Rozważania transferowe (dyskusja)

Co do wirtza i forumowe go braku cierpliwości. Rozumiem to, ale wszystkie najpoważniejsze źródła ze strony naszej, city, Bayernu czy nawet reprezentacji Niemiec powiedziały że idzie on do lfc. Jest bardzo możliwe że mając takie karty i słabnącą pozycję Leverkusen które ma prawdziwy exodus piłkarzy gramy o jak największą część tortu. I bardzo dobrze!! Proszę pamiętać że mnóstwo ludzi w tym wydawało by się poważnych dziennikarzy pislai że się kompromitujemy że nasi liderzy nie mają kontraktów itp. Tymczasem klub dzialal w spokoju dał sobie więcej czasu na ocenę a potem mimo dużych kosztów podpisał chłopaków. I nagle okazuje się że całe to gadanie było bez sensu a klub dba po prostu o swoje interesy gdzie często pośpiech to zły doradzcca

Jeszcze nie zapominajmy o jednej rzeczy. Mamy środę, w poniedziałek była parada która została przykryta tragedią przez naćpanego brytola i klub na razie reaguje pijarowo. Wyobraźcie jak by nagle ogłosili Wirtza i Frimponga wczoraj trochę nietakt. Pewnie nawet też może o to chodzić by trochę ten temat ucichł.

11 polubień

Kurde, każdy transfer to inna historia. Czemu nie odnosicie się do rekordowych udanych transferów? Jak Nunez, VVD, Alisson czy chociażby drogi Szoboszlai? A te ‘nieudane’ transfery:
Zubimendi - gość ewidentnie nie ma psychy i opuszczać Hiszpanii nie chce, to samo co nam robi teraz Arsenalowi. W zamian odkryliśmy na nowo Gravenbercha.
Caicedo - powiedział ‘tak’ Chelsea zanim wkroczyliśmy do akcji, więc to takie dziwne że nie chciał zrobić z gęby dupy? Wykorzystali nas jego agenci do podbicia ceny.
Bellingham - nie było nigdy oficjalnej oferty złożonej nawet. Zamiast Caicedo/Bellinghama dostaliśmy Mac Allistera, Szoboszlaia, Gravenbercha i w bonusie Endo. I chyba bardzo dobrze na tym wyszliśmy.

1 polubienie

w takim tempie to nawet w FM sie nie da transferu zrobic :smiley:

3 polubienia

Bo okno transferowe jeszcze się nie otworzyło?

Tam w ogole ciekawie, bo będą piłkarze prezentowani w strojach nike na sezon 25/26 a umowa zaczyna się od Lipca z adidasem. Chyba, że coś pomieszałem.

Akurat hydroksyzyna jest na receptę i nie ma jej co brać za dużo, bo ryje banie.

Jesteśmy zainteresowani Whartonem, ale nie w tym okienku, chyba że coś się zmieni. W sumie jak ze sprzedażą Joty.
Na reddicie wyskoczyła mi niedawno analiza, że prawdopodbnie będziemy grać Diazem na 9. Coś nie chce mi się wierzyć. Liczę dalej na normalnego napastnika.

1 polubienie

Tylko że
a) Marmoush został kupiony za 2/3 tego co żąda sobie Frankfurt za Ekitike
b) Marmoush zrobił takie same cyfry w PÓŁ SEZONU co ten drugi Mbappi przez cały sezon ledwo co.
c) Niestety oglądałem Frankfurt i widziałem doskonale że Ekitike to jest drugi Nunez z głowa, nie wyjdzie mu początek, zacznie się presja i się zatnie całkowcie jak to zrobił w PSG która jest o parę poziomów niżej niż Premier League
d) serio chwalić ruch za 100 mln = one season wondera. Wiem że też jesteś przeciwny ceny, ale chodzi tu ogólnie. I o ile te 100mln+ za Wirtza sprawdzonego w BL, Lidze Mistrzów i na ostatnim Euro to ruch wręcz idealny tak te 100 mln za kolesia który łatwo sie podpala to kasa rzucona w błoto.
e) Jak myślisz/myślicie czemu władzom Frankfurtu tak zależy na sprzedaży Ekitike? Bo wiedzą że bez Marmusza Francuz zrobi o połowę gorsze liczby w następnym sezonie i zamiast 100 mln Francuz będzie wyceniany za 20/30.

Sumując, władze Frankfurtu chcą zrobić biznes idealny wypychając Ekitike. Za 1/5 tego budżetu kupią sobie Bukhardta z Mainz co profilem nie różni się niczym od Francuza i 80 mln czystego profitu będą mieli. Jako fan Liverpoolu, Premier League i ogólnie czuję niepokój że Ekitike skończy tak samo jak Hojlund, Nunez, Antony czy Havertz - talent może i ma, ale uważam że za jeden (w miarę okej) sezon powinien pójść za 50 mln do jakiegoś Brighton, AV, Bornemouth czy innego zespołu by tam pokazał że PL jest gotowym miejscem na niego.
Jabym chciał na 9 egzekutora jakiego czuło się po przyjścu Suareza czy Torresa, mam po Nunezie serdecznie dosyć eksperymentów na napastniku, zwłaszcza że oprócz Salaha i delikatnie Diaza reszta ekipy z przodu zbytnio nie raczy się o strzelanie bramek :>

