A w Realu nie zarobi? Też zarobi, a Haaland dlaczego wrzucił klauzule 150 mln która wchodzi w życie w 2024? No właśnie, zreszta umowa Hakimiego tez się kończy w 2025 a są z Mbappe przyjaciółmi i Achraf również chce kiedyś zagrać jeszcze w Madrycie
Podobają mi się te spekulacje. Dorośli ludzie piszą godzinami na forum o tym jaki piłkarz komu kibicuje i ustalają to na podstawie analizy ich aktywności w social mediach. To jest to!
Akurat co do obecnej selekcji która ma miejsce w Liverpoolu, checi gry na Anfield a już napewno utożsamianie się z klubem przez jakiegoś zawodnika to jeden z głównych czynników, wtedy wykazujemy szczególna inicjatywę aby go pozyskać
Akurat obecność Bellinghama na finale LM nic nie znaczy, nawet nie widać dokładnie jego miny przez te barierki. A polubień czy komentarzy na profilu Hendersona też nie rozpatrywał bym w gestii tego, że samdgo piłkarza ciągnie do naszwgo klubu.
Na początku lubiłem Chelsea, rok 1996 albo 1997, na ścianie miałem plakat Juventusu oraz jeszcze jednego zespołu ale nie pamiętam którego, całej drużyny i sztabu szkoleniowego, chyba z Bravo Sport. A jakoś tak wyszło, że od 1998 jestem za Liverpoolem. Nie oglądałem Bellinghama w akcji, a nie chce oglądać kompilacji z najlepszymi zagraniami.
Nie rozumiem naszego braku zainteresowania (przynajmniej w mediach o tym nic nie ma) Tielemansem. 25 letni piłkarz z bardzo dużym doświadczeniem międzynarodowym i sporymi umiejętnościami, który jest do wyjęcia za ok 30 mln euro. Świetny strzał, świetne długie piłki, dość duża uniwersalność… Byłby dobrym zastępstwem Hendersona i potencjalnym zmiennikiem Thiago. Zawodnik o dość zbliżonej charakterystyce.
Może dlatego, że to kolejny półśrodek na który wszyscy będą narzekali tak jak teraz na polowe naszych zawodników.
Jak już kiedyś wspominałem, to jest kupowanie dla kupowania, a nie jakaś realna zmiana na lepsze. Niektórzy po prostu chcą widzieć nowe nazwiska, nawet jeżeli nie ma to za grosz sensu.
Statystyki defensywne: tragiczne gorsze niż de facto ktokolwiek w naszym zespole, ofensywne niewiele lepsze. W podaniach progresywnych wypada gorzej niż wiecznie krytykowany za grę do przodu Hendo.
Podkreślę jeszcze raz: wy nie chcecie wcale zmian na lepsze, a pierwszy lepszy zakup, który zaspokoi głód na transfer.
A bo to zawsze trzeba ściągać nie wiadomo jak dobrego zawodnika? Tacy gracze jak Shaqiri, Minamino czy Tsimikas też okazali się potrzebni, a w momencie ich transferów do LFC z góry można było powiedzieć, że nie będą grać w pierwszym składzie.
Tielemans jest tani i ma odpowiednią charakterystykę, ma tez potencjał, który pokazał w poprzednich sezonach w Leicester. Nawet jeśli nie odpali, to może okazać się użytecznym graczem systemowym (za rok w klubie nie będzie już pewnie Milnera i Oxa, a Hendo będzie miał 33 lata - ktoś te dziury w środku pola będzie musiał zapychać ) albo klub go zwyczajnie sprzeda za 20+ milionów - chętnych brakować nie będzie.
Tak jak obecnie nie brakuje chętnych na niego? Jak to jest, że topowe kluby na razie nie patrzą nawet na niego, skoro to takie świetne uzupełnienie środka pola? Hmmm. Ciekawe. Pewnie nie siedzą na lfc.pl
„Użyteczny gracz”- czyli kolejny Oxlade, którego będzie można objechać po słabszym meczu Liverpoolu. Bo ja nie naprawdę nie rozumiem sensu płacenia 30 mln funtów za gracza, który nie będzie prawdopodobnie lepszy od Oxlade.
Albo narzekamy, że mamy słaby środek i potrzeba wzmocnień, albo otwarcie przyznajemy, ze ścigamy byle kogo kto akurat może ma jakieś tam umiejętności.
Ja to naprawdę podziękuje. Wole Jonesa, Eliota i Carvalho, aniżeli kolejny głaz na ławeczce, który zgarniać będzie po 120k funtów, któremu się nie będzie chciało nigdzie ruszać i nikt mu tyle nie zapłaci.
Jak to jest, że topowe kluby na razie nie patrzą nawet na niego, skoro to takie świetne uzupełnienie środka pola? Hmmm.
A skąd ty to możesz niby wiedzieć xD Codziennie gadasz na gg z Yurim?
Zobacz sobie na listę środkowych pomocników LFC, ich wiek, długość kontraktów oraz podatność na kontuzje. Teraz głównym problemem jest jakość. Za rok może być również liczba.
Opieramy się na tym co słyszymy w mediach, jak ze wszystkim zresztą. Dziwne pytanie i dziwna zaczepka.
Mamy już lipiec, nawet jeżeli Yuri jest w obszarze zainteresowań reszty klubów, to wyglada na to, że nie jest pierwszym wyborem i kluby bynajmniej nie zabijają się o tego „świetnego” piłkarza.
No popatrzę na tych pomocników i co zobaczę: 3 młodych i perspektywicznych graczy, Hendersona, Thiago, Fabinho i prawdopodobnie Keite, który przedłuży kontrakt. A zgodnie z zapowiedziami w przyszłym roku przychodzi do nas nowy pomocnik i miejmy nadzieje, że topowy. Gdzie te problemy z liczbą pomocników? Bo według pesymistycznych założeń dalej pozostajemy z 6 plus ktoś nowy, według optymistycznych z 7 plus ktoś nowy.