100 mln to jakieś szaleństwo… Tak tylko przypomnę że Werner strzelił 25 goli jednym sezonie w RB Lipsk a potem a Chelsea kompletnie nie potrafił się odnaleźć.
Obawiam się że to tak nie działa… Przecież Alvarez plus Wirtz to prawie 250 mln. Ćwierć miliarda… Plus Frimpong i Kerkez. To są ogromne sumy.
Albo już go ktoś klepnął ![]()
![]()
i Chelsea się wycofała ![]()
Niezly odpal tutaj widze. Pare plotek o Wirtzu sie pojawilo, a tu niektorzy juz 250 mln rozplanowali. xD
Jak my podpiszemy tego Wirtza i Frimponga to bedzie cud i cudowne okienko, a jezeli jeszcze Kerkez by przyszedl to juz w ogole odpal… Zapewne skonczy sie na Frimpongu i Kerkezie po dlugiej walce oraz stwierdzeniem, ze Wirtz to nie right player albo w ogole synuś mamusi co sie boi z Bayeru odejsc. xD
“dablju” musiałby już kompletnie oszaleć aby wydać w jedno okienko 250 !!! milionów funtów no chyba, że zrównoważymy/zminimalizujemy tą kwotę o jakieś co najmniej 100 baniek poprzez sprzedaże.
Frimpong,Wirtz, Kerkez i… chyba więcej nikt ale dam się Bostończykom przyjemnie zaskoczyć ![]()
Szczerze jakby odszedł Gakpo to na lewą chętnie bym zobaczył, albo Eze albo Barcole. Chociaż wątpię, że Slot puści Holendra, nie po to robi sobie mini kolonie, żeby wyprzedawali mu jej części.
Wernerowi Chelsea nie siedziała, ale potem co się działo w Tottenhamie to jeszcze większy dramat.
Zapowiada nam się jeszcze trasnfer ŚO i coś czuje, że napastik. Wątpię, że Slot będzie chciał grać bez napastnika tylko z cofniętym Wirtzem i ultra ofensywnymi skrzydłami. Przekonany jestem, że Konate odejdzie.
Ten Hag w Bayerze, będzie miał pod górkę na pewno. Najlepsi piłkarze odchodzą, a wielkie oczekiwania zostają.
A ja sądzę , że te 250 baniek jest całkiem możliwe jak sprzedamy naszych mniej potrzebnych piłkarzy.
Nunez, Diaz, Eliot, Khelleher,Jota I tu śmiało z umiejętnościami Edwardsa można uzbierać 150 baniek.
Netto wtedy dałoby te 100, co by się pokrywało z naszymi standardowymi 50 na okienko. W zimę nic nie wydaliśmy, w lato też skąpo.
Ja nie rozplanowałem. Właśnie napisałem że to astronomiczne sumy dlatego to niemożliwe, Alvareza nie kupimy
Sprzedając wszystkich tych zawodników nie trzeba być żadnym Edwardsem, żeby zebrać 150 milionów. Wręcz byłaby to niegospodarność. Za całą piątkę spokojnie sporo ponad 200. I w ich miejsce byłaby opcja na dwóch sensownych zawodników. Za Kellehera przyszedł już zmiennik. Elliot grał tyle co nic. Jota i Nunez zamienieni na jednego napastnika, a Diaz na skrzydłowego i 2 za 5, a głębia składu nie ucierpi jakoś drastycznie. Chyba, że przy pladze kontuzji.
Halo sprzedać sprzedać a na rezerwie bedzie grać akademia
wy byście wszystkich sprzedali z ławki
no chyba że przebudowe robimy i kupimy jeszcze kpgos na rezerwe
pozbędziemy sie endo Eliota niunieza chiesa jote ![]()
![]()
Weźmiemy z akademi graczy na rezerwę ![]()
Dobra, jakieś info odnośnie Wirtza? Przypuszczenia co z ofertą? Przyjmą odrzuca?
A co myślicie o Delapie? Przy przyjściu (potencjalnym) Floriana mógłby rotować z Jotą / Diazem i może któryś dałby radę.
Delap to sobie może iść do średniaka ligi typu Manchester United
Nie obrazaj sredniakow ligi typu Brentford czy Fulham porownujac ich z kandydatem do spadku czyli “memnited” ![]()
Myślimy o tym że jest to silny chłopak w sam raz dla west ham united czy everton.
Niesamowicie ciekawe jest jak będziemy wykorzystywać flo. Patrząc na jego heatmape z tego sezonu to gra on najwięcej na lewym skrzydle.
I osobiście myślę że u nas tam będzie on grał.
Jednak wiele osób uwaza że bd on występował na f9. Są też osoby widzące go na 10. To jest o tyle ważne bo determinuje nasze przyszłe ruchy in/out
Konate ostatnim wywiadem trochę uspokoił i też pytanie ile chcą mu dać na nowym kontrakcie. Widzi ile w ostatnim czasie dostają per week zawodnicy i te 200 tysięcy o których się mówi to nie jest jakaś chora kasa.
Przede wszystkim widzi, że Liverpool buduje zespół nie na jeden sezon, tylko na lata, więc perspektywa sportowa jest naprawdę znakomita.
Ale wg mnie umowa musi być szybko podpisana, w przeciwnym razie szukajmy następcy Konate, a Francuz na listę transferową.
Na zadnym lewym skrzydle tylko jako 10 i to jest podobno jeden z glownych powodow dla ktorych odmowil “skorzanym gaciom” bo tam na srodku jako ofensywny pomocnik biega Musiala i Wirtz musialby sie przeniesc na lewa strone.
Mi raczej chodziło, że z tej puli piłkarzy śmiało można uzbierać kupkę pieniędzy.
Wiadomo, że w jedno okienko nie pozbędziemy się 3 atakujących piłkarzy, bo to oznaczałoby przynajmniej kolejne dwa transfery In.
Po prostu mamy zawodników w składzie z których można uzbierać na wzmocnienia bez jakieś wielkiej straty jakości całego zespołu.
Jeśli kupimy Wirtza za 100+mln to nie po to, żeby upychać go tam gdzie mamy wakaty, tylko żeby wokół niego i Salaha budować całą ofensywę.