Rozważania transferowe (dyskusja)

Bardziej mnie zdziwila cena za Gakpo u nich na stronie. Niby 50 mln euro. Moze mysla ze jakas promocje u nas maja :crazy_face:

3 polubienia

Po pierwsze frimp ma klauzulę i wynosi ona 30. Z kolei ponoć mamy dać za wirtza 100+ 30 w zmiennych. Czyli to dalej tylko 160. A 30 nie musi się spełnić.

Drugie. Openda? Serio? 26lat 9 goli w bundeslidze? A co my fulham jesteśmy?

Ludzie my się chcemy bić o mistrzostwo Anglii i o lm. Taki ekitike ma tam 15 goli i 8 asyst. Jest to jego pierwszy sezon w bundeslidze i ma 22 lata co pozwala sądzić że może się jeszcze rozwinąć.

Alvarez? Marzenie, ale nie mam nadzieji. Kupili go za 85m rok temu. Ten rok miał fenomenalny. Dalej w dobrym wieku. Z jakiego powodu atletico miałoby go sprzedać? Nawet kwota 130. Przecież on tam jeszcze może 4 lata być.

Faktycznie są odklejeni. Pewna część ciała boli mocno

Wiecie, kto tam się też udziela? FabianMrozek XD

9 polubień

A w życiu, to już szybciej Diaza sprzedać jak już

No tak, przecież na pewno kupią go od nas za 70 milionów :D, nawet za 140 bym go nie sprzedał

1 polubienie

Moga sie interesowac nikt im nie broni.

A Gakpo moga od nas wziac…w rozliczeniu za Musiale xD

Przeciez z tym Ryanem to ironia, bo go nam sprzedali, a okazał sie odkryciem sezonu :wink:

13 polubień

Co do Gravena to sobie robią jaja przecież. Myśmy go kupili od nich.

Wiadomo ze z Rayanem to byl taki jego ironiczny post bo przeciez sprzedali go po kosztach i grzal u nich lawke . A za Gakpo to by musieli zaplacic nie 50 a ok 75/80 jak juz

jeżeli przyjdzi Wirtz I Kerkez i sprzedamy Darwina i Endo to okienko 9/10

Panie gdzie sprzedawać Wataru, SE QUEDA

10 polubień

Ja to bym tego Alvareza tak nie skreślał do końca. Projekt sportowy Liverpoolu napewno ma większe szanse na sukces niż Atletico. Jedyne co przemawia za Atletico to pogoda i miasto. Sukcesy sportowe jak i wielkość klubu jest po stronie Liverpoolu. Swap deal z udziałem Nuneza jest bardzo możliwy.

Co do Ekitike to raczej wyląduje w Chelsea za 100 mln. Zbyt wysoka cena do jakości zawodnika

Chelsea jest zainteresowana transferem Hugo Etitike wycenionego przez Frankfurt na 100 mln €. Niemiecki klub jest gotowy zgodzić się na elastyczne warunki płatności.

[The Athletic]

nie wiem no nie wiem ja bym wymienił go na młodszego

Ja mam wrażenie że niektórzy już za bardzo mocarstwo się poczuli. Jeśli, wszystko na to wskazuje, kupimy Wirtza za ok. 100 mln to nie ma szans żeby wydać jeszcze więcej na Alvareza. On to może Lewego w Barcelonie zastąpić za rok. Aż tak rozrzutne to FSG nie jest. Atletico nie sprzeda go w żadnej promocji bo sami za niego dali mnóstwo kasy.

6 polubień

To zobie zobacz poprzedni sezon opend.

Ten sam samozwańczy redaktor który udzielał się u nas i udziela się na kanonierach?

Przecież z Gravenberchem to jest żart, oczywiście że by go chcieli z powrotem xd

Wiem jakie mial i tendencja jest zniżkowa.

Openda to wyróżniający się przeciętniak. Słabo gra tyłem do bramki i ma przeciętna technikę. Jego atut to mega gaz i dość dobre wykończenie.
My własnie takiego gościa się pozbywamy.

Profil napastnika jest bardzo ważny dla nas. Nie może to być ktoś kto tylko wykańcza sytuację bo u nas jest mo salah. Maszyna do strzelania. Potrzebujemy gościa który zrobi mu miejsce, obsłuży podaniem, ale też jak Mo będzie miał gorszy dzień albo bd lepiej kryty walnie sam bramkę. Dodatkowo nie mogą to być gracze którzy świetnie czują się w kontrze jak mbuemo czy openda. My gramy więcej w ataku pozycyjnym i atut ich szybkości nie będzie tak istotny jak w dotychczasowych klubach.

Profilowa najlepsza opcja to Alvarez, isak, ekitike, Pedro, Cunha.
Pierwsza dwójka nie do wyjęcia. Pedro jest na ten moment za słaby a Cunha w Man utd.

Na papierze można się zgodzić. Ale co to obchodzi atleti? Powiedzą " dobra sprzedamy wam za 100 naszego najlepszego gracza który ma jeszcze 4 l kontraktu bo wy macie większe szanse na zwycięstwo" xd

Albo Alvarez pójdzie do włodarzy atleti i powie “zaplaciliscie za mnie górę siane. Uczyniliście liderem. Daliście zaufanie i pozycję, ale puście mnie do liv bo mają szansę coś wygrać”

Trochę mi się nie wydaje

2 polubienia