Rozważania transferowe (dyskusja)

Frimpong - genialnie, szybkie działanie na powstałą lukę.
Wirtz - no coś wspaniałego, klub pokaże ambicje i mam nadzieję, że Florian przerzuci grę z BL na angielskie boiska.
Kerkez - kolejny genialny ruch, aczkolwiek z rok spóźniony, bo Robbo pokazywał że już jest mocno poza swoim prime time, a Tsimikas to dobry zmiennik, ale nie ktoś kto usadzi Robbo, który akurat tego potrzebuje. No ale oceniając ruch w tym okienku, świetny.

Ekitike - mocna niewiadoma, rozumiem wielu zdziwienie tym ruchem, ale najwyraźniej nasz sztab transferowy, skautingowy, analityczny widzi w nim coś więcej niż my. Jest w świetnym wieku, by wykonać krok dalej do większego klubu i rozwinąć się. Mam wrażenie, że właśnie tutaj jest po prostu wiara. Doda również wzrostu w ataku, bo jak słychać i Diaz i Gakpo nie są bezpieczni przy odpowiednich ofertach (co może sugerować jakiś dodatkowy ruch na LW, bo NIE, Wirtz nie będzie na lewym skrzydle w naszym ustawieniu hasał, a wątpię w jakąś zmianę typu diament czy przejście na 2x10 lub wahadła). Jeśli nowa pozycja, to uwierzę w F9, ale transfer Hugo by to mocno wykluczał.

Co zostaje? Mocno zależne od odejść.
Wharton/Stiller to byłyby bardzo ciekawe ruchy. Nie chciałbym nigdy już marnować potencjału Alexisa grającego na 6 z przymusu, 8/10 to jego bajka. Wtedy droga wolna dla Bajceticia.
Elliot też prawdopodobnie odchodzi, nie wiadomo co z Chiesą. Za tych obu z chęcią bym widział Cherkiego, ale czy to możliwe? Nawet w City raczej miałby większe szansę na grę, a zainteresowanie nim pokazuje również np. Tottenham (grają w LM, to mogą próbować).
Wśród obrońców, to wg mnie powinniśmy zostawić Gomeza, bo jest świetnym back-upem na boki obrony (zdrowie Bradleya, by Frimpong nie został bez zmiennika), a prędzej spróbować spieniężyć Quansaha za gruby hajs - no i co z Konate. Brak przedłużenia kontraktu = dla mnie definitywnie szukanie kupca tego lata i nowego obrońcy do 1szego składu. Uciekł Huijsen, Hato czy np. Guehi to wg mnie zbyt niscy zawodnicy do gry w naszym systemie, więc trzeba poszukać dalej. No i tu dochodzimy do takiej konzluzji, że ciężko takowych wynaleźć. Marzeniem raczej nie do spełnienia Bastoni, Murillo podziela to co w/w Guehi i Hato, aczkolwiek wg mnie mimo tej “ułomności” jak na obrońcę, to świetnie to kryje skocznością i timingiem, ale wielokrotnie na forum było omawiane, że nie raz przyjdzie obrońcy walczyć z miejsca o górną piłkę, a wtedy każdy cm się liczy. Może wróci temat Antonio Silvy albo kolejne plotki o Schlotterbecku, w kogo pocelujemy jednak zależy jak pisałem - od Ibou. Także bracie, podpisuj szybko kontrakt i jedziemy.

2 polubienia

Jest przymierzany do Realu – podobno już coś się dzieje w tym temacie. Polecam wejść na realmadryt.pl i poczytać komentarze

Te całe realmadryt.pl to jaki ma tier? Piszą coś o Wirtzu lub Kerkezie do Nas?

1 polubienie

Podają informacje, które uznać można za wiarygodne:

1. Stiller ma duży nos
  2. Nieważne, jaki ma nos, ważne, żeby dobrze grał w piłkę
  3. Ludzie, którzy oceniają piłkarza po wyglądzie, są głupi

Może to szokujące wieści, ale nikt tego jeszcze nie zdementował

7 polubień

To też jest film z wyselekcjowanymi, tylko celnymi strzałami. Nie ma wszystkich tych które poleciały w trybuny.

A nie widzę aby ktoś wspomniał, że Al Nassr uczynił Luisa Diaza głównym celem na lato. Ciekawe jak to się rozwinie.

37m 9g 1a
34m 17g 2a
32m 6g 2a
Co to za liczby? To ostatnie 3 sezonu isaka w realu sociedad. No trzeba przyznać że nie wygląda to imponująca jeśli chodzi o asysty. Bramki też tylko w 2 sezonie były dobre. Dodajmy że dzieje się to chwilę po tym jak nie poradził sobie w Borussi I co? Newcastle zapłaciło 70 m i zrobiło świetny interes, a sam Alex cały czas się rozwijał i w otoczeniu lepszych kolegów stał się maszyna do bramek.

Naprawdę obaj gracze mają mnóstwo wspólnego. Bardzo podobne warunki fizyczne. Wysocy, szczupli, gibcy i szybcy. Świetni dryblerzy, bez problemów z kontrolą piłki (dlatego nie porównujcie w żadnym wypadku do Darwina bo jemu głównie tego brakowało. Gdyby on był lepszy technicznie to właśnie podpisywał by nowy kontrakt z nami).

Jasne 100m to zdecydowanie za dużo, ale rozumiem nasze zainteresowanie Hugo.

6 polubień

Kolejny ‘wielki’ talent ze stajni Benfici. Ładnie umoczyłby potencjalny nabywca gdyby go wziął za 80 mln jak pisano o nim jeszcze sezon temu.

