No tak, na pewno Wirtz sprowadzony jako gwiazda za 100mln + zostanie odstawiony kosztem Węgra, logiczne przecież. Na początku może grać trochę mniej, ze względu na wdrożenie , ale docelowo nasza gra będzie opierała się na nim i tyle.
Oczywiście, że ewentualne przyjścia Wirtza oznacza wg mnie,że chcemy pod niego układać zespół.
Czas pokaże jak będziemy zaczynać mecze, Szobo niekoniecznie musi od razu stracić pierwszy plac, cofając go na 8 jego największe bolączki czyli decyzyjność pod bramką i słabe liczby nie będą tak eksponowane, a jego pracowitość jest nieoceniona
Ja bym widział Szobo na 8 wymiennie z Mac Allisterem, tam jego pracowitość i braki w rozegraniu piłki będą bardziej pasować.
Cisza na twitter straszna
To jest cisza przed burzą.
Ludzie w klubie mają pewnie dzisiaj wolne po wczorajszej imprezie, dajcie im żyć, to też są ludzie.
Wyleczą kaca to się wezmą do roboty na nowo.
Po tym ataku terrorystycznym nie spodziewałbym się jakichś dużych newsów transferowych na razie. Nawet Romano już od wczoraj się zamknął i nie napisał 2137 takiego samego posta o tym, że Wirtz blisko Liverpoolu.
To nie był atak terrorystyczny po pierwsze. Po drugie rozumiem tragedię, ale dziennikarze pracują normalnie i to są tylko informacje transferowe. Po trzecie wysłaliśmy ofertę i czekamy. Tak to wyglada
ja uwazam ze po sciagnieciu trojki kerkez, frimpong wirtz sklad moze wygladac nastepujaco:
ali
frimpong ibou vvd kerkez
graven 6 mac 8
salah wirtz diaz
chiesa/szoboszlai
dlaczego szobo na 9? w lfc dziewiatka odkad pamietam nie byla od ladowania 30 goli w sezonie i zawsze odgrywa ogromne znaczenie w pressingu w ktorym szobo jest genialny i w dodatku wyglada elepiej co sezon inna opcja to chiesa czyli profil blizszy napastnikowi oboje haruja za trzech bez pilki i maja technike(szobo) albo dynamike i ciag na bramke(chiesa), spokojnie mozna to w lipcu sierpniu przetestowac i w razie “W” sciagnac napadziora
właśnie myślę analogicznie na odwrót. Szobo to zbyt duży kaliber zawodnika oraz transferu żeby był sobie zmiennikiem. Nie jesteśmy jakimś klubem kokosa by gwiazdy za tyle hajsu sadzać na ławce. Może Szobo grałby jako boczny rozgrywający na lewo od Wirtza, który byłby w centrum?
El Nacional”: Atletico Madryt wykazuje zainteresowanie Xavim Simonsem!
Wezcie go i oddajcie na Alvareza😁
jak dla mnie to szobo obowiazkowy starter, po 1 no z sezonu na sezon lepszy po drugie mlody i nie chce siedziec a po 3 jest po prostu graczem za duzego kalibru on ma startera w 17/18 na 20 klubow w pl
Ja cały czas mam przeczucie, że Wirtz jest ściągany na pozycję fałszywej 9tki.
Wtedy może czesto wybieraną formacją byłoby 4-2-4 znane z meczu na Etihad. Co myślicie? Choć jeśli dobrze pamiętam to graliśmy wtedy mocno defensywnie.
Idealnie oczywiście byłoby ściągnąć 9tkę. Marzenie to Isak i Alvarez ale rozsądnie może byłoby pójść po Gyokeresa, który chyba będzie grał tak długo co Lewy i dopiero wskakuje w swój prime.
Cytat
Ja cały czas mam przeczucie, że Wirtz jest ściągany na pozycję fałszywej 9tki.
nie jest. będzie grał z lewej strony jako playmaker, może czasami jako 10 wymieniając się pozycjami z Szobo
Bez jaj, Simons w Atletico nie zrobi kariery.
On odmówił Bayernowi, bo na jego pozycji (ósemce) był Musiala. Wirtz będzie grać na pozycji Szobo i tutaj nie mam wątpliwości. Ciekawe czy Węgier pójdzie niższej czy może skończy na fałszywej dziewiątce.
Negocjujemy add-ons (bonusy itp), żeby obniżyć kwotę podstawową za transfer. Pisałem do JWH na WhatsApp. Mówił, żeby się uspokoić, bo to może trochę potrwać.
Wczoraj był Bank Holiday w UK i parada, więc pewnie dopiero dzisiaj klub wznowił ofensywę transferową.
Bayern ofertę przyjmie, to kwestia czasu. Henry mówi jednak, że “it’s not done until it’s done”, więc ustalanie XI z Wirtzem w składzie warto odłożyć do oficjalnego ogłoszenia.
Przestańcie, Real w prime miał, Krosa, Modricia, Tchouaméni, Camavinga, Bellingham i Valverde/. Tylko w Liverpoolu jest płacz i zamartwianie się tymi co nie grają, teraz Szobo, szkoda Eliotta, Jones już tylko puchar myszki Mickey. W normalnym klubie ma się przynajmniej 5 grczy na ppodobnym poziomie, jednocześnie o różnych profilach tak żeby rotować nimi bez strachu jak miał w tym sezonie Łysy że jak za mocno będzie rotował to spadnie jakość gry. Po drugie żeby móc dobierać graczy pod rywala. Mam nadzieję że przyjdzie jeszcze jakiś DM który będzie na podobnym poziomie co Mac i Graven i będzie mógł grać za jednego z tej dwjki bez spadku jakości i z każdym z nich w parze. Może być Stiller, Baleba obojętnie byle był na podobnym poziomie. Są też wejścia z ławki przecież, a my gram ok. 60 meczy w sezonie, co 3 dni i zwykle w kwietniu nasi są wrakami bo katujemy jedną 11.
Dlatego właśnie dużo lepiej mieć graczy jak wirtz który może grać na lewym skrzydle i na 10 i jak słabo który zagra na 10i 8 podobnie jak maca.
Będzie między nimi występowała rotacja co sprawi że nie będą zajechania jednocześnie będą mieli na tyle minut że będą w rytmie.
Sprawa chiesy powinna pokazać ludzia w jaką stronę zmierza futbol. O tym samym mówił pep Guardiola. Nie ma sensu mieć kadry 23 równych graczy bo jak masz takiego salaha który nigdy nie łapie urazów i 3/4 sezonu gra jak jeden z najlepszych na świecie to jego zmiennik 1:1 nie ma szans na grę. Chiesa nie był jakimś łamaga ale przy takim salahu jak z początku sezonu nikt by nie grał. Potem kiedy salah w 2 części miał slabsza formę ciężko było oczekiwać od chiesy czy eliota że ci dadzą radę skoro mieli na liczniku z 300min w meczach prawie towarzyskich. Potrzebujemy ludzi którzy mogą rotować na większej liczbie pozycji aby utrzymywać rytm meczowy jednocześnie nie będąc wyeksploatowanym ponad stan.
Dlatego
Nunez/Diaz/chiesa/elliotta/morton/tsimikas/kelle
Out.
In wirtz/ekitike/cherki/wharton/kerkez/frimp
Kadra będzie dużo bardziej wymienna. Za ekitike może być ktoś inny