Alvarez jest zdecydowanie lepszą opcja niż e-ticket
Alvarez to byłby “jeszcze bardziej ekscytujący” transfer niż Wirtz pod pewnymi względami. Sprawdzony w PL. Zwycięzca z krwi i kości.
@josif to ile mu przegapiliśmy niesamowitych grajków w okresie gdy władzę nad transferami dostał Klopp, jest zatrważające
Faktycznie, dawno nie mieliśmy w klubie żadnego Balotellego.
Przeanalizuj nasze transfery z ostatnich lat, unikamy graczy mających problemy wychowawcze. Dlatego pewnie Cunha poszedł do Utd, a Pedro z BHA też chyba nie widnieje w naszych planach.
@boczeklfc nie wydaje mi się, że zaproponujemy za Francuza więcej niż te 60-70 mln.
Ludzie jeżeli Ekitike chcą sprzedać za 100 mln i nie jest powiedziane że ktoś takich pieniędzy nie zapłaci to powiedzcie ile jest wart Alvarez? 200 mln? Nawet nie chcę wiedzieć jakie pieniądze trzeba zapłacić za Halanda. Powiedzmy sobie szczerze świat zwairowal. Ekitkie jest wart okolo 60 mln moze jak ktos oszalał 70 mln.
Alvarez warty 100, a Ekitike 50.
Ja dalej uważam że fakt ze nie wystartowaliśmy w wyścigu po Delapa to być może błąd.
12 goli w spadkowiczu i to co zaprezentował w tym sezonie daje większa gwarancje goli niż niesprawdzony na boiskach PL Eketike, i to nie za £40m tylko za £85m.
Moglibyśmy te £85m wydać inaczej. £40m zainwestować w Delapa i kupić mu zmiennika za £35-45m np Santiago Castro z Boloni. 20 latka, pracusia na boisku kreującego sporo sytuacji, dobrego technicznie i silnego fizycznie rozwojowego Argentyńczyka. Będzie tylko lepszy. Zresztą obaj z Delapem mają podobne atuty.
A tak kupimy kota w worku bo po Alvareza pewnie się nie zgłosimy.
Gdzie te czasy, gdzie człowiek cieszył się nawet z Boriniego ![]()
Rozpusta
Na szczęście te czasy depresji, nędzy, marazmu, histerii minęły. I oby nigdy nie wróciły.
Kolejny raz trzeba przypomnieć ze piłkarz a szczególnie napastnik musi pasować do drużyny. delap to szybki napastnik niezła technika ale nie widzę go w grze kombinacyjnej. To jest Vardy 2.0 szybkość niezła technika ale nie ma tego czucia. Potrzebuję przestrzeni i szybkich piłek. Jeżeli mamy w drugiej linii Salaha Gakpo/Diaz bardzo prawdopodobne Wirtz. Tutaj musi byc ktoś kto oprócz bramek bedzie nam budował akcję i stwarzał miejsce na zawodników wchodzących.
Ok Delap nie ma tego czucia. Ale do Chelsea będzie pasować?
Przyjdzie tu ten Rikitiki bo nie ma za bardzo innych opcji.
A jaki ostatnio napastnik pasował do Chelsea?
Jeżeli Chelsea kogoś chcę to nie oznacza ze to mądry wybór. Liczba piłkarzy którzy sa obserwowani i mają do nich przejść świadczy tylko o tym że oni najpierw kupują i potem myślą co z tym zrobić. Najwyżej potem sie sprzeda i dalej. Delap to taka wrzutka pieniędzy mało kosztuje na pewno się sprzeda.
Wydaje mi się, że chyba Drogba ![]()
![]()
Trochę uspokaja fakt, że o Wirtza w teorii już nie powinniśmy mieć konkurencji. Bayern i City odpadli, Real ma Bellinghama, więc raczej to tylko plotki, że chcieliby nam go podebrać. Barcelona, Inter itp bez kasy, na Chelsea / United się nie zdecyduje, a i tak mają na tych pozycjach swoich najlepszych graczy: Palmera i Fernandesa. Jak ten deal jakimś cudem upadnie to naprawdę zwątpię
Jak dla mnie, to póki żadne chociaż średnio wiarygodne źródło nie podało informacji o Alvarezie, to nie ma jak dla mnie w ogóle co się nad nim zastanawiać. Gościu jest Argentyńczykiem, rok temu przeszedł do Atletico za ogromne pieniądze i ma długi kontrakt. Sama kwota takiego transferu pewnie przebiłaby Wirtza, w dodatku tygodniówka jakiej by sobie zażyczył pewnie też byłaby bardzo duża, agent też chciałby coś przytulić dla siebie. Już nie wspominając o tym, że przeprowadzka z Madrytu do Liverpoolu dla gościa z Ameryki Południowej może nie być jakoś bardzo kuszące - sytuacja mogła wyglądać inaczej rok temu, ale teraz jak Julian i jego partnerka przyzwyczaili się do madryckich warunków, to mogły im się dupki przyzwyczaić i nie byłbym taki przekonany, że będą po roku chętni na powrót do Anglii. Jedynym argumentem przemawiającym za takim ruchem patrząc z perspektywy Alvareza są większe możliwości zdobywania trofeów i ewentualnie tygodniówka, ale tutaj też nie zakładałbym jakieś ogromnej różnicy na plus. Jak mam się pobawić w futurologię, to strzelam, że Julian zostanie jeszcze rok w Atleti i po odejściu Lewandowskiego będzie chciał przenieść się do Barcy.
Co city ma do tego? Mogą mu zablokować jego decyzję?
O tak, Barcelona to najbardziej prawdopodobny kierunek transferu dla Alvareza. Do Anglii nie wróci.