sie za jakims Anglikiem, bo to wrecz wstyd ze taki klub jak Liverpool nie ma wogole reprezentantow swojego kraju.

2 polubienia

O, kur…! Teraz FSG będą mieć mega zagwozdkę.

Miał być mega dobry PR przez plotki o tym, że będziemy bić się do samego końca z City i Bayernem o Wirtza. Miało się skończyć jak zwykle, a tu się okazuje, że rywale się wycofali.

Teraz trzeba będzie złożyć ofertę. Niech Henry wyskakuje z kasy i oby nie przypłacił tego zawałem. :wink:

1 polubienie

INFO: “Florian Wirtz’s parents turned out to be his agents!!!”

-@FabrizioRomantico

10 polubień

Czyli zatrudnia ogarniętego agenta do rozmów kontraktowych z przyszłym pracodawcą.

Oznacza to, że opcja pozostania w Bayerze jeszcze sezon właśnie wypadła. Zostaje transfer, pytanie czy do Bayernu czy do nas.

Poziom sportowy w danym wieku. Jeśli Niko Williams w wieku 21-22 lat prezentuje wyższy level sportowy niż Gordon w jego wieku, to oznacza, że ma większy margines rozwoju, szybciej następuje.

Huijsen ma 19 lat. Gordon trochę gra i nijak nie rozwija się zbyt dynamicznie, raczej powolny rozwój. I wątpię by nastapil u niego jakiś wielki boom.

Cały czas prowadzona jest narracja jakby Wirtz miał miesiąc kontraktu i tylko on decydował. Tymczasem on ma jeszcze dwa lata umowy. Leverkusen tak się już osłabiło, że nie chce mi się wierzyć, że będzie dwa lata czekał w średniaku bundesligi na koniec kontraktu. Tak jak mówiłem od początku jeżeli właściciel Leverkusen ma jakąś godność to go nie puści go Bayernu, bo to zabetonuje ligę na dekadę. Jeżeli jest pazerny na kasę to go puści. Prosta sprawa. Ja się tylko obawiam dołączenia Realu do tego cyrku transferowego, ale oni chyba idą po Enzo

1 polubienie

Poza tym Rodrygo chyba nie chce odchodzić

A nie było wcześniej informacji, że jest dogadany z Bayernem w sprawie kontaktu? Że zostaje tylko decyzja jego? Wtedy by wychodziło, że wybrał Liverpool

Może tak być, może też wziął agenta by targował się o lepsze warunki umowy i rozejdzie się o to kto da lepsze warunki finansowe, nie wiem. Wiem jedynie, że zatrudnienie agenta wiąże się zazwyczaj z chęcią przeniesienia, bo nie miałoby to sensu jeśli by pozostał ostatecznie w Leverkusen.

1 polubienie

a nie mógłby Kloppo przekonać Wirtza? W sumie z perspektywy takiego RB Lipska lepiej, żeby Wirtz nie wzmocnił Bayernu