Ale wiesz o tym, że przez pryzmat highlistsów można z tego Kownackiego i Kamińskiego zrobić gwiazdy do Realu? Każdy zawodnik w ciągu swojej kariery zrobi parę takich akcji jakoby pasował do każdej kombinacji. W przeciwieństwie do większości tutaj, ja niestety go oglądałem kilkanaście razy w tym Frankfurcie czy to najpierw w 1 sezonie gdzie był bardzo średni czy tez w tym drugim określającym go teraz drugim Mbappe (swoją drogą X D)
Jovic
Haller
Kolo Muani
Nkunku
Havertz
To wszyscy (a było ich jeszcze naprawdę wielu) którzy statyczne jeszcze lepiej wyglądali od boskiego Ekitike, ale rzeczywistość pomiędzy PL a Bundesligą okazała się fizycznie i mentalnie za mocna.
I rzecywiście Marmoush wydaje się wyjątkiem, ale chłop zagrał tam takie pół roku że nawet ja jestem zazdrosny o ten ruch City. Tyle że City i tak zapłaciło za niego 2/3 tego co chce Frankfurt za Ekitike, a Marmoush w pół sezonu zrobił tam takie same liczby co drugi Mbappe przez cały. To jest ta różnica.
Kolo Muani - czyli sugerujesz że Juventus jest silniejszą ekipą od Frankfurtu, i teraz od nas? Przypominam że Kolo Muani jest w Juventusie od końcówki stycznia. A już wcześniej dostawał powołania grzejąc ławkę w PSG zamiast tego boskiego Ekitike.
Nkunku - to też gwiazda Chelsea? Bo mi się wydaje że bardziej rezerwowy którego chcą się już pobyć bo nic z chłopaka nie będzie.
Każdy się wypowiada jakim jest innym graczem niż Nunez, ale też ten każdy nie oglądał żadnego meczu Ekitike żeby naprawdę mocno go ocenić.
Nie znam przyszłości, ale wie że historia lubi zataczać koło. I przypadek one season wonderów z Bundesligi czy wybitnych napastników Frankfurtu zawsze kończy się tak samo. Czyli na zlalezieniu jelenia który wyda 100 mln za jeden dobry sezon. Chcesz wierzyć, to wierz ale potem nie płacz jaki on tragiczny lub żeby dać mu 20 szans na różnicy.
Bo jeżeli chcesz to ja mogę zrobić filmik na którym Hojlund w Unted czy Darwin u nas to rasowa 9 którą potrzebuje każdy. Taka magia highlistsów.
A poza tym pytanie do każdego - bo się pogubiłem. Raz piszecie że nie ma napastników na rynku, drugi raz że Ekitike to okazja jakich mało. To jak w końcu? Wolałbym przeczekać rok z Jotą i Nunezem niż pchać kolejne 100 mln w kolejny piłkarski niewypał.
Ja też znam takiego De Bruyne, Gundogana, Haalanda, Kroosa, Lewandowskiego, Firmino, Dembele czy też nawet od biedy Sane, który nas gnębił w swoim primie w City. A teraz Marmoush się zapowiada na dobrego grajka.
Więc to nie jest tak, że same gwiazdy wychodzą z jakiejś ligi albo same flopy. Jakby tak patrzeć to Benfika wszystkich nabiera na swoje pseudo talenty pokroju Nunez czy Felix, a są przecież też tacy jak Ruben Dias czy Joao Neves.
Co to za argument, że zawodnik z danego klubu do tej pory zawsze był flop?
Skoro Eintracht potrafił zbudować zawodników za których potentaci placili 50 czy 70 mln to znaczy, że we Frankfurcie znają się na rzeczy i potrafili wykorzystywać silne strony tych graczy.
Podobnie z BVB - skoro Dembele czy Sancho po odejściu zaczęli się kopać po czole to znaczy, że nie nalezyod nich brac już nikogo? Szkoda, że City o tym nie wiedziało i wzięli pewnego Norwega.
