Rozważania transferowe (dyskusja)

Widzisz ja należę do tych co chcą zrównoważenia składu ale już kilka osób 2, 3 sezony temu mi wyjechało jak nie udało się zakupić Judea że to jest zakup w stylu must have! Myślę że sensowni ludzie dowodzą tym klubem tym projektem i mają wizję kogo na jaka pozycję kupujemy kogo sprzedajemy ja tylko się zastanawiam czy Wirtz to ma być zastępstwo za Darwina? Czy zastępca będzie kupiony i jak dla mnie ŚO na teraz to nie jest największy problem mamy 4 ludzi do gry a na LO nikogo (bo Andy+Grek to nawet nie jeden zawodnik) A z innej beczki bo potwierdzenia brak kupujemy chłopa o którym nawet nie sądziliśmy że nas wybierze a tu na forum też źle bo inne pozycje bo braknie bo za drogo bo może Cherki Dawid i inni darmowi

Dlaczego? Wirtz LS, Alvarez na 9, a pozostali na swoich pozycjach.

Odnosiłem się do systemu gdzie Wirtz ma niby byc cofnieta 9 albo 10, to wtedy nie ma miejsca np. dla Szobo.

Najpierw to niech ten transfer dojdzie do skutki i zobaczymy za ile, mi sie nie chce wierzyc w te 150, szczegolnie teraz jak jest Edwards.

Jeśli kosztem Szobo pierwsza XI zyska, to w czym problem? Tak samo nie widzę problemu z pozyciem się Elliota, bo jak ja go lubię jako człowieka i jego mental, oddanie, tak po prostu piłkarsko nie zawsze dojeżdża.
Kolejna sprawa, że będzie spora rotacja przy tylu meczach, Szobo może grać 8/10, Macca 6/8/10, Wirtz mam nadzieję, że przede wszystkim 10, ale co więcej to zobaczymy, JEŚLI przyjdzie, no i Graven 6/8, dlatego chciałbym m.in. przyjście jednego pomocnika grającego jak Graven lub nawet bardziej defensywnie (czyli np. Wharton, Stiller lub może Varela/Ricci).

1 polubienie

Nieważne dla mnie mogą go kupić za kartony fajek od Tomka Hajty jeśli go dopną i Fripponga to osobiście bardzo będę zadowolony i czekam jeszcze na 2 może 3 nowe nazwiska

Po pierwsze potrzebujemy szerokości i jakości. Elliott wygląda z roku na rok morfuje niczym power rangers w Pawła Brożka wielkiego talentu. Sprzedać za dobry hajs i tyle.
A naszą pomoc poszerzymy do jakościowej skali.

Jak dopną Wirtza i Kerkeza to dla mnie już i tak by przerośli moje oczekiwania

Na stronie Barcelony wysyp artykułów o Diazie, czyżby oni naprawdę zamierzali to zrobić :eyes:

:eyes:

“Dajemy 50 milionów, Nuneza i Quansaha, mamy nadzieję że zaakceptujecie bo oferta jest niezwykle hojna. Wg. Transfermarket Nunez jest warty 65 milionów, a Elliott 35, wiec w zasadzie tyle co chcieliscie”

Oby sie tylko nie targowali w jego sprawie bo ktos nas jeszcze wyprzedzi albo Leverkusen sie wkurwi i zablokuje transfer z powodu rosnacej irytacji. Zakonczyc to jak najszybciej, przyklepac, a potem niech sie bawia w wyprzedaz szrotu.

3 polubienia

1 polubienie

6 polubień

Jakiś czas temu czytałem na forum opinie, że Liverpool jest za mały i za słaby na transfery typu Wirtz, a tu proszę. Kto jest panem? Liverpool! A reszta świata jest w dupie.

I tak ma być.

3 polubienia

Joyce napisał “Liverpool have now formally spoken to Bayer Leverkusen over their desire to sign Florian Wirtz”

1 polubienie

Wirtz będzie fałszywym napastnikiem lub Szobo. Nie wierzę ze po tym transferze będziemy celować w w jakiegoś napastnika za bardzo gruby hajs. Nie ma napastnika który daje gwarancję dużej ilości bramek. Spodziewam sie odejscia Diaza i nowego skrzydłowego. Szukamy zawodników uniwersalnych i dobrych technicznie. Fajne przemyślenia na stronie sympatyków Bayernu oni uważają ze my jesteśmy gorszym klubem. Oni stoją wyżej w hierarchii.

1 polubienie

Będzie napastnik. Spokojnie.

Przyjście wirtza to jest koniec elliota. Talent między nimi jest kosmiczny. Wiecie co moim zdaniem będzie na 80% u Nas Wirtz. Blik już poszedł z USA

2 polubienia

Moim zdaniem jeżeli transfer wirtz się ziści to się okaże że jest tu mnóstwo forumowiczów którzy wmawiali że jest jakaś propaganda żeby składać takie oferty żeby klub dobrze wyglądał.

Co do wirtza to w zeszłe okienko czułem że mogliśmy po niego pójść. Teraz byłem pewny że się to nie uda. Trochę paradoks. Gracz absolutnie unikatowy tylko jest pewien problem. On z natury nie strzela zbyt dużo goli, i przychodząc za takie pieniądze jak się mówi (120m+) wymagania wobec niego będą kolosalne i będzie mu cholernie ciężko ich sięgnąć. Natomiast to okienko jeśli nic się wyłoży może być naszym kamieniem milowym i wejście do pierwszej ligi. Bo do tej pory braliśmy mega utalentowanych graczy, ale takich jeszcze przed tą bramą (vvd, salah, manę, Ali, maca). Teraz bierzemy absolutna gwiazdę.

Nie wykluczam bym transferu napastnika. Bo jeśli nie będzie nim flo to oczywiste jest że będzie on 1 planowa postacią. Na 10 i Dominic na ławę? Chyba mimo wszystko za solidny. Bardziej na lewe i Diaz za 80bo i Barca i Arabia pyta. Mimo świetnego sezonu Kolumbijczyka chyba idealny moment