Taka moja prywata, uwielbiam cię za to i czasem wkurwiasz, za twój defetyzm, ale jesteś tak oryginalny jak byś żył w Polsce w latach 80 i nadal miał stan wojenny, bo wszystko jest szare jak śnieg z węglem na śląsku. A jedyną resztką koloru jest jak żul zleje się na śnieg.
Śmiejecie się z Niego, ale nie można założyć, że się myli. Na Havertza hype był podobny jak na Wirtza. Nikt nie da gwarancji, że chłop będzie kozakiem w PL, taka prawda.
Słuchajcie, jak dobrze pójdzie i bez turbulencji to przyklepiemy wyjebistą 10, mamy już następcę na pozycję prawego obrońcy, mam nadzieję, że zaraz też będzie info o dogadaniu się z Wisienkami nt. Kerkeza.
Zostaje nam zakup 9, ja bym powalczył o Gyokeresa, uważam, że ma dobry stosunek ceny do jakości, a zawodnicy ze Sportingu jakoś dobrze mi się kojarzą, chociażby z powodu Bruno Fernandesa który nie oszukujmy się, ale od lat jest wybitną 10 w Premier League. 75 milionów za bramkostrzelnego, jeszcze w dobrym wieku napastnika to jest dosyć fajna cena.
Poza tym na pewno szukałbym okazyjnie zawodnika do środka pola, takiego najlepiej co mógłby operować jako 6/8, może ten Larsson z Eintrachtu albo Stiller na którego Real ma chrapkę.
Środkowy obrońca na teraz i na przyszłość, tutaj bym postawił na Hato, tym bardziej że chłop jest bardzo uniwersalny i może zagrać na boku.
No i przydałby się Cherki czy inny Fofana do rotacji w ataku.
Uważam, że czeka nas 5 transferów do klubu w to okienko, do każdej formacji.
No tak ale jeśli tak myślimy to każdy transfer to 50/50. Na pewno za Wirtzem przemawia to ze jest młody a już w topowej lidze się sprawdził, w europejskich rozgrywkach a i w repce gra bardzo dobrze. Jedyne czego się obawiam jak o większość zawodników to kontuzje ale umiejętności na pewno ma.
@Edum Coś za coś. 150 to dużo fakt ale płacimy za młody generacyjny talent. Czy warto? No zobaczymy.
Ryzyko jest zawsze. Ludzie narzekają na Darwina a popatrzmy na Keite - kosztował dużo kasy, zapłaciliśmy rok wcześniej- w 2017 a przyszedł w 2018. Miał być gwiazdą i kreatorem gry. A ciągle leczył kontuzje i odszedł za darmo. Niestety gwarancji nikt dać nie może. Ale z pewnością Wirtz ma bardzo duży talent- i nie jest latynosem który nie potrafi panować nad emocjami albo spędza znaczną część czasu na imprezach.
Dosłownie w ostatnim meczu Szobo zagrał na 8 w ramach pierwszych testów, gdzie pozycja Gravenbercha też została zmieniona i grał on jeszcze niżej w rozegraniu, wchodząc między środkowych obrońców.
Polecam się nastawić na zmiany taktyczne, być może nawet w ustawieniu, przy tak wielu zmianach w kadrze. Ciężko powiedzieć, jak to będzie wyglądać, myślę, że sam Slot podejmie ostateczne decyzje w czasie letnich przygotowań, jak już wyceni jak sami zawodnicy wyglądają w akcji na jego treningach.
Wiemy przynajmniej kto będzie winny temu jeżeli przyszły sezon nam nie pójdzie
Winni będą kibice, którzy wymusili transfer Wirtza
No, ja swoje obawy z tym transferem już opisałem, więc nie będę się powtarzał.
Zresztą dla mnie cały czas kluczowe są boki obrony i to one zdefiniują nasz przyszły sezon. Salah z przodu zawsze coś wciśnie, a to obrona ciągnie nas w dół w większości sezonów.