Myślimy o Ekitike, znaczy się klub widzi w nim pod każdym względem gracza na miarę Liverpoolu, a Arne ma pomysł na jego wykorzystanie w taki sposób, żeby grał na miarę oczekiwań. Co oczywiście nie daje pewności, że nie wtopimy z tym transferem, jeśli faktycznie jest coś na rzeczy.
Klopp widział w Nunezie najlepszą 9 na świecie, ale odpaliła :>
Ale ja mam pretensje w głównej mierze do One Season wonderów, gwiazd 1 sezonu, niech mi udowodni w kolejnym sezonie ze zrobi podobne liczby to sam będę go chciał.
Ja mam nadzieję że ten Ekitike to tylko zasłona dymna i naciągniemy na zakup Arsenal który z nami się policytuje i utopi w nim pieniądze.
W żaden sposób do mnie nie dociera argument że Delap, sprawdzony gość na boiskach PL i jeszcze dodatkowo x3 tańszy niż francuz jest dużo gorsza alternatywą.
Frankfurt jest znany z tego że spienięża dobrej (ale nie wybitnej) jakości piłkarzy za pieniądze jak za gracza typu world-class i obawiam się że historia z Ekitike będzie podobna.
Ten Delap na moje fachowe oko ma niski sufit podobny do sufitu Solanke. W większości przypadków potencjał na topową dziewiątkę widać bardzo szybko. U Haalanda to już było widać w salzburgu, Mbappe przed 18 nastką też był widoczny. Oczywiście są wyjątki takie jak Lewandowski, ale, żeby oszukać sufit trzeba mieć hardkorową etykę pracy. Wśród Angoli to rzadko występuje
My nie musimy z nimi wchodzić w licytację bo oni się nastawili mocno na Sesko, straszne drewno za jedynie 93 miliony funtów. Kupią go bo mogą i ich stać, a Artety jak widać nikt nie rozlicza za skup szrotu.
Wow. Wymieniłeś chyba 2 najszybciej błyszczących ofensywnych graczy 21 wieku jako przykład tego że u napastników od razu widać jakość. Kabaret.
A suarez czyli chyba najlepszy napastnik 21 wieku?
Mial dopiero 24 lata jak trafił do ligi top 5. I pierwszy sezon na pewno jakiś wybitny nie byl.
Druga kandydatura to Robert nasze dobro. 23 lata w Borussi śmiali się z niego że nie umie trafić w bramkę, a barios był nr 1 na szpicy.
Eto o? 24 lata transfer do Barcy. Wcześniej wywalony z realu.
Henry? 23 lata wywaliło go juve do Arsenalu.
David Villa. Itp. Tu wymieniłem tylko największe nazwiska. Mógłbym wymieniać jeszcze i jeszcze. Na 9 gracze raczej potrzebują trochę czasu na rozwój. Oczywiście są też gracza ja ci których wymieniłeś. Oddałbym jeszcze Rooney Ronaldo i Aguero. Jednak raczej potrzebują oni okrzepnąć.
Szkoda że nie wszyscy widzą napastnika od razu tak jak ty. Ile milinów by zostało zaoszczędzonych.
Żeby nie było offtopu, mam niemałe obawy odnośnie kwoty Ekitike, nie mówię, że to słaby zawodnik, ale gdybym mógł wybrać, wybrałbym chyba Dellapa za 1/3 tej kwoty, ze statusem HG w pakiecie i przede wszystkim sporą kwotą do wydania na środek obrony bądź środek pomocy.
Oczywiście jeśli przyjdzie Francuz, to niech sobie radzi jak najlepiej!
dzieciak który nagrywa filmy w stylu romano, here we go zmienił na there we land XD co by nie mówić ogłosił jako pierwszy there we land frimponga i mamardashviliego
Ekitike kontra Nunez.
Nie wiem co tam ugotuje Hughes, ale wątpię czy będzie chciał płacić 100 baniek za niesprawdzonego gościa. Może się mylę, ale są tańsze opcje na rynku.
Nawet nie chodzi o jakość. Mi chodzi o takie rzeczy jak specyficzna budowa ciała, wybuchowość i umiejętność patrzenia na bramkarza przed strzałem, a nie na piłkę. Jeżeli niema nikogo takiego na rynku to szukałbym po szkółkach najlepszych klubów