Rozważania transferowe (dyskusja)

Na Stilera Real zagiął parol, można go wykreślić i nie tracić czasu na przepychanki z Madrytem.

Wharton byłby dobrym kandydatem, myślę że warto w niego pójść.

@Kajojojek13

7 średniaków wymienić na 7 kozaków. Jestem za.

Podejrzewam jednak że Wharton to koszt 90-100 milionów, Ekitike drugie tyle, Cherki jak wiemy koszt ok 25-30 milionów euro.

Więc tych trzech zawodników będzie kosztować ok. 220-230 milionów.

Podobno Wirtz wraca prywatnym samolotem z Korsyki, gdzie ma wakacje, do Kolonii. Możliwe że zostały już testy medyczne.

1 polubienie

Dawać to tyle za Whartona i Ekitike to zdecydowanie za dużo, ja bym poszukał gdzie indziej bo porządnego ŚPD można mieć już za 50 mln czyli pół tyle, Ekitike to nawet nie wiem po co nam

A przypadkiem nie potrzebujemy HG? Wtedy Wharton ma podwójne znaczenie dla nas. Nie dość że bardzo utalentowany to i Anglik.

@Mati2020

Ponoć Henry wczoraj urżnął się w trupa gdy pomyślał ile hajsu musi przewalić w wakacje :smiley:

1 polubienie

Frimpong wylądował ponoć :sweat_smile:

1 polubienie

Cherkim interesuje się City. Szkoda, bo za niewielką kasę świetny zawodnik, m.in. jako zastępca Salaha podczas PNA.

Fajnie byłoby przeczytać pierwszą oficjalkę.

Cena bardzo wysoka. Niestety nieosiągalna

1 polubienie

Nie ma pewności, czy nie wybrałby nas nad City. Kwestia tego jaką rolę dałby mu Slot i ile czasu na boisku.

Dobrze będzie

1 polubienie

Z najnowszych informacji wynika, że madrytczycy spróbują ściągnąć Martina Zubimendiego. Zawodnik Realu Sociedad był wprawdzie po słowie z Arsenalem, ale transakcja nie została sfinalizowana.

Co więcej, sam piłkarz woli przenieść się na Santiago Bernabeu. Przeprowadzka do Anglii została wstrzymana na czas ewentualnych rozmów z “Królewskimi”. Defensywny pomocnik chce poczekać i sprawdzić, czy Realowi uda się wyprzedzić “Kanonierów”.

Na ten moment to właśnie londyńczycy wydają się bliżej zwycięstwa w wyścigu. Wszystko mają rozstrzygnąć najbliższe tygodnie.

Czyli Zubi idzie do Realu a Arsenal zostanie na lodzie.

1 polubienie

Cherki jest dość tani bo 25m.

Co do whartona to mówiło się o kwocie 70m. Gra w cp już 1.5 roku, nie będzie go łatwo wyjąć więc osobiście wątpię że uda nam się w to okienko i bardziej zadziałamy w przyszłym sezonie.

Co do ekitike to też może być z nim problem. Ma jeszcze 3 lata kontraktu i oni zajęli świetne miejsc 3 w lidze. Będą grać w lm. Mogą sobie windować cenę tym bardziej że francuz to młody gracz i raczej będzie gral lepiej. Mają też sporo kasy po sprzedaży marmousha i awansie do lm. Do tego wplątała się w to Chelsea

Zadzwoniłem do Henrego i powiedziałem, ze na forum robimy ściepę na Alvareza i Whartona. Ma jeszcze ich wziąć, tak żebyśmy za rok świętowali wygraną w LM.

Powiedział, że żadnej ściepy nie trzeba robić i zapytał za ile jest ta Alvareza i ta Whartona to zara sie kupi.

16 polubień

Hehe i ta jego żona :laughing:

Moze stary stwierdził ze czas sie w psg pobawić :rofl: kasy ma tyle zeby całą ligę kupił :rofl:

Bierzemy :rofl::rofl::rofl::rofl:

Trzeba cisnąć póki Henry jeszcze zrobiony po fecie.

7 polubień

Jak już wszyscy wyrzucili Szobo ze składu to powiecie mi kto w tej pomocy będzie biegał i presował?

8 polubień

Ja tam Szobo za bardzo nie wyrzucam, ale Macca biega wcale nie mniej, a dużo więcej potrafi dać ekstra.
Zobaczymy co tam Arne wymyśli i czy rzeczywiście tego Wirtza kupimy, albo czy przypadkiem jeszcze nie stracimy kogoś z pomocy.

1 polubienie

Potrzebujemy szerokiej kadry by obronić tytuł, dlatego Szoboszlai będzie równie ważny jak w tym sezonie. Możliwe, że czasem będą grać na zmianę, czasem będzie odciążał MacAllistera, a też może grać na bokach pomocy.

2 polubienia

że w tym sezonie się udało to nie znaczy, że mamy pomoc budować na 3 graczach. W tym roku nie było kontuzji, ale one się mogą pojawić. Oczywistym jest, że potrzeba conajmniej 4 a najlepiej 5 na podobnym poziomie i dwóch może być troche słabszych.

Zakładając, że wyciągniemy tego Wirtza - to będzie solidna 6: Wirtz, Szobo, Mac, Jones, Ryan, Endo oraz 2 młodzików w postaci McConnella i Treya.

Wystarczy imo.

Mnie nadal mimo wszystko zastanawia to jak będzie wyglądał nasz atak, bo to jest kluczowe.

Zapomniałeś o bajceticu, miał bardzo dobry sezon w las palmas
Endo pewnie odejdzie to bajcetic będzie backupem dla ryana

jak nie kupimy CB to Endo zostanie na bank.