1 polubienie

Nie mam jakiegoś wielkiego przekonania co do Ekitike, aczkolwiek oglądając go w paru meczach (głównie w LE) naprawdę da się zauważyć u niego duży potencjał i faktycznie podobieństwo do Isaka jest znaczne. Jeżeli Edwards i Hughes widzą w nim kogoś na tyle wyjątkowego żeby wyłożyć na niego takie pieniądze, to ja im ufam. Nunez był wymysłem Kloppa, któremu ewidentnie zaimponowała zadziorność Darwina. Biorąc pod uwagę jak sensowne ruchy są spodziewane w najbliższym czasie (chociaż to chyba za mało powiedziane jeśli mówimy o Kerkezie, Frimpongu i Wirtzie), to ufam, że i kupno napastnika będzie takim ruchem.
Trzeba też brać pod uwagę, że niestety, ale rynek teraz tak wygląda, że za młodego zawodnika o takich warunkach technicznych, fizycznych i po dobrym sezonie trzeba zapłacić duże pieniądze. Na szczęście mamy ten komfort, że w ataku jest kim grać i Hugo, o ile przyjdzie, na pewno dostanie duży komfort jeżeli chodzi o zaaklimatyzowanie. Gorzej będzie jak w ataku wydarzy się rewolucja zamiast ewolucji i okaże się, że połowa zawodników to nowi gracze. W takim wypadku moim zdaniem głównym celem powinno być ściągnięcie wszystkich celów przed rozpoczęciem okresu przygotowawczego, bo w sytuacji jakbyśmy zrobili to na ostatnią chwilę i drużynie nie będzie szło, to presja na naszych piłkarzach niesamowicie się namnoży. Widząc te kwoty jakie padają w mediach przy naszych potencjalnych transferach, to wymagania na przyszły sezon niesamowicie urosną i naprawdę będzie trzeba zadbać o to żeby żaden z nowych zawodników na starcie się nie spalił.

Where oficjalki do jasnej ciasnej!

1 polubienie

Poczekaj, negocjują rabat dla stałego klienta

Poszli do kierownika

1 polubienie

Biorąc pod uwagę różne starystyki i styl gry oraz trudna dostępność Isaka jedyne słuszne wybory dla nas to Ekitike (wszechstronny i młody gracz) oraz Bowen (świetne liczby pomimo niskiego xG oraz ogromną aktywność w grze)

Bowen to raczej ruch pozbawiony przyszłości więc Ekitike chyba faktycznie powinien mieć pole position.

Wszystko fajnie, a czemu nikt sie interesuje takim grajkiem jak Victor Osimhen. Gość będzie miał 27. W każdej lidze w której grał radził sobie bardzo dobrze. Napili chce go sprzedać. Klauzula odstępnego 75m e

Myślę, że największe znaczenie w wyborze napastnika ma to jakiego profilu zawodnika chciałby mieć na tej pozycji Slot. W przypadku jeżeli chciałby mieć kogoś o dobrych warunkach fizycznych, ale przy tym dobrego technicznie i młodego, to tak na dobrą sprawę nie ma w ogóle żadnej alternatywy dla Ekitike (proszę mi tu tylko nie wyskakiwać z jakimś Sesko). Na dobrą sprawę wygląda to tak, że albo Hughes zdecyduje się ściągnąć piłkarza nie do końca ukształtowanego, ale z jakimś potencjałem albo pójdzie po zawodnika top class i rozbije bank na jakiegoś Isaka albo Alvareza. W ten drugi scenariusz trochę ciężko uwierzyć biorąc pod uwagę, że szykuje się wydanie ogromnych pieniędzy na Floriana. Zakładam tutaj ruch typowo liverpoolski i kupno kogoś młodego i przyszłościowego. Jeżeli z ataku nie odejdzie nikt oprócz Darwina, to będziemy mieli w tym obszarze i tak ogromny komfort jeżeli chodzi o rotację.

1 polubienie

Ponieważ gość ma nierówno pod sufitem, chcesz mieć w szatni pajaca?

Po tym jak sobie spieprzył karierę, to powinien być wart co najwyżej 40 milionów. Fame wokół niego upadł, już nie jest must have dla klubów. Płacić takie chore pieniądze na niezrównoważonego gościa, który poszedł na wypożyczenie do Turcji to strzał w stopę.

4 polubienia

Jak mamy płacić 100 mln za tego Eketike to przecież Julian Alvarez kosztuje niewiele więcej, a przy okazji oni chcą Nuneza.

2 polubienia

Nigdzie nie widziałem sprawdzonych info, że chcą go sprzedać i za ile, to skąd takie info?

2 polubienia

Pytanie czy Alvarez byłby chętny na transfer. Ale generalnie 2 charakternych Argentyńczyków w pierwszym skłądzie brzmi jak bajka

Byłby, bo chciał do Liverpoolu, ale City nie wyraziło zgody.

Z tego co czytałem, to Atletico usilnie chce Alvareza zatrzymać, a sam zawodnik nie chce wracać na wyspy, a co do Nuneza, chcą żeby on partnerował Alvarezowi, pewnie jako taki napastnik wspierający głównego, czyli do wygrywania pojedynków siłowych, górne piłki i robienie przestrzeni dla Alvareza, coś podobnego do gry Lewego z Milikiem w reprezentacji.

Ja nigdzie nie czytałem tego, że on chciał do Liverpoolu. Albo że my w ogóle się o niego staraliśmy.