Chat GPT fajnie mi to podsumowal. Prócz Salaha i Diaza reszta ekipy stara się, robi swoją robotę - jest ekipą tzw. grzecznych, poslusznych chłopców którzy realizują swoe zadania. Ekitike będzie kolejnym takiem chłopcem, posłusznym grze taktycznej a ja bym chciał 9 która oprócz Salah weźmie ciężar gry na swoje barki.
Bardzo brakuje mi tria Mane-Firmino-Salah tam robiliśmy niesamowite comebacki, powroty i nawet przy słabszej dyspozycji Salaha zawsze można było liczyć na błysk Bobbyego czy szalone wykończenie Mane

2 polubienia

Ja pierdyle. W piątek zaczęły się oficjalne rozmowy z Bayerem a tu płacz, że od poniedziałku Wirtz nie popyla po Kirkby

10 polubień

Też mam obawy co do Ekitike. Jovic/Silva/Muani to tylko przykłady jak Frankfurt zgarniał fortunę a później panowie w nowych klubach zapominali jak się strzela bramki.

Stawianie Havertza w tym zaszczytnym gronie to imo mocne nadużycie

Właśnie to jest problem, że takiego napastnika na rynku brak. Oprócz Isaka i Alvareza. Reszta jest nie do wyjęcia

Nie ma szans na Ekitike. Gruby z Chelsea wyłoży na stół 100 milionów i weź z tym się targuj

1 polubienie

Przecież warunki osobiste z Kerkezem zostały dopięte już dawno temu. Nie zastanawiało was dlaczego taki Real idzie po jakiegoś gościa z Benfici? Romano jak zwykle podgrzewa stare kotlety

2 polubienia

Niech wykłada, to będą mieli drugiego Jacksona.

Czy ja wiem?
PL - Evanilson, Wissa, Mbeumo, Watkins może Bowen?
Bundesliga - Imo Sesko, ale tu walka z Arsenalem by się włączyła. Openda. Był Marmusz ale City wykorzystało okienko.
La Liga - Alvarez byłby najciekawszy, a tak to może Sancet czy Baena - ale obaj to rodzaj cofniętej 9, niż klasycznej 9. Więc egzektura w tej dwójce bym nie szukał.
Seria A - W pewnym momence moim pragnieniem było by Slot wziął ze sobą Gimeneza który w Milanie teraz gra bardzo dobrze, Ewentualnie Thuram ale tutaj też grube pieniądze by musiały pójść za niego. Ale wciąż ciekawszy i bardziej doświadczony niż Ekitike.

A najlepszą opcją dla mnie byłby i tak Gyokeres. 26 lat to już ma poukładane w głowie, zna progi PL chociaż w Brighton nie zagrał żadnej minuty. Ostatnie transfery ze Sportingu się sprawdzają w innych czy tych ligach; Nuno Mendes, Ugarte czy Bruno Fernandes. Te 60 mln za niego wydaje się dobrą inwestycją.

Czy ktoś tutaj faktycznie ogląda ligę francuską i zna tego Ekitike jakoś bardziej a nie tylko z highligthtsów na youtubie?
Ja coś tam obejrzałem i dla mnie cena na poziomie 100m EUR to absurd, czy ktoś jest mnie w stanie wyprowadzić z takiego myślenia?

1 polubienie

4 polubienia

Jakiej Francuskiej jak gość gra w Niemieckiej…

1 polubienie

I właśnie to jest to, ze my jako kibice mamy dostęp do ograniczonej liczby danych jak te DataMB etc które są powierzchowne i nie mówią jakoś dużo o zawodniku.

kontrowersyjna lista. Zawodnicy z PL kosztowaliby niewiele mniej niż jakby nie patrzeć młody talent Ekitike no i są bliżej 30 w większości.

Openda jest po słabym sezonie i jest 3 lata starszy. Możliwe, że byłaby to lepsza opcja a może nie
Sesko to wgl jest zawodnik mega powolny i marnuje setki na potęgę. Plus jest taki, że jest w podobnym wieku co Ekitike.
Tych z La Liga to ja oprócz Alvareza nie znam

I właśnie dltego wole zachować spokój i zaufać Ediemu i Ricziemu. Bój się Boże co by to było gdyby zastąpiono Nuneza Gimenezem.
Gdyby mieli rozbijać bank za Thurama to w zasadzie już lepiej zaryzykować z młodym talentem Ekitike

Tak jak pisałem, nawet robiąc porządny research ciężko znaleźć naprawdę kozackiego napasrnika którego da się wyjąć

1 polubienie

Co do Ekitike, wyróżnia się największym wygenerowanym xG w całej lidze niemieckiej, to nie jest dobry znak, bo podobnie było u nas z Nunezem. Praktycznie jakby się zastanowić to na zakup 9 nie ma teraz dobrego momentu, albo jakieś miernoty, albo wyceny z d… albo zawodnicy nie do wyjęcia. Chyba jedynym grajkiem, który byłby jakimś złotym środkiem na to lato, jest Gyokeres.

2 polubienia