Kerkez/Ait + Frimpong, a do tego zdrowy VVD i Konate i ta obrona znowu może wyglądać jak na początku tego sezonu.
Problemem Keity były kontuzje, jak gral, to nie grał źle, może nie wybitnie, ale nieźle.
Nunez jest cały czas dostępny, a Jego dobre mecze przez dwa sezony można na palcach jednej ręki policzyć. W dodatku gość marnuje setkę za setką.
Nieprawda. Ja nie wiem skąd się to utarło, ale on dobrych meczów to miał kilka. Ja robiłem sobie niedawno potężny maraton naszych starych meczów, głównie w kontekście tego, że chciałem sobie przypomnieć schemat funkcjonowania naszego środka w tym najlepszym Kloppowym okresie i widziałem kilkanaście meczów Keity.
Dobrych spotkań przez cały ten okres to miał słownie kilka. Najczęściej po dobrym meczu jak ten Leicester chyba w mistrzowskim, zaliczał koszmarny spadek i kolejną kontuzję.
Nunez miał całe kilka miesięcy solidnej gry, chociażby w tamtym roku.
Zagrał bardzo dobrze z united raz gdzie ktoś(chyba pogba ale nie jestem pewien) strasznie mu wjechał , parę ładnych bramek min z Chelsea. Ale na koniec po tym jak się ciągle leczył okazało się że jego podejście i ambicje są takie oo
Absolutnie się nie zgodzę. Keita nie grał prawie w ogóle. Pożytku było z niego niewiele. Darwin trochę goli strzelił. I odzyskamy za niego część kasy. Naby odszedł za darmo.
Keita miał przebłyski, ale faktem jest że nigdy nie dojechał. Powinien sadzać starego Milnera i nijakiego Giniego, a on był za nimi w hierarchii. To był Flop, ale nie boli jak jakiś Carroll, bo wygraliśmy dużo z nim w kadrze.
Nunez jest jaki jest, ale potrafił nam wygrywać mecze. Keita, nie za bardzo.
Ostatecznie Nunez miał większy udział w grze swojego zespołu przez ostatnie sezony niż Keita który grał od czasu do czasu.
Nie, Nunez nie jest większym flopem od Keity, myślę że są na podobnym poziomie, ale Nunez przynajmniej grał i coś tam strzelał, jednak te 20 g/a na sezon we wszystkich rozgrywkach robił, był obok Salaha zawodnikiem z najlepszymi ofensywnymi statystykami, a Keita siędział w szpitalach zamiast grac.
65 milionów za gościa który nie grał zwyczajnie to straszna porażka. Nie odzyskalismy za niego nawet centa.
80 milionow za napastnika ktory pierdolil setke za setka, ale coś tam dawal, nie raz uratowal nam mecz i mial statystyki i tak lepsze niz Jota czy Gakpo, A CO NAJWAZNIEJSZE, cos sie nam zwroci, chociaz polowa za ten nieudany transfer to uwazam ze nie ma tragedii.
Po prostu szkoda ze w przypadku Keity jak i Nuneza sie tyle czekało. Za dlugo klub czekal az oni sie wybudza ze swoich koszmarow.
Potrafił też nam sporo przegrać, ten drugi też tego nie potrafił.
Nunez miał być dużo bardziej kluczowym piłkarzem niż Keita. Za Keita to wystarczyło postawić Hendo i wyglądało to ok. Za Nuneza nie mieliśmy nikogo, bo ani Diaz ani Gakpo nie mogą grać jako “9” i tym sobie przegraliśmy mistrza rok temu.
Mam tylko nadzieję, że Wirtz to jedna z tych dwóch “weapons” Arne Slota i poza nim ściągnięmy kogoś na 9, a on będzie typową 10, nie żadne wymyślanie mu pozycji na skrzydle czy F9/9, gdzie w Bayerze grał na 10 lub lewej 10 najczęściej. Były epizody gdzie indziej, ale za taką kasę chciałbym wykorzystać w 100% jego wielki potencjał.