Rozważania transferowe (dyskusja)

Spokojnie, tylko oficjalka. Nie takie rzeczy tu były o Caicedo.

1 polubienie

Caicedo nie chciał do nas i o to się rozeszło, a Wirtz jakby chce.

@ManiacK

Tylko wtedy Szobo może już pakowac walizki albo będziemy mieli po prostu zmiennika za 70 milionów.

To juz chyba usadzenie Gakpo będzie mniejszym złem za Wirtza.

Chyba, że 9 juz nie kupimy, ale ostrzegam, Wirtz nie da nam tego co da rasowy napastnik, on powinien kreować w pierwszej kolejnosci.

1 polubienie

W sumie jak to wyjdzie, to wydamy 150 mln na rezerwową/słabsza 10tke.
Rozrzutni się zrobiliśmy

1 polubienie

Prędzej Diaz. Ktoś wstawił skład z diamentem i to wygląda idealnie. Na 6 Graven, na 8 Szobo i Mac, na 10 Wirtz. Lewy atak Gakpo, prawy Salah.

3 polubienia

No właśnie naszła mnie pewna myśl. Czy nie wrócimy do bocznych napastników. Graven będzie zajmować pozycję,fałszywego środkowego, obrońcy, Konate zabezpieczy prawą stronę, Frimpong będzie biegał jako skrzydłowy natomiast Salah schodzący napastnik. I podobnie będzie na lewej stronie ze schodzącm Gakpo i wchodzącym na lewe skrzydło Kerkezem oraz Dijkiem pokrywającym lewą stronę. W środku pola MacAllister z Szobo jako 8, Wirtz jako cofnięta 9.
No chyba, że szalejemy i napastnik też przyjdzie i będziemy mieć kadrę niczym city…
Jednak najpierw niech przyjdą ci którzy się przewijają jak potencjalne tranfery.

Szobo będzie grał głębiej w kolejnym sezonie. Jego siła, fizyczność i atletyzm są niezbędne w drużynie Slota. Taki Henderson na sterydach w dużym uproszczeniu.

Gakpo-Wirtz-Salah
Macca-Szobo
Gravenberch
Kerkez-van Dijk-Konate-Frimpong
Alisson

W fazie ataku płynnie przechodzimy na wahadłowych, którzy wspierają atak, a Graven wchodzi między środkowych obrońców i tworzy trzyosobowy blok obronny. Z przodu piątka atakujących, a w środku pola Szobo i Macca trzymają rywali za jaja.

3 polubienia

Jak tak czytam tutaj co niektórzy piszą to mnie krew zalewa. Wirtz to ta tajna broń której nam brakuje. Arne chciał mieć zawodnika do kreacji na numerze 10. Niestety Szobo nie daje takich liczb jak Wirtz. Szobo będzie mógł grać na 8 spokojnie, wszyscy się nagrają.
Co do zakupów to 9 tu napewno w tym oknie przyjdzie. Ja bym się jeszcze nie zdziwił jak Ryszard nam załatwi Alvareza za Nuneza. Uwierzcie w końcu!

1 polubienie

Wirtz nie będzie grał na ataku chłopie, tu i tak przyjdzie 9 od strzelania bramek.

Będzie łącznikiem między Gakpo i Salahem, którzy będą ścinać w pole karne, a resztą drużyny. A jako skrzydłowi będą występować Kerkez i Frimpong.

Żadnej 9 tu nie będzie.

2 polubienia

Widzę że trauma po Caicedo nas prześladuje, tylko przypomnę że sie włączyliśmy się w tamten transfer za 5 dwunasta kiedy zawodnik był już w zasadzie zdecydowany, tutaj z Wirtzem dało się przekonać do zmiany zdania.

1 polubienie

Szobo idzie na ławe :nerd_face:

Moi drodzy ja klasycznie powiem swoje. Śledziłem rynek bukmacherski od dwóch tygodnii. Pojawiło się “zainteresowanie” Frimpongiem znikła oferta odnośnie jego transferu do klubów i na dniach info o medicalach u nas. Moi drodzy moi kochani zniknęła właśnie oferta na Wirtza. Wiecie co to znaczy…

9 polubień

Wirtz to 10. I tam musi grać. Slot gra pięknym 4231. Wystawianie go na bokach to jak wystawiać De Bruyna na lewym skrzydle. Wirtz wcale nie jest mniej zadziorny od Szobo + zapieprza jak motorek w pressingu. To Węgier niech sobie lepiej szuka nowej pozycji, bo jak Niemiec tu przyjdzie to zabetonuje te pozycje na 10 lat jak rudy w City.

Zresztą wszyscy się nagrają. Szobo nie straszna gra na skrzydle czy tak jak ostatnio na 8 czy 9 jak z City. Taki problem to nie problem.

1 polubienie

Przyjdzie przyjdzie, Wirtz może też grać na pozycji Diaza, lecz nie jako Inside Forward.

Tylko nie pomiescisz Alvareza, Wirtza, Szobo, Maca i Gravena w jednym skladzie, to niewykonalne

Pojawiają się informacje, że kluczową była rozmowa Slota z Wirtzem, podobno rozmawiał też z Kompanym ale nie wywarł takiego wrażenia jak Slot.

1 polubienie

Gratulacje dla @CzerwonyBartek za wytypowanie ziomków, których kupimy. :slight_smile:

2 polubienia

Także ten tego, „hołd your horses”

5 